В Гърция медици искат съд да отмени задължителната ваксина

От 1 септември неваксинираните излизат в неплатен отпуск
26 авг 2021 12:26, Елка Василева
36
В Гърция медици искат съд да отмени задължителната ваксина
Снимка: архив, БГНЕС

Съюзът на здравните работници в Гърция внесе иск във Върховния съд за отмяна на задължителното ваксиниране.

Специалисти предупреждават за блокиране на болничния сектор при отстраняване на хиляди здравни работници, предаде БНР.

Още по темата

С почасова стачка днес и демонстрации медиците протестират срещу задължителното ваксиниране.

От 1 септември съгласно решение на правителството в неплатен отпуск излизат всички неваксинирани здравни работници. Лекари предупреждават за риск от блокиране на болничния сектор.

Фармацевтите и лекарите на частна практика са заплашени от високи глоби и отнемане на лиценз при отказ от имунизация.

Без средства и социални осигуровки остават всички медици, които излизат в неплатен отпуск до края на пандемията, съгласно наредба на министерството на здравеопазването.

Противоречиви са мненията на самите медици. Голяма част от тях призовават колегите си да се ваксинират, други са категорично против задължителния характер.

Шефът на най-голямата фармацевтична компания в Гърция Димитрис Янакопулос заяви пред медиите, че мерките на правителството са „фашистки“ и по този начин „се изнудват хората, за да се ваксинират“.

Очаква се решението на Върховния съд по казуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Хакито до 30 преди 2 години
Не бъркам, имам информация
30
3
 
1
 
! Отговори
Аууу преди 2 години
Да ги ваксинират гърчолягата да видим резултата тогава ще се ваксинираме и ние.
29
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До Анонимен 33. Кой ти каза че 90% от лекарите са вксинирани. Дай линк. И не ти ли минава през главата че и досега имаше жесток натиск за ваксиниране с лишаване на човешки права и точно лекарите имат възможност да заобиколят проблема с инсцинирано ваксиниране и документ за това.
28
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция 90% от лекарите са ваксинирани. Явно протестират другия вид медицински "работници".
27
0
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Смятай колко са уплашени от "пандемията", щом са готови в разгара й да се лишат от ценен медицински персонал.. до края й.
26
2
 
10
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ТЪЙ КАТО ИМА АЛТЕРНАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОВИД, МНОГО ЕФИКАСНО ПРИ ТОВА, НЕ ВИЖДАМ НУЖДА ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ВАКСИНАЦИЯТА. КОЙТО НЕ ЗНАЕ И НЕ МОЖЕ ДА ЛЕКУВА КОВИД - ДА СЕ ВАКСИНИРА - ДО 6 МЕС. ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОВТОРИ И ПОТРЕТИ, ДОРИ БЕЗ МУТАЦИЯ НА ВИРУСА - ТОВА Е УСТАНОВЕНАТА ТРАЙНОСТ НА ВАКСИНАЦИОННИЯ ИМУНИТЕТ.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хакито - Бъркаш! Целта на ваксата е намаляне на населението в развитите държави, за да се намали CO2 т.е. когато се постигне достатъчно голям процент ваксинирани, всичко ще приключи, защото трябва все пак да останат и здрави хора. Боцнатите ще имат проблеми с имунната си система (дано да греша!!!) в бъдеще. Така хем ще се погрижат за сериозни печалби на фармаиндустрията и то не само чрез ваксинирането си, хем след време планетата ще си отдъхне от замърсяването. Моля се да бъркам, но... :(
24
3
 
19
 
! Отговори
До Бау преди 2 години
Освен "санитари и подобни" под медици се има предвид също и лекари ***! Бии си ваксините и така. Не забравяй да си биеш и 3-та игла, ако още не си. Да не пропуснеш и 4-тата, когато му дойде времето. Кажи на шефчетата си от Пфайзер ли, от Астрата ли, не знам кой ти е спонсор, че в Бг повечето хора имат глави на раменете си, а не телевизори и НЯМА да се ваксинираме! Ако трябва ще напусна работа, а съм сравнително добре платен и ще гледам картофи и фасул, но няма да се боцна! У лево...
23
15
 
9
 
! Отговори
Хакито преди 2 години
Докато ваксинацията не стане задължителна във всички цивилизовани държави и не убодат всички, все ще бъдем затваряни. Нито стачки ще помогнат, нито буйстване, всички трябва да бъдем под пълен контрол. Искате или не, ще се подчините, къде насила, къде ще клекнетеНикога не сте били свободни, само си мислите, че сте. Перчите се по форумите, но ще клекнете, до 2024 г. е срокът. 2025 буйстващите срещу реда ще бъдат затваряни, едни в лудница, други в затвор. Ако искайте вярвайте, това е само началото
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да бъде това е конспирация. Жалко, че много повярваха на тези *** и на това не му се вижда края.
21
4
 
41
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Хм, е, пък щом и лекари са против задължителното ваксиниране ?! - Това не говори добре за задължаването !!!_____А като се има предвид и , че огромната част от хората го карат леко и безсимптомпно съвсем не разбирам тази мания за задължително ваксиниране , явна дискриминация, и още, и още !!!
20
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Те и нашите доктори не искат да се ваксинират и ще ревнат ако им кажат че е задължително. Обаче аз питам - Защо те не искат да се ваксинират а мен убеждават да се ваксинирам? За мен било по добре, нямало или ако се разболея съм щял по-леко да го изкарам...Защо не се ваксинирате вие?"---------- Е, те нашия *** Кунчев като го попитаха дъщеря му и зет му дали са ваксинирани, смутолеви нещо от сорта, че не, ама това дали дъщеря му се била ваксинирала не било важно в случая.
19
1
 
26
 
! Отговори
Phill преди 2 години
До АнонименДа, затова искат да им отмъстят, като ги накарат насилствено да се ваксинират. Ужас!!!
18
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на тези лекари, така трябва и другите им колеги да направят.и тук повечето лекари са против, защото не искат да са опитни мишки, само личните лекари са ЗА, щото им се плаща да ваксинират.....
17
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бах, ако бях гръцки лекар - излизам си една година в неплатена и си правя рзходки по плажа. И като го направят 10% от колегите, ще гледаме смешки как пациенти пукат в линейките от апендицит, щото няма кой да ги погледне. Тогава и двойна заплата ще предложат за да се върнат на работа.
16
1
 
65
 
! Отговори
Леля ви преди 2 години
Нека да излязат в отпуска. Точно един ден ще продължи фарсът, след като няма да има кой да лекува болните и правителството ще клекне.
15
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и нашите доктори не искат да се ваксинират и ще ревнат ако им кажат че е задължително. Обаче аз питам - Защо те не искат да се ваксинират а мен убеждават да се ваксинирам? За мен било по добре, нямало или ако се разболея съм щял по-леко да го изкарам. Ами да ги питам тях - вие ако се разболеете и според думите ви ако сте ваксинирани, по-леко ще го изкарате. Защо не се ваксинирате вие?
14
0
 
24
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бай Шиле да ги вакцинира всичките :)))
13
1
 
23
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Бay 10 И сега, и преди, никога не е било модерно. Просто единствен начин да получавате пари, предполагам :)
12
4
 
67
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Спокойно спете чада на новия световен ред, всички сме харизани като опитни мишки на новите чорбаджилари и техните верни фарма мафиотски образования - тумори, хванали света в смъртоносна схватка с отровните си пипала. По новини, вестници и тем подобни само за ковид и ваксини се дрънка 24/7, като постоянно се акцентира и намеква как всичко живо трябва са се набоде иначе застрашавало живота на останалите. Гласят ни иглите на всички и малцина ще се спасят.