Над 3100 души са в болница с COVID-19, 7,43% са новите случаи

34 души с коронавирус са починали през последното денонощие
27 авг 2021 06:01, Елка Василева
408
Над 3100 души са в болница с COVID-19, 7,43% са новите случаи
Снимка: архив, БГНЕС

Новите случаи на заразяване с коронавирус у нас през последните 24 часа са 1733, сочат данните, публикувани в Единния информационен портал към полунощ. Те са били установени при направени 23 298 теста.

Така новите случаи представляват 7,43% от направените тестове.

Още по темата

Най-много са новите случаи в София - 218, следват областите Бургас - със 186 и Пловдив - със 179 новоинфектирани.

Броят на потвърдените случаи в страната от началото на пандемията достигна 448 431, от които 26 007 са активни.

От тях 3163 са хоспитализирани, а 279 са в интензивно отделение.

Жертвите на коронавируса достигнаха 18 647, от които 34 за последното денонощие.

През изминалите 24 часа са излекувани 485 души, с които оздравелите от началото на пандемията стават 403 777.

В четвъртък са били поставени 13 412 дози от ваксините срещу COVID-19. Общо до момента в България са поставени 2 269 759 дози.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са полезни с това,че ако след години попаднем под ударите на нов непознат вирус,доверието на обществото към ваксините ще е по-голямо предвид това,че ще са се убедили с времето,че ваксините за К19 нито са убили хората,нито са ги чипирали,нито са ги кастрирали.
229
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал-Ел "Щом не те интересува избора ми, защо ме преследваш в коментарите от 10 дни?" Добре ли сте?
228
8
 
1
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 265. Щом не те интересува избора ми, защо ме преследваш в коментарите от 10 дни? Аз не се интересувам от твоя избор и не го обсъждам, ти се интересуваш от моя. Не си умен, зле си, много ти е нисък левела. Няма да получиш признание. Доволен ли си?
227
3
 
5
 
! Отговори
До257 преди 2 години
И при нас в службата имаше трима-четирима дето спазваха всички мерки ходеха с маски почти постоянно и се дезинфектираха през половин час и зимата се изпонатръшкаха болни за по няколко седмици. Останали си изкарахме стандартните болежки като всяка година.
226
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал-Ел "Видя ли? Усети ли бунта срещу избора?" Толкова си неинтелигентен, че дори СЛЕД като ти обясних, че избора ти въобще не ме интересува, още не си успял да излезеш от коритото на елементарното си мислене. Вече ти обясних, че забележката се отнася до смешните ти и неадекватни "категоризации". Няма нищо общо с това какво ядеш, но ти си примитивен и не можеш да го разбереш.
225
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал-Ел "От Работническо Дело ли го копира?" Явно си мислиш, че звучиш "остроумно". Вместо това прозира претенциозност зад която прозира хаос: използването на името на вестник, който няма нищо общо с темата явно трябваше да покаже ерудиция. Вместо това показа пълна неориентираност и помпозност без никакво покритие.
224
4
 
2
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 256. Видя ли? Усети ли бунта срещу избора? Диагностициран си. Дявола не разбира милосърдието а децата му не разбират избора. Какъв мислиш, че си, когато пропагандираш продукти за евтаназия?
223
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал-Ел "Хората с медицинско образование през последните две години са предимно математици и доценти които ни обясняват, че ще се инжектираме толкова пъти колкото са храненията за един ден." Абсолютно неграмотен си. Математиците използват информацията от медиците, за да правят прогностични модели за развитието на болестта. Доцент е научна титла, не медицинска. Впрочем, дори не става ясно защо се мъчиш - ти вече отрече всякакви авторитети в областта, тъй че какво значение има точно какви са?
222
3
 
3
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 257. Това колко пъти ще ги пишеш? От Работническо Дело ли го копира?
221
4
 
3
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 253. Хората с медицинско образование през последните две години са предимно математици и доценти които ни обясняват, че ще се инжектираме толкова пъти колкото са храненията за един ден. Страхотна наука, и тя се спусна по мръсния канал.
220
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около мен-във фирмата няколко човека признаха с наведена глава съществуването на К19 и сериозността на симптомите му.Бяха ревностни поддръжници на теорията,че някой ги лъже,чипира,инпотира ,докато на единия съпругата му не налапа тръбата,а на другия баща му почина,лека му пръст.Призовавам да не подценявате ситуацията и ако не искате ваксина,поне не убеждавайте хората да правят същото.Ясно е,че 100% гаранция няма,но спазвайте елементарните препоръки за маски,дистанция и хигиена.Бъдете отговорни !
219
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал-Ел Нямам никакви въпроси: само посочих абсурда на това да говориш за "мъртва плът" и това да ядеш риба, която също е мъртва плът. Избора ти никой не го дискутира, дискутират се смехотворните ти категоризации, които са напълно безмислени.
218
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една истина антиваксари в България не обичат да спазват правилата и законите в България обичат анархията и да си правят каквото си искат ето заради такива стават много катастрофи в България и умират невинни жертви.Извод на антиваксарите им пука само за собственото им удоволствие за нищо друго.
217
2
 
5
 
! Отговори
До 246 преди 2 години
Аз не съм казал, че въпросния вирус не съществува просто не виждам смисъл да се ваксинирам срещу него.
216
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов обикаля страната. Не само, а си прави селфита с върли фенове, попържа президента Радев, присмива се на служебния кабинет и навсякъде се пъчи, че по-хубав от него няма, няма и по-умен.Целият този панаир по сватби, кръщенета и седенки е само заради едно: да стане президент. Борисов президент е последната сламка, за която се е хванал политическият удавник и все още лидер на ГЕРБ. Той знае, че повече няма да помирише изпълнителната власт. Няма
215
0
 
3
 
! Отговори
до 233 преди 2 години
Нямам научно обяснение. Аз не съм лекар. Но може да се провери каква е причината. Възможно е да правя грешен анализ. Не споря. Само написах това, което мисля. Не настоявам да е научно написано. Факт е, че в във всички детски яяясли и детски градини искат при постъпване документ за всички поставени ваксини на детето. Това не знам дали се изисква в 1 клас.Но в яслите и детските градини е задължително като част от пакета документи. Ще проуча с точност когато имам време. Това е интересно за мен.
214
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче тези, които се прецакаха с ваксините изведнъж започнаха да говорят, че всички трябва да се ваксинират... Прецаканите стават доста и натиска за социално-здравния експеримент се засилва...
213
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какъв е ефектът от тия ежедневни статии? Едно нещо като се повтаря многократно, замирисва на лъжа. Елементарно е. Всеки нормален индивид знае какво да направи за да се опази, и евентуално да мине през решетото. Другото е кьорфишеци.Който иска да се боде с експерименталната отрова. Но който е против нямате право да го изнудвате да играе по свирката на евреите.
212
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 230/239 "Това ми е ясно просто искам да знам защо постоянно се използва определението антиваксър" Защото когато си против нещо, което не можеш дори да загрееш какво е (дори да приемем, че не си просто обикновен ***), но агресивно го отричаш, СИ анти- на това нещо. В случая ваксина и ваксиниране с нея.
211
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде се скри математика на ГЕРБ - оня противния с козята брадичка.Защото прогнозите му за пореден път се провалиха. Обаче тлъстата му заплата си върви.