Мангъров: Ваксинираните се разболяват и заразяват, преболедувалите - не

Стаден имунитет ще има, когато всеки от нас се срещне с вируса, смята той
31 авг 2021 10:02, Анисия Иванова
645

Инфекционистът доц. Атанас Мангъров вчера поведе шествие в София срещу COVID мерките в страната. Протестиращите се обявиха и срещу задължителната ваксинация.

"Това не е антиваксърско шествие, насочено е срещу това ваксините за COVID да се използват за налагане на неадекватни мерки, които разделят обществото. Трябва да продължим да живеем нормално. Всеки, който иска да се ваксинира, нека да се ваксинира. Учителите, които се страхуват, че могат да бъдат заразени от децата, нека да се ваксинират. Лекарите, които се страхуват, нека да се ваксинират. Тези, които са го изкарали, също може да се ваксинират, но няма нужда", обясни доц. Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че преболедувалите COVID-19 не се заразяват и не носят вируса, толкова силен бил имунитетът им.

"Ваксинираният неминуемо ще се разболее от някой от вариантите на вируса, който е с променен спайк протеин. Когато ваксинираният се зарази, той може да заразява други хора. Ваксината не създава стаден имунитет", подчерта доц. Мангъров в студиото на "България сутрин".

По думите му сме свидетели на блокиране на обществото под предлог, че се спасяват животи. Той защитава тезата, че натискът е всички да бъдем ваксинирани.

"Много хора от тези, които са натоварени да управляват този епидемичен процес, смятат, че като наложат строги мерки, нещата ще си дойдат на мястото. Тези мерки са прилагани много по-строго в много други страни в света. Израел беше като лаборатория, в момента там са ваксинирани над 65%, над 90% от възрастното население. Въпреки това имат по над 10 000 случая на заразени дневно", заяви инфекционистът.

"Страни, където се опитаха да живеят нормално, не затвориха училища и бизнеси, не стана така. Да чувате нещо за Швеция днес, говорим за Гърция, Израел, Великобритания - всички тези, които бяха много затворени, много ваксинирани и много строги", даде за пример инфекционистът.

Доц. Мангъров за пореден път настоя, че ваксините са били натоварени с много очаквания, но се оказало, че не дават стаден имунитет.

Още по темата

"Защитават в някаква степен, което не е сигурно, този, който е ваксиниран. Ще получиш трайна защита, когато изкараш естествената инфекция. В съседна Гърция не се допускат до работа лекари, които не са ваксинирани. Това е абсурдно!", каза още той.

Цялото представяне на данни е крайно манипулативно и целта е да се създава напрежение, за да се ваксинират хората, смята доц. Мангъров. Според него в началото, когато сме се затворили напълно, вирусът е минал през тази част от населението, през която не е трябвало да мине.

Попитан за изхода от пандемията доц. Мангъров посочи:

"Това е вирус, който така или иначе ще мине през цялото население. Краен имунитет ще се получи, когато всеки от нас се срещне с някой от вариантите на коронавируса. Трябва да се научим да живеем с този вирус. Човек още не е станал безсмъртен. Всеки ден по шосетата загиват много хора, въпреки че има правилници. Означава ли това, че трябва да забраним транспорта, за да спасяваме животи?"

Инфекционистът е на мнение, че децата не бива да се ваксинират срещу COVID-19. Не знаем колко време е продължителността на тези ваксини, но в същото време казваме, че това са най-безопасните ваксините. Няма никаква медицинска логика в това, защити тезата си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


645
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
484
2
 
1
 
! Отговори
Амани преди 2 години
Има изследване за антитела, има и изследване за Т-клетъчен имунитет. Ваксинираните имат Т-клетъчен имунитет също както и преболедувалите. Мангъра е педиатър и не би трябвало да се изказва за здравето на възрастните.
483
1
 
3
 
! Отговори
Веселина преди 2 години
До Добре де"Знаем, че.." и от къде знаете ? Ако прочете малко повече, ще разберете, че в Англия около 1100 са починалите - ваксинирани, и около 500 починалите НЕ ваксинирани !
482
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангьр не ти вервам. Влезе в политиката и льжеш като дьрта бг. индийка.
481
9
 
1
 
! Отговори
МП преди 2 години
Тъй и не разбрах за толкова години какво искат да кажат Мангъров и Любен Дилов - син
480
5
 
2
 
! Отговори
Защо така? преди 2 години
Ами преболедувалите и ваксинирани, в коя графа са! Чакам отговор от Мангъров!
479
17
 
4
 
! Отговори
Лина преди 2 години
От него и другите мангъропитеци съвети не искаме!Оставете ги да се оправят сами
478
3
 
3
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Аз пък чух от продавачката Цецка в хоремага и чичо Иван в селската кръчма, че само ваксинираните ще оцелеят. Това е мащабният план на Бил Гейтс (далечен братовчед на Хитлер и последовател на идеята за Чисто общество)за почистването бъговете създали се в България по времето на демокрацията. Ако толкова силно и единно се противопоставяхте на Мафията в Бг , както срещу 1 противогрипна ваксина, сега може би България щеше да бъде по-добро място за живеене.
477
7
 
1
 
! Отговори
Fenb преди 2 години
До Да бе?А тук колко от заразените са дефакто истински болни?! Колко от позитивните тестове хората им няма нищо, но се водят БОЛНИ, ЗАРАЗНИ И ОПАСНИ?!?!"там четвъртата вълна не я бръснат за нищо , защото болниците им не са претоварени. А защо не са са претоварени, защото са ваксинирани. Пука им, че има 15 000 положителни , които само кихат!"
476
5
 
3
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Ваксината не създавала стаден имунитет? Вие сте само и единствено един огромен ***!
475
13
 
27
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 2 години
Колегата Мънгъров е напълпо прав. Лекар съм изкарал съм го и няма да се ваксинирам. Стадото да се ваксинира.
474
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как пък успяха да създадат ваксина срещу нов вирус за 6 месеца, а ваксина против рак,който е още по-масов убиец, няма.
473
26
 
17
 
! Отговори
Добре де преди 2 години
Знаем, че ваксинираните се заразяват, но не умират толкова като неваксинираните. Тогава най-добре е да се ваксинираш и след това разболееш. Защо тази невестулка изпуска тази опция?
472
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек злепоставя каузата на хората , които нещат да се бодад с експерименти.Траен имунитет с/у въдушно капкови инфкции няма, затова всяка година и преди короната се боледуваше от грип. Не само може да те повтори, а е твърде вероятно.
471
4
 
6
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 521 Къде да дойда да ми покажете документите за майка Ви и приятелката Ви, че това е 100 % тро.лска опорка.
470
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ху кеърсЕла ми кажи в лицето, че Ковид няма. Майка ми и най-добрата ми приятелка починаха тази година от усложнения при Ковид, защото повярваха на този лъжец и масов убиец-мънгаров.
469
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров -президент .Най-великия ,поклон пред титана Мангъров ,аз и преди не исках да се ваксинирам ,но твоите думи заковаха всички ваксъри !Вече съм убеден ковид ваксините са белега на звяра .
468
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените либерали в действие да унищожат българите с конспирациите за ваксините. Определно успяват.
467
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама какво ми цъкате минуси, аз просто ви цитирам факти, вашите минуси може да ги сложите и на коментар, слънцето изгрява от изток, но това няма да го промени да изгрее от запад.
466
37
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този същия луд, говореше че стаден имунитет се развива с преболедуване и ваксинация, но той тогава бил резервиран за ваксините щото били още експериментални. Сега изведнъж имунитета стана само след боледуване, ваксините минаха одобрение и на 3 ти етап и този обърна палачинката.Нещо и Бокк8 го заряза щото го разбра що за шарлатанин е и Баце вече е с Модерна.
465
34
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как го измери този ефект бе мангър лъжлив. Този е по-вреден и от дпс да го еа.