10 000 медици в Гърция отстранени от работа, не са ваксинирани

Лекари: До седмица здравната система ще блокира
1 сеп 2021 11:15, Елка Василева
150
10 000 медици в Гърция отстранени от работа, не са ваксинирани
Снимка: архив, БГНЕС

10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа днес, защото не са ваксинирани срещу COVID-19.

От 1 септември имунизацията им е задължителна.

Още по темата

Мярката предизвика недоволство и протести пред болниците. Правителството в Атина е категорично, че няма да отстъпи, предаде БНР.

Медиците протестират пред болниците от тази сутрин с искане за отмяна на задължителния характер на ваксината.

По информация на синдикатите от днес десет хиляди здравни специалисти остават без работа и то в разгара на четвъртата вълна на коронавируса.

"До седмица ще блокира здравната система, има риск за болните", предупреждават лекарите. Медиците съобщават за готовност за стачка във всички държавни болници.

От днес задължително трябва да са ваксинирани и фармацевтите, както и лекарите на частна практика. Заплашени са от глоба до 50 000 евро и отнемане на лиценза за работа.

Медицинските работници трябва да са имунизирани, за да предпазят собственото си здраве и пациентите, подчерта премиерът Кикиакос Мицотакис.

Законът за задължително ваксиниране на работещите в здравните заведения се прилага от днес без изключения, съобщават от здравното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
52
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Дърпали са им вероятно ушите от ЕС. Наскоро и в България дойде една от ЕС по здравето. Така Кацаров обърна палачинката. До преди да му дърпат ушите от ЕС Кацаров говореше, че се умира с Ковид, а не от Ковид. Който поръчва музиката плаща-така е. Но помощите за възстановяване може да се обвържат с мерките и с ваксините. А може и да са обвързани вече. Не съм търсил инфо. Но има логика да са свързани с мерките, дейвствията или бездействието на политиците относно опазване на хората.
21
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха сега се сетете дали тази година ще има умни деца кандидатстващи за медицина в университетите?!
20
10
 
78
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Този който затваря фитнеси, спортни площадки и спортни зали не мисли за вашето здраве! Този който уволнява за един ден 10 000 лекари не мисли за вашето здраве! Този който ви задължава да се бодете с експериментална ваксина, непреминала през всички необходими изпитания, не мисли за вашето здраве! Той мисли единствено и само за печалбата си!
19
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случайно ли е, че най-задлъжнялата държава в ЕС, прилага най-фашистките мерки? Не мисля.
18
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със една дума терор над здавните работници.Нямат права. А за тези ваксини дългосрочните странични ефекти нямат значение. В бъдеще ще ги уволняват и за неправилно дишане и за неправилна стойка.
17
8
 
6
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 2 години
СРЕЩУ ГЪРЦИЯ<ФРАНЦИЯ<ИСПАНИЯ<ИТАЛИЯ терористиtе полzват нови мощни дигитaлно холограмни видео пресканиращи оръжия за всяка държава по отделно. Вижте на митинги десетки хиляди поразени от обемно черно обсебване на сърца,полови органи,главен мозък ,отделителна и кръвоносни системи чрез 5G Black death and cancer terror weapons/5.13G;5.39G.. Срещу Русия ползват 4.71-4.79 G covid generators and activators
16
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 точно гърците нищо не могат да си позволят. Държавата им е заложник на големите корпорации от години. Фалирали са и парите идват от едни свръх богати хора, които ако им кажат да избият младенците и това ще направят. Нали знаеш, който плаща, той поръчва музиката.
15
3
 
45
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
И, Мицотакис и Нафталинчо Бенет ще си платят за сервилността, скоро.
14
26
 
6
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Браво
13
5
 
58
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Сега ще разберем колко са свободолюбиви гърците. Досега протестираха със съгласието на политиците си за пари, които усвояваха заедно, а сега за първи път трябва наистина да се противопоставят на политиците, които са от старите династии, по една случайност, след толкова протести. Все пак им желая успех!
12
3
 
65
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Това не е ваксина а препарат за третиране.Ваксината предпазва от заразяване и разболяване ,а тези препарати само от тежко боледуване/което още не е доказано/
11
1
 
50
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"От 1 септември имунизацията им е задължителна." Не имунизацията, а ваксинацията е задължителна, Калкулаторке! И, да, имунизацията защитава общественото здраве, но не е задължително тя да се осъществи чрез ваксинация.
10
4
 
55
 
! Отговори
Искрен Веселинов преди 2 години
Това е много нещо. Явно политиците все пак не ги е грижа чак толкова за здравето на хората, щом са готови да предприемат такава мярка.
9
1
 
45
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
(Пара)Сатурниадата свършва на пети септември. След това - анархия. До петнадесети септември целия свят ще е полудял. Училището за децата, през крив макарон. Така е в новото "нормално". Новите водачи са Витанов, Кунчев, доцент ***, професор Тромб, Кантара, Чалгара и всякакква друга г м е ж.
8
43
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Могат да си го позволят. Нямат предстоящи президентски избори. Не поставят политиката над здравето на хората като в България.
7
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 абсолютно прав си. Ако ковид беше толкова свръх смъртоносен никога не биха уволнили толкова медици. Значи е просто хрема, която минава и без лекар, щом си позволяват тая простотия.
6
3
 
67
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Хм, където става въпрос за много пари, не търси логика. Гърците се набълбукаха с огромни дългове и за всички е ясно, че нямат никакво намерение да ги връщат. Та затова сега управниците им са по-тихи от водата и по-ниски от тревата. Та да гледаме сега каква цена ще платят.
5
5
 
16
 
! Отговори
Малакис Кукус преди 2 години
Едно време да не е имало болници?
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА ИДВАТ У НАС
3
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците едно време са били велика цивилизация но днес са примитивен и калпав народ