Проф. Витанов: "Делта" удря всичко наред, а хора крият заразата

Издържа на високи температури, защото тръгнал от Индия
1 сеп 2021 08:50, Ния Христова
452
Проф. Витанов: "Делта" удря всичко наред, а хора крият заразата
Снимка: БГНЕС
"Делта вариантът удря всичко наред, даже и бебета. Този щам издържа и на високи температури, защото тръгна от Индия, където е горещо". 
 
Това каза в ефира на Нова тв математикът проф. Николай Витанов.
 
"Неблагоприятният сценарий на пандемията се реализира. Забелязахме нещо много интересно. София-град, който трябва да е най-тежко засегнат, изведнъж започна да излиза от „червената зона” и да се връща в „жълтата” през лятото. Това означава, че има случаи, които се губят, защото болните не се регистрират. Хората не търсят медицинска помощ и се опитват да се лекуват сами вкъщи", каза още професорът. 
 
Според неговата прогноза COVID смъртността ще остане висока поне до края на септември.
 
Математикът каза още, че Северозападна България все още не е толкова засегната, но прогнозира, че до седмица нещата ще се променят.
Още по темата
 
Проф. Витанов изтъкна и факта, че в момента 10 души заразяват повече от 13.
 
Областите в страната със слабо дифузно разпространение в момента са Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Разград, Хасково, Търговище и Ямбол.
 
"Преди очаквахме пикът да бъде в средата на септември. В момента обаче хората със симптоми не се регистрират и затова може да се получи вторичен пик, който да е по-сериозен. Има вариант и двата пика да се слеят в един по-голям", заяви Витанов.
 
Той допълни, че вероятно няма да достигнем 40-45% положителни проби на ден, защото лабораториите в момента разполагат с по-голям капацитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
6
 
13
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
До до IT-спец... Пич, от тинейджър не живея в БГ, така че е нормално да правя грешки, от 22 години съм в Исландия...
268
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е казал 10 изречения, от които поне 5 съдържат нелогично /абсурдно твърдение или лъжа / грешка. Но в негова полза може да се каже колко е добре, че сам не се усеща колко е зле.
267
5
 
9
 
! Отговори
до IT-спец... преди 2 години
"премийте, неработи, немисля"..? Ти също си заварчик, нали?
266
6
 
6
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
До Анонимен 285 До колкото знам това е обща практика да те пишат на минимална заплата, брат ми взема добри пари като заварчик с премийте и бонусите но ако неработи и е болничен понеже е записан на минимална заплата взема малко пари, аз така или иначе си му помагам но той е горд и така си е решил, тои работи в голямо хале с дистанция един от друг така че немисля че заразява... а и който се плаши да се ваксинира не е ли така ?
265
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя гениален гадател се беше изтропал, че в края на август заразените ще са 3000. Е, вчера беше 31-ви - бяха 2000. Грешка в "изчисленията" на има-няма 30 % !! Сега какво му остава...да твърди, че бройките са много малко, защото хората не ходели да се тестуват и да се "регистрират". Ха ха...тъпчото не се усеща, че така още повече се излага. Щото, вируса толкова страшен и "удря всичко наред", ама хората така и не разбират, или го карат толкова леко,че изобщо не смятат за необходимо да се тестуват.
264
0
 
27
 
! Отговори
ВЪРБАН БРЯСТОВ преди 2 години
Я пак ? 1. "в момента 10 души заразяват повече от 13" 2.В момента над 90 % от случаите са делта. 3.Делта е над 2 пъти по-заразен. Следва - алфа е заразявал на 10 души 6. Че той не е можел да прави ни епидемия ни пандемия. За какво са ви тия щабове, като не можете да си координирате лъжите. Некадърници. Ще има съд за проводниците на сатанизма. И на земята и на небето. Може по закон, може каквото реши тълпата. Както дойде.
263
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Витанов не са ли му казали, че НОЩ вече е закрит?! Май му харесва да е шут и да го хейтят.
262
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората не търсят медицинска помощ и се опитват да се лекуват сами вкъщи ----////---- Защо да търсят медицинска помощ ако не са болни?
261
1
 
8
 
! Отговори
с.т. преди 2 години
И?....
260
2
 
30
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
На калпавия матеметик софиянците му пречат.
259
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смелостта не се изразява в безсмислени действия. Примерно да си болен и от яд и беднотия да заразяваш другите. А отворените, тук в коментарите, усещам че са яко разведени и самотници. Като нямаш за кого да се грижиш е така, или пък ако това ви е грижата, ми става жалко за близките ви.
258
2
 
29
 
! Отговори
God преди 2 години
Сега очаквам някой професор по вирусология да развие теза за някой математически проблем.
257
3
 
32
 
! Отговори
D-r Robert Malone преди 2 години
Стига с вашите пикове бе, пишман професори. Вместо да чакате планините от трупове, лекувайте хората отрано, даже като профилактика. Така индийците се справиха с Делтата. Бяха стигнали до 600 000 случая на ден, но после почнаха да раздават на народа безплатни комплекти ив*рм*ктин + ц*нк + доксициклин. След няколко седмици в най-големия щат Утар Прадеш делтата беше победена. Стига паника, стига животински страх!
256
1
 
31
 
! Отговори
ману преди 2 години
Ами те хората така или иначе са оставени да се оправят сами в къщи и да се молят да не се налага да влизат в болница.От собствен опит го казвам.
255
1
 
20
 
! Отговори
Искрен преди 2 години
До до ЧокоС тия общите симптоми, какво очакваш? Всеки път, когато някой има хрема или раздразнено гърло - да ходи да си прави тест за ковид ли? Или да стои под карантина? Нормално е тези, които го изкарват леко да си живеят нормално, защото най-вероятно допускат, че са с настинка, примерно. Такъв е живота, хората се раждат и умират. Нашите близки и ние също.
254
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До it спец: заварчик на минимална заплата ?! Заварчиците са много добре платени, за съжаление са рядкост вече... Да знаеш , че си болен и да ходиш сред обществото ?! Не знам какво да кажа.. ако си ай ти спец му помогни по- добре да закърпи месеца , вместо да поставя други в опасност.. или ни пише ай ти на минимална заплата... хахахахха не мога да повярвам , що за индивиди пишат. 'Не е срамно да си признаеш грешката, срамно е да не я поправиш.'
253
3
 
45
 
! Отговори
gg преди 2 години
Ваксинираните пренасят вируса и заразяват останалите, защото не приемат че са болни.
252
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекрасна новина за хората. Бързо ще преминем през вируса и ще се спасим от пандемията.
251
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички трябва да се заразим и да преминем по-бързо през вируса и да си живеем живота.
250
11
 
6
 
! Отговори
Витанов преди 2 години
ти излови в крачка и по бели *** как се крият че са заразени. Но то вярно, много тъпо изпълнение - насред вълната София отива в по-долна зона, щото героите героично крият, че са заразени за да не ги карантинират. Из страната вероятно е същото. Смешното е, че Витанов вече знае и какъв е размерът на влиянието на тоя ефект. Научи той още нещо за душичките Андрешковски. Вместо да ревете, турете го да ви управлява. Той поне ви разбира и може и да ви построи светлото мързеливо бъдеще