СЗО предупреждава за нов вариант на COVID наречен "Mu"

Регистрирани са близо 4000 случая в 40 държави
1 сеп 2021 17:52, Нели Христова
101
СЗО предупреждава за нов вариант на COVID наречен "Mu"
Снимка: БГНЕС

Ръководителите на Световната здравна организация официално проследяват нов вариант на Covid, наречен "Mu". Мутантният щам, носещ научното наименование В.1.621, за първи път е открит в Колумбия през януари, съобщава "Дейли Мейл".

Почти 4000 случая са били регистрирани оттогава в повече от 40 държави, но разпространението му започва да намалява през август на фона на разпространението на варианта Делта. Досега във Великобритания са открити почти 50 случая, а в САЩ са идентифицирани стотици случаи.

В седмичния бюлетин на СЗО се казва, че мутациите му предполагат, че той може да е по-устойчив на ваксини, какъвто беше случаят с южноафриканския вариант Бета. Той също така има мутация N501Y, която може да го направи по-заразен. Това беше обвинено и за бързото разпространение на варианта Алфа.

В доклада на СЗО се казва: "От първата му идентификация в Колумбия през януари 2021 г. има няколко спорадични съобщения за случаи на варианта Mu и са докладвани някои по-големи огнища от други страни в Южна Америка и в Европа. Въпреки че глобалното разпространение на варианта Mu сред последователните случаи е намаляло и в момента е под 0,1 %, разпространението в Колумбия (39 %) и Еквадор (13 %) постоянно се увеличава".

Понастоящем СЗО изброява четири опасни варианта на Covid - Алфа, Бета, Гама и силно предаваната Делта. "Mu" е петият т.н. "вариант от интерес" и се проследява заедно с Ета, Лота, Каппа и Ламбда.

"Няма доказателства, които да предполагат, че вариантът е по-трансмитивен от доминиращия щам Делта", заяви миналия месец Public Health England.

Коронавирусът, наречен SARS-CoV-2, мутира през цялото време в резултат на генетични грешки, когато се размножава. Повечето мутации са безвредни. Но тези, които го правят възможен да се разпространи по-бързо или да оцелее по-дълго в човешкото тяло, са тези, които е вероятно да останат да циркулират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Понастоящем СЗО изброява четири опасни варианта на Covid - Алфа, Бета, Гама и силно предаваната Делта. "Mu" е петият т.н. "вариант от интерес" и се проследява заедно с Ета, Лота, Каппа и Ламбда." Очевидно Пламен Пасков е прав че кукловодите планират да ни правят на маймуни до 2025-та година.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остана ли някой да се впечатлява от медийния вирус? Тези мутации има да си ги измислят години наред, все пак и фармацевтиката трябва да спечели поне някой друг трилион.
49
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те такова животно нема, казал шопо ( и другите неуки селяци като него) - нищо че животното ги рита у сурата.
48
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ОБЪРНЕТЕ НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, ЧЕ ИМАМЕ ПОВЕЧЕ БУКВИ !!! Я СЕ СКРИЙТЕ ВЕЧЕ АЛЧНИ КРЪВОПИЙЦИ !!!
47
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е истина колко прости хора пишат тук! Казаха ви по-долу - направете си подфорум и там си разменяйте откровенията за плоската земя.
46
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Ламбада кога?
45
5
 
35
 
! Отговори
Миризлива Дупа преди 2 години
След ваксинацията ще има Муууу .Ще мучат кат крави ваксърите.
44
1
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
МУ АХАХАААХХА МУ.
43
2
 
25
 
! Отговори
Ямайка преди 2 години
Хайде вече пускайте Омега варианта (ямайски щам) и затваряйте панаира.
42
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 51По-добре е да не ги делят антиваксърите в отделен форум, та да прочетат по някой нормален коментар от време на време. Иначе, ако много се възбуждат по между си, може да се отрекат и от гравитацията и да почнат да гнездят по дърветата.
41
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно в складовете на СЗО бъка от нови щамове, които пускат периодично.
40
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко е, че точно конспираторите дето най-много реват, са отговорни за новите варянти. Колкото повече циркулира вируса, толкова повече мутации се появяват. Ама като са имали двойки по биология, не го знаят това. По-добре си е рептили, банкерии извънземни
39
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес'а, предлагам ви да направите една подстраница само за антиваксърите. Да си пишат там глупостите колкото искат и да се превъзбуждат на воля пемужди си.
38
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшнно Бустерната ваксина открита преди 2г върши работа и за него
37
9
 
11
 
! Отговори
@43 преди 2 години
Нормално е, при положение, че има толкова много заразени. Колкото повече носители, толкова повече мутации. Грипът не мутира веднъж в годината, мутира си постоянно, просто веднъж в годината уточняват кои може би ще са преобладаващите варианти и ги вкарват във ваксината. Но мутирането си е постоянен процес.
36
4
 
25
 
! Отговори
СТИГАААААА БЕЕЕЕЕЕЕЕ преди 2 години
СТИГАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА ЩЕ СЕ ХВЪРЛЯ ВЕЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
35
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
както казах и преди глобалистите са хванали този вирус и ще плашат до последно хората ,докато не изпълнят пъклените си планове .А те са унищожение на 4-5 милиарда човека ,цифрово робство ,диктатура и деспотия отвсякъде .Шепа ултрабогати га-до-ве и армия от слуги и роби ,които няма да притежават нищо ,дори телата и мозъците си .Това ви чака ваксъри !
34
1
 
19
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ДА СИ СИПА ЛИ ЕДНО ПИЕНЕ?-ВРЕМЕ Е-НАЛИ?
33
2
 
26
 
! Отговори
Mister Cro преди 2 години
Нормално ли е да този вирус да мутира на толкова къси интервали!? Грипният вирус мутира веднъж годишно този на два-три месеца...Спомням си, че в началото на на разпространението му също се говореше за мутиране но в интервал от около година. Струва ми се, че научния подход липсва в борбата с този вирс!
32
1
 
24
 
! Отговори
Като свършат преди 2 години
всички букви от гръцката и латинската азбука, ще минем на кирилица. После идва ред на китайските йероглифи. Те са десетки хиляди, пък и вирусът тръгна от Китай. Така че не чакайте скоро да се отървем.