Бъдещето не изглежда толкова мрачно: Кога ще дойде краят на пандемията?

Условието е масова имунизация
2 сеп 2021 07:11, Нели Христова
118
Бъдещето не изглежда толкова мрачно: Кога ще дойде краят на пандемията?
Снимка: Pixabay

"Бъдещето съвсем не изглежда толкова мрачно - от пролетта нататък може да се очаква истинско успокояване на ситуацията. Пандемията ще отмине", казва пред "Мюнхнер Меркур" епидемиологът Клаус Щьор, дългогодишен служител на СЗО. "Въпреки някои зарази, през лятото вече всичко ще е нормално", убеден е експертът, цитиран от DW.

Преди това обаче предстои тежка зима в Германия - прогнозира Щьор. "Броят на новозаразените сред младите хора ще расте, но не това е същинският проблем - той се състои в големия брой неимунизирани над 60 години, а именно те са все още напълно уязвими за вируса. Това може да доведе до драматичен ръст на тежките случаи през зимата и до необходимост от лечение в болница. Заради това трябва да се вземат мерки и да се положат усилия имунизациите да напреднат."

По данни на Института "Роберт Кох", напълно имунизирани са 60,3 процента от германците, а на 65 на сто е поставена първата доза. Но както отбелязват експертите - за постигането на групов имунитет е необходима квота от 85 процента. Същевременно има и специалисти, според които постигането на групов имунитет няма да е възможно включително поради факта, че и имунизирани хора се разболяват от Ковид-19 и могат да разпространят заразата.

Клаус Щьор определя ваксинациите като основно средство в борбата срещу коронавируса. Вече се знае, че дори да се заразят, имунизираните карат заболяването много по-леко, много малка част от тях имат нужда от болнично лечение и умират, посочва експертът. Затова неговата препоръка е да се интензифицира имунизационният процес, както и да се започне с поставянето на трета доза през есента. Вероятно именно при тези обстоятелства прогнозите му ще се сбъднат и пандемията ще отмине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
25
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
До Ха ха. На мен тези ваксини няма как да ми причинят нещо, щото не съм си слагал. Ти обаче си ваксиниран и ще си береш гайлето.
13
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха-ха-ха! "Оказа се, че иРНК и векторните ваксини причиняват рак и автоимунни заболявания" Това от Фейсбук групата "Лаици без граници" ли го прочете?
12
7
 
26
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
2030 г. Населението на Европа и Америка е силно редуцирано. Оказа се, че иРНК и векторните ваксини причиняват рак и автоимунни заболявания. Бели хора в западните държави почти не се срещат - вакуумът е запълнен от близкоизточни и африкански заселници, донесли мизерията и първобитните си порядки със себе си. Само в Източна Европа все още има работещи държави, построили бетонни огради по границите си, трудно удържащи икономическите бежанци от запад и юг.
11
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая пандемия от 2 години е само по медиите. Болниците са пълни толкова, колкото винаги са били пълни. Промяната е само в диагнозите, които поставят и в увеличения брой фантоми.
10
4
 
25
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Няма как да дойде края на нещо което не съществува, в случая ПМДЕМИЯта!
9
1
 
33
 
! Отговори
Зен преди 2 години
"Но както отбелязват експертите - за постигането на групов имунитет е необходима квота от 85 процента. Същевременно има и специалисти, според които постигането на групов имунитет няма да е възможно включително поради факта, че и имунизирани хора се разболяват от Ковид-19 и могат да разпространят заразата."Поредния лъжец с поредните лъжи.
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахааа, и ваксинираните хора се разболявали от КОВИД-19 и разпространявали заразата значи? Ами тогава, когато ваксинираните разпространят тази зараза достатъчно хубаво сред колкото може повече хора, тогава те ще ги имунизират и тях, и ще достигнем колективния имунитет и всичко ще приключи. И мъките ще свършат. Както ни разправяше Мангъров от самото начало...
7
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Условието НЕ Е масова имунизация. Първо лъжехте, че ваксиниранитене могат да се заразят, после - че се заразяват, но не разнасят. Последната лъжа е, че могат и да се заразят, и да разнасят, но не и да се разоблеят тежко. Умишлено се крие, че болниците са пълни с ваксинирани - няма да видите подобна новина в медиите, но се предава от уста на уста. Та след като ваксината ви не става за *** за зеле и е буквално опасна и още в период на клинично проучване, къде сте тръгнали с тая пропаганда?
6
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Годината е 2130. Според получените сведения, обитателите на малката затворена балканска държава, позната в миналото като България, все още отказват да се ваксинират срещу COVID. Напомняме на нашите зрители, че този район на Балканския полуостров е поставен под защитен купол със специална система за филтриране на въздуха. Малко се знае за живота под купола, но според косвени данни обитателите на тази територия са създали собствена митология, според която Земята е плоска, а ваксините са отровни.
5
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-рано ще е. Лъжата не може да продължи толкова дълго. Ще се спука балона тогава, когато ваксинирането стане задължително.
4
12
 
30
 
! Отговори
Ами не! преди 2 години
Нека хората над 60 да се ваксинират! Нека в тази група ваксинацията се интензифицира! При възрастните има нужда. При младите обаче какъв е смисълът, щом дори и ваксинирани предават инфекцията нататък? От друга страна никой не може да гарантира, че тези ваксини няма да увредят младите хора в бъдеще, а при стар човек - какво бъдеще?
3
16
 
8
 
! Отговори
проф Христов преди 2 години
Когато поизпукат ***, дето са 80% от българите. Айде затривайте се по-бързо и да сменяме политиката...
2
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За някои ще отмине, за тези с 16% ваксинирани няма да отмине.
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кога е било мрачно?