САЩ може да одобрят ваксинирането на деца на възраст 5-11 г.

Pfizer може да бъде разрешена за малките до края на октомври
11 сеп 2021 22:38, Анисия Иванова
94
САЩ може да одобрят ваксинирането на деца на възраст 5-11 г.
Снимка: БГНЕС

Висши здравни служители на САЩ смятат, че ваксината срещу COVID-19 на Pfizer може да бъде разрешена за деца на възраст 5-11 години до края на октомври, заявиха два източника, запознати със ситуацията, съобщи Ройтерс.

Графикът се основава на очакванията, че Pfizer, разработил ваксината с германската компания ВioNTech, ще има достатъчно данни от клинични изпитвания, за да търси разрешение за спешна употреба (EUA) за тази възрастова група от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) до края от този месец, казаха източниците.

Те очакват FDA да вземе решение дали ваксината е безопасна и ефективна при по-малки деца в рамките на три седмици след представянето на искането за разрешение, съобщи БГНЕС.

Решението дали да се разреши ваксина за по-малки деца се очаква от милиони американци, особено родители, чиито деца са започнали училище през последните седмици на фона на вълна от инфекции, предизвикани от варианта Делта.

Най-известният американски експерт по инфекциозни болести д -р Антъни Фаучи очертал графика по време на онлайн среща в кметството, на която присъстваха хиляди служители в Националните здравни институти (NIH) в петък, според един от източниците. Втори източник, запознат със ситуацията, каза, че се очаква FDA да одобри подобен график за Pfizer.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32 Битката е за Европа. Другите играят театър.
13
0
 
33
 
! Отговори
Не Ме Страх от преди 2 години
КОВИД, защото за 99.98% е БезЗобиден - имаме 19 месеца статисти от цял Свят, която го показва! Страх ме от Геноцида над Расата ми - масова Ваксинация с Експериментални Ваксини, който не Умре сигурно няма да може да има деца и въпреки това масово притеснени явно няма, щото д0битъка си е по кошарите!! Няма Лекарство или Ваксина в Човешката история, дето не е тествадо 5 до 10 години преди да се прилага Маково върху Хора. Обаче, кои Вакснират - Белите, нали, в Афганистам ни Ваксини, ни КОВИД има!!!
12
0
 
29
 
! Отговори
Шотландия преди 2 години
Официалната статистика в сайта на Здравното им Министерство - за последните 4 седмици, 75% от Умрелите в Болница от КОВИД са Двойно Ваксинирани. Офцъете ги водят към Касапницата, а Стадото си Блеее! Блейте, р0бе!!
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНашия, а колко от тези в болница са ваксинирани знаеш ли? У нас повечето в интензивно отделение са с по две игли, ако те интересува. Ако си се боцнал си обречен!
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВаксините работят. Така е. В Гърция не има трябват вече лекари, а гробари. Затова ги освобождават. Ваксинирай баба си и спечели жилище!
9
1
 
26
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 години
Концентрационни Лагери за КОВИД Положителни в Канада! Държат те насила!!
8
3
 
23
 
! Отговори
Ясно е вече преди 2 години
САЩ пусна вируса. Ваксинират ни с техни ваксини и не допускат руски, китайски и т.н. И охлювите ще ваксинират, не само децата, защото от тази трагедия някои изкарват много пари.
7
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините работят в Гърция вече не им трябват лекари и ги освобождават или пускат в неплатен отпуск.
6
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Тексас за последната седмица имат х 15 000 случая дневно. Над 300 деца са в болница с тежък ковид. Най-неваксинирания щат!
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега и нашите мишки ше запеят в същия глас и само се чудя кога ше им писне на хората и ше ги провесят по стълбовете
4
3
 
32
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 2 години
направо у Утробата ги Ваксинирайте! какво си играете?!
3
37
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента само в Тексас са хоспитализирани с тежък ковид над 300 деца под 11 години. Положението е опасно!
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ преоткри фашизма.
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес казаха ме който не се ваксенира и спира да му работи айфона.