Медик: Само лечението, приложено на Тръмп срещу вируса, го нямаме

Здравната система ще издържи, смята д-р Вълков
Обновена: 13 сеп 2021 18:26 | 13 сеп 2021 18:15, Веселина Йорданова
51
Медик: Само лечението, приложено на Тръмп срещу вируса, го нямаме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравната система може да издържи сегашната ситуация с коронавируса, предишните две вълни бяха по-тежко протичащи.

Това коментира пред БНР инфекционистът д-р Трифон Вълков.

Няма терапевтични схеми в Европа, които да не се използват и у нас, с изключение на коктейлите от моноклоналните антитела, каквито бяха приложени при лечението на американския президент Доналд Тръмп, обясни Вълков. По думите му при терапията на Делта варианта няма разлика с предишните варианти на коронавируса.

По отношение на смъртността инфекционистът заяви, че трябва да се ваксинират хора, които имат сериозни придружаващи заболявания, за които срещата с коронавируса може да бъде усложняващ фактор.

"Аз срещам огромен отпор като говоря с такива хора. Те приемат своите придружаващи заболявания като контраиндикация за имунизация. (…) Все повече и повече срещам хора, които ми казват – аз исках да се ваксинирам, но личният лекар ме посъветва именно заради това свое състояние да не се ваксинирам, което е груба грешка", посочи то.

Причината за ниското ниво на ваксинация у нас не е само една, отбеляза д-р Трифон Вълков. Той вижда основната причина в народопсихологията ни и вярата на българите в конспирации.

Освен ваксината, друг начин на противодействие срещу вируса е спазването на елементарните противоепидемични навици, припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
7
 
! Отговори
значи преди 2 години
единственото де работи, нямаме
25
3
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
До Анонимен не само в чехия например в болница имат 58 души с ковид а тежки случаи имат 10-11, смуртни случаи имат по 5-6 на седмица
24
1
 
10
 
! Отговори
защо преди 2 години
в чехия го имат това лечение и смъртните случаи от ковид им са ок 5-6 на седмица а в БГ са по 50-100 на ден
23
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във ваксинирана Дания има 30 души с ковид инфекция в болница. Във ваксинирана Швеция има 115 души в болница. В неваксинирана България има 4800 души в болница с ковид инфекция. кое не ви е ясно?!
22
12
 
17
 
! Отговори
Нямайте грижи преди 2 години
нали имате "ваксини". Само че CDC (Центровете за контрол на заболяванията) в Щатите изящно промениха дефиницията за ваксина в собствения си сайт - вместо предпазване от заразяване тя вече само "предизвиквала имунен отговор". Ама имунният отговор може да бъде всякакъв - и от онези, които водят до автоимунни заболявания... След такава безцеремонна наглост все още ли скептиците към "пландемията" и "ваксините" били привърженици на конспиративни теории или все пак нещо не е много наред, а?
21
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи тези 20 000 човека си отидоха защото бибитко плати 3 милиарда за кошнци а можеше да купи от това лекарство дето го лекуваха Тръмп. Това се води умишлено убииство на невинни хора. Кога прокуратурата ще се задейство за умишлено убииство на 20 000 Български граждани.
20
3
 
13
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Го лекуваха с антитела, но той още повече наддаде на тяло.
19
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лечение трябва на хората с ваксина, доста им объркаха имунната система, сега пак ние неваксинираните да им плащаме, *** нали са ни дружки, ще пшоемем ангажимента
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за изтребители платиха дето ги няма, за лечение нема парес :)
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проверете колко струва лечението с антитела и това ще ви отговори кой може да го има.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно моноклоналните антитела са най ефективни. Но струва 150 000 долара за 1 пациент. Естествено, че ги нямаме.
15
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксина трябва само за лаборатно мишки които се имат за такива
14
1
 
9
 
! Отговори
Личните лекари преди 2 години
Са дърти саботьори.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно онкоболните са рисков контингент за ковид инфекцията и трябва да се ваксинират. Изключения за ваксинация са тези с химиотерапия в МОМЕНТА! не че е опасно, но просто не правиш хубав имунитет защото имунната система е потисната от цитостатиците. Точно такива болни сега слагат трета доза в Израел.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
излез на улицата, да видиш че има въздух, друго няма
11
4
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Каква " вяра на българския народ в конспирации", КАНО ЛИЧНИЯТ ЛЕКАР ги е посъветвал?!? Защо говорите врели - некипели?!.
10
1
 
17
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Всеки вирус, си има начало и край! Въпроса е, кво следва след ковид19
9
8
 
4
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Да предположа - също нямаме евтините, употребявани от половин век медикаменти, които на много места по света доказаха огромната си ефективност? И които в Япония препоръчаха, явно не са чели дописката за прикриване-и осмиване - как може нещо евтино да работи, това е антинаучно.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората ги лекуват с дюнери вече, ние още сме на Витамин С
7
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биг Фарма няма за цел да ви спаси и излекува. Нали ще фалират, химическите ми препарати лекува. Кой от бабите и дедовците ви се е излекувал от нещо? Само добавят нови и нови лекарства. Така и ваксините, че ви ги тургат една след друга, дорде сте живи. После ще измислят добавки към ваксите, уж да избягвате усложненията, а такива няма как да няма. Няма безвредна химия и всяка химия уврежда организма, понякога бавно, понякога бързо, но неизбежно.