В Германия ваксинират в джамии, магазини и на футболни игрища

Меркел призова германците: Защитете се, ваксинирайте се
13 сеп 2021 08:40, Елка Василева
61
В Германия ваксинират в джамии, магазини и на футболни игрища
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел призова германците да се ваксинират срещу COVID във връзка със започващата ваксинационна седмица в Германия, предаде Ройтерс.

Ваксинационната седмица е кампания за ваксиниране, която ще бъде проведена в джамии, магазини и на футболни игрища.

Още по темата

Притеснено от факта, че процентът на ваксинираните до момента може да се окаже недостатъчен за предотвратяването на зимна вълна от случаи на заразяване с COVID, германското правителство се опитва да насърчи още хора да се имунизират, отбелязва Ройтерс.

"Никога не е било по-лесно да се ваксинираш. Никога не е било по-бързо", каза Меркел в седмичния си подкаст.

Германската лидерка заяви, че от понеделник хората в страната могат да се ваксинират, без да е необходимо да си записват час. Това може да стане в превозните средства на градския транспорт, в храмове и на спортни съоръжения.

Досега в Германия с коронавирус се заразиха около четири милиона души. Общият брой на смъртните случаи, свързани с COVID, е над 90 000.

Меркел заяви, че е добре, че около 66 процента от германците са ваксинирани поне с една доза и че 62 процента са напълно ваксинирани.
"За да се справим през есента и зимата, трябва да убедим повече хора да се ваксинират. Моля ви: защитавайте себе си и останалите хора. Ваксинирайте се", призова канцлерът.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
11
 
! Отговори
А Публичните домове? преди 2 години
Нищо не казват? Как е положението с ваксинация на проститутките както у Герамания така и у нас. В България изобщо имаше ли акция по спиране на проституцията по време на Ковид епидемията? Да им бяха спряли дейността и можеше дори и обезщетения да им плащат като на жалните ревящи ресторанти, хотели и фитнеси.
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия е сторила безброй злини, изби 40 милиона славяни и 6 милиона евреи и докара комунизма, затова Германия трябва да падне, Картаген трябва да бъде унищожен, има карма, а Германия има да изплаща много. Запомнете го. Когато видите престъпления в Германия, наводнения в Германия, атентати в Германия, масови убийства и изнасилвания в Германия, знайте че Бог си знае работата и че Бог забавя, но не забравя.
16
1
 
1
 
! Отговори
До онзи с % преди 2 години
Дали се сети защо ти се смеем? Използва се средно аритметично ;) жалка картинка!
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"МЕРКЕЛ СЕ ВАКСИНИРА ОЩЕ ПРЕДИ ТРИ МЕСЕЦА С АСТРА ЗЕНЕКА! ПАК ГОВОРИТЕ НАИЗУС!" Абе ти да не си я ***, че знаеш с какво се боде или какъв интимен *** използва!?
14
2
 
22
 
! Отговори
Цирк Буш преди 2 години
Прекрасно! Сега да започнат да ваксинират и в публичните домове, стриптийз клубовете, затворите, в градския и междуградския транспорт, и на околовръстното на Берлин!
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая как я траят германците незнам напълни всичко с джунгали
12
5
 
19
 
! Отговори
Хайдрих преди 2 години
Помнете ми думите,че ако изобщо немците отцелеят като нация тая суйнкя ще е провесят в центъра на Берлин като мартеница. Толкова злини направи не само за Германия ,а за цяла Европа.
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабо Меркел, где така? - На джамия Мустафа!
10
1
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Объркал се е? Силно вярвам, че последната година и половина данните се "наместват" за да паснат на нечие виждане! Но да пишет отявлени глупости и после да не разбираш критиката и да се напъваш да докажеш, че си прав....еми пр*фан е! И с право му се подиграват, че не знае статистика!
9
2
 
20
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Добро ви утро, мили сънародници! Баба, такова майка...та на Германия-не й се хващайте на приказките! Статистики и умрели, заразени, двойно,, ваксинирани", пълни интензивни отделения.... Няма спирка-пропагандата върви с пълна пара! Тези изверги, сега се точат на децата... Помислете само!? Бог с ВАС
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че тя самата предвидливо и удобно ще пропусне да се ваксинира. Само че за другите е много загрижена. На онези които още имат мозък в главите си, трябва да е достатъчно ЯСНО след като политик ти мисли толкова добрини, и то денонощно, и то всите политици сън не ги хваща за нашето здраве. Толкова са грижовни, че ми се насълзяват очите.
7
1
 
4
 
! Отговори
Олллеее, колко сте преди 2 години
ПР()СТИ! И двете години е била 0.1! Процента не се дели! Хахахахаха... в България останаха само пр()фани!
6
1
 
4
 
! Отговори
Да, ще ти кажа преди 2 години
Учи статистика. Много се изложи! Поне се засрами от незнанието си!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А "ваксините" ги съхраняват на -70 градуса, нали...
4
1
 
20
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Първо прехвърли имотите на децата, тегли едни големи заеми да ги обезпечиш, наеми си 2 компаньонки за 3-ка, и чак тогава се ваксинирай! Бъди отговорен!
3
4
 
9
 
! Отговори
аз преди 2 години
А в църквите защо не ваксинират? Може би защото в джамиите има повече хора. Халал да са ви новите германци!
2
1
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 2 години
Три кавички ваксина кавички за една година уаууууу
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дявола няма ли да си я прибира тая вече