Новата вълна на пандемията ще продължи два-три месеца

Сезонните грипове влошават COVID ситуацията
14 сеп 2021 09:09, Нели Христова
45
Новата вълна на пандемията ще продължи два-три месеца
Снимка: БГНЕС

Новата есенна вълна на коронавирус няма да се различава коренно от лятната вълна на заболеваемост, но сезонните инфекции могат да се наслагват върху нея, освен това във връзка с началото на учебната година децата ще започнат да боледуват повече. Това твърди инфекционистът и главен лекар на клинично -диагностичната лаборатория Invitro Андрей Поздняков.

"Няма да има фундаментални разлики от лятната вълна. В същото време новата вълна ще бъде не по-малко лоша от предишната. Същият "делта" щам, вероятно и "делта-плюс", остава преобладаващ. Съответно, всички податливи хора, независимо от възрастта, могат да бъдат заразени", каза Поздняков.

Той също така не изключи възможна комбинация от вируса с други респираторни инфекции, които традиционно са повече през есента. А как ще се държи "делта"- щамът при такива условия все още не е известно: проучванията относно такава едновременна инфекция преди това не са правени.

„Новата вълна на пандемията, както всички предишни, според нашите оценки, ще продължи два до три месеца“, каза инфекционистът и предположи, че повече тотални локдауни няма да има никъде по света.

Според него днес лекарите са по-добре подготвени за новите вълни от пандемията, отколкото преди година, и ако цялото население продължи да се съобразява с епидемиологичните мерки, които станаха основни, няма да има нови локдауни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МУХЧО-ПУХОсвен маската, къпането също създава влага. Внимавайте колко често се къпете; повече от 2 пъти годишно е опасно!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Така се кара ковид ,ако си ваксиниран"Като гледам минусите, виждам, че хората искат да го карат по-тежко :D
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така нашите лекари и професори ,знаят всичко за вируса ,време е за нобелова награда ,ей гадове майката майката
36
1
 
0
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Един нормален учен. Истински.
35
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 2 години
Братле така КАТО ТЕБЕ го ИЗкарах декември месец без да съм ваксинирана. Хайде моля те без кардинални заключения за и против ваксината.Между другото вкуса и обонянието ми се върнаха след повече от месец.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За две години мисля, че няма не информиран човек относно ковид. Нека всеки вземе правилното решение за себе си. Всеки си знае здравословното състояние и да се консултира с личния си лекар.Иначе вълната ще продължава до декември, малко отпуск по празниците, след което пролетна вълна и лятото малък отпуск от два месеца. самите лекари да си зададт въпроса, защо хората им нямат доверие относно ваксината? Станаха политици, още по-малко доверие. Даже и ваксинирането го използват да се оплюват...
33
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента карам Ковид. В петък усетих ,че съм настинал, в събота загубих вкус и обоняние, носът ми потече, мека температура. В неделя ,температурата вече я няма, носът ми се оправи, няма ми нищо. Днес е вторник , само нямам вкус и мирис. Пих два пъти витамини и два пъти фервекс. Ваксиниран съм . Така се кара ковид ,ако си ваксиниран. Чувам ,че някои избирали да умрат,Днес са над 150 човека....
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Манафейко:Урааааа. Победихме грипа.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вълна след вълна от поредни раздуФФФки, тоест лъжи.Ми първи сме в ес по кофти случки, кто ни една аутопдия не докаьа кой от какво е в черния чувал. звлиза пациент в болница с негово си кофти заболяване, е, може и хрема да има, и да кашля в притурка, и там веднага му лепват дуагноза ковид, без странични заболявания. Абе я се скрийте безвъзврстно вече с всшите СТЪКМ истики и аритметики.Сума ти и хора орвъртяха ептен. Кефи ли ви?
30
0
 
5
 
! Отговори
Ковидиот преди 2 години
Делта плюс??? Уаууу!
29
3
 
13
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Ако нямаше овце, нямаше да има и вълна.Нито първа, нито втора, трета и така до края на света.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
статистически само в нета
27
1
 
4
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
До КристинаДа не си златена случайно или балчовицата? По темата странно,че всеки път тогава са и гриповете ,които бяха изчезнали в отпуска заради ковид-комунистите.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За коя вълна точно иде реч? Не се ли научихте да плувате вече? Кжойто не е -да надява спасителната жилетка /да се набожда там с каквото намери за добре/ и да не влиза в морето, че ще го отнесе някоя следваща. Останалите - всеки да си решава. Отдавна трябваше да се направи така.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, къв сезонен грип сега? Нали с маските го победихме и беше изчезнал?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе кво става, нали ваксините щяха да действат? картината защо не се променя?
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то вече няма вълни, облъчването е постоянно! И тоя също не е вирусолог, а некъв лаборант!
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната врачка с лекарска диплома
21
4
 
14
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Лъжа е.Тази вълна ще ни я пробутват с години.
20
4
 
10
 
! Отговори
Гирус преди 2 години
Нови щамове и гигантски вируси или така начерените Гируси са задават на хоризонта. Интересни комбинации ако се комбинират в още по-нови неща. Например Хламидия и Ковид където хламидията има двойнствена природа хем вирус и хем бактерия. А разните гъбички и плесени са невъобразимо много възможностите за нови комбинации.