В Китай пак затвориха 4-милионен град заради Covid-19

Заразата била внесена от човек, пътувал до Сингапур
14 сеп 2021 21:37, Анисия Иванова
17
В Китай пак затвориха 4-милионен град заради Covid-19
Снимка: БГНЕС

Китайските власти затвориха град с население от 4 милиона и половина души в югоизточната провинция Фудзиен заради няколко десетки случая на Covid-19, предава Bloomberg. Целта е да се спре разпространението на варианта Делта и да се поддържа политиката на нула случаи на болестта.

Жителите на живописния крайбрежен град Сямен, където се намират производствени центрове на компании за електронни компоненти като ABB Ltd. и Schneider Electric SE, нямат право да излизат от домовете си, освен при извънредни случаи. Всички жилищни комплекси и села са затворени, а кина, барове, фитнеси и библиотеки спряха работа.

От вторник всички детски градини, начални и средни училища в Сямен ще бъдат затворени, а учениците ще преминат към онлайн обучение. Автобусните линии, които тръгват от града, са спрени, за да се ограничи риска от предаване на болестта. В някои части от Сямен масово се тестват хора, а местните власти планират да тестват целия град, заяви заместник-кмета Лиао Хуашен.

Поредното огнище на болестта все още не е обхванало и съседните на Фудзиен провинции, а установените случаи са 103 в 3 града. Първите заразени са открити при рутинно тестване в местни училища. Бащата на двамата ученици се е върнал от чужбина в началото на август. Той също е заразен и се смята, че е преносител на заразата в провинцията.

Новите случаи са открити едва месец, след като Китай овладя по-голямо огнище, което беше най-голямото от първоначалното, което започна от Ухан. Бързите и безкомпромисни мерки на местните власти показват колко е трудно да се ограничи силно заразният вариант Делта и усилията, които Китай трябва да полага, за да поддържа политиката си на 0 случаи на Covid.

Експерти от националните здравни служби казват, че има риск заразата да се пренесе и в съседни региони. Путиен, сегашният център на огнището, е в сложна ситуация, заявиха длъжности лица. Те очакват да установят нови случаи в жилищни комплекси, училища и заводи. Близо 30,000 души са напуснали града в посока други провинции от края на август, но местни медии пишат, че засега не са открити още заразени.

Още новини четете на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Заразата внесена от човек, пътуващ до Сингапур ......." и стъпил с левия крак на десното стъпало, ай сик.тир бре!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали се ваксинираха, що така се тръшкат.
11
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямат предстоящи избори за президент и могат да си го позволят.Докато в Б-я шубето на Радев е голям страх от затваряне заради протести.1998 заразени днес,а утре детски градини и училища отварят широко врати. Никакви мерки.Над 700 000 деца след часове ще се прегърнат.Децата са спонтанни и това е много мило..Но децата не могат да спазват дистанция поради спецификата на тяхната възраст.До 14 дни ще видим резултата от бездействието на Радев и служебното правителство.При 600 в болница здр с-*** фалира
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За няколко дестки случаи затварят 4милиона тук на 2000 случаи утре всички ученици да се омешят
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В книгите си Локдаун, немския автор Михаел Морис ясно посочва че ПЛАНдемията няма как да се осъществи без взаимодействието на шепата световни кукловоди в САЩ с Китайската комунистическа партия! Точно месец преди появата на Ковид 19, Бил и Мелинда Гейтс организират симулация на пандемия (събитие 201), с участието на 14 висши представители на различни държави и институции, включително Джордж Гао - генерален директор на Китайския център за епидемиологичен контрол и превенции
8
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, внесли им пак ковида... Тия вече се чудят кого да обвиняват - половината свят вече беше обвинен за източник на вируса. Тежко е да си китайски комунист, трябва да се излагаш нонстоп в името на Партията.
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво ми ги хвалите тези? Най-лошото е че цял свят се подхлъзна по мерките им и сега ни се смеят.
6
6
 
4
 
! Отговори
Ко за чината преди 2 години
Coronavirus Cases:95,340Deaths:4,636А в ЕУ пукат като пуканки с вакси.
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайската система с нищо не се е променила от хилядолетия насам ... има император, царедворци и милиард безименни и подконтролни роби. Това ще се окаже единствената работеща система, ще надживее и капитализъм и комунизъм
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, това комунистите май наистина не са хора. Сещам се за една мишка от Банки.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 милиона?? Това за Китай е селце. Равностойно на Български град с 40 жителя.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ние трябва да затвориме държавата, ако те затварят 4 милионен град...
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откачени!