Ваксините са ефективни срещу Делта варианта

Предотвратяват приемане в болница и посещение на спешно отделение
14 сеп 2021 18:37, Елка Василева
30
Ваксините са ефективни срещу Делта варианта
Снимка: архив, БГНЕС

Ваксините срещу новия коронавирус са ефективни и при Делта варианта, като предотвратяват настаняването в болница и посещение на спешно отделение, предаде Ройтерс, като цитира американско изследване.

Още по темата

Учени от Центрове за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ проследяват 33 000 спешни центъра и случаи на настанени в болница пациенти със заболявания като COVID-19. Данните са за юни, юли и август, когато Делта вариантът на новия коронавирус стана доминиращ в САЩ.

Според събраната информация при неваксинираните възможността за положителен тест е между пет и седем пъти по-голяма в сравнение с имунизираните.

Препаратът на "Модерна" има най-висока ефективност (92%) срещу развитието на тежки симптоми, налагащи посещения в спешни центрове. По този показател следва ваксината на "Пфайзер" (77%) и на "Джонсън енд Джонсън" (65%). Подобни са данните и за предотвратяване на настаняването в болница на заразените.

Анализът потвърждава, че и трите ваксини дават "висока защита" срещу COVID-19, който води до тежки симптоми, принуждаващи заразените да търсят спешна лекарска помощ или да бъдат изпратени в лечебно заведение. Това е заключението на експертите от Центрове за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
18
 
! Отговори
Горд антиваксър преди 2 години
Не мой ме накарате да се ваксинирам за нищо на света,и дай боже да има повече такива кат мен!!
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да са ефективни.80% от популацията, обаче, са резистентни и въабще не им трябва..
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яжте плодове и зеленчуци домашно производство. Без нитрати и химия и ще сте здрави като мен. Имунната система има сили да се бори и с най страшният вирус. Хората които уупотребяват химически алкохол са най застрашени от вируса. Имунната им система е скап.ана. Не кнсумирайте нищо от магазините даже и хляб той е най отровен. Купувайте продукти от частни производители за които знаете че не употребяват химия. Защото и между тях има тарикати. За по големи печалби ползвата химия за повече продукция.
3
25
 
4
 
! Отговори
Не не и не!!! преди 2 години
Тези данни са тежък удар срещу антиваксърите с овчото им мислене, моля изтрийте статията не бива да пишете такива работи!
2
4
 
21
 
! Отговори
Серсемин преди 2 години
Стига лъгали хората бе ментаци! Поне 10 човека знам изпукали след двете дози ваксини . Лично ги познавах. Престанете да самоубивате хората!
1
2
 
25
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
ВАКСИНА СРЕЩУ КОРОНАВИРУС НЯМА.ТОВА НЕ СА ВАКСИНИ ВИЖТЕ ДЕФИНИЦИЯТА НА ВАКСИНАТА.