Антиваксър почина от COVID-19 в Благоевград

Приятелката му също е била заразена
21 сеп 2021 15:55,
295
Антиваксър почина от COVID-19 в Благоевград
Снимка: Ерол Емилов, Dnes.bg

48-годишен мъж е починал след усложнения от COVID-19 в болницата в Благоевград, съобщи на заседанието на Областния кризисен щаб директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов.

По думите му той е бил антиваксър.

"Категорично е отричал съществуването на заболяването и се е съмнявал в ефективността на ваксините. Десет дни е бил вкъщи в тежко състояние. В последните дни е потърсил лекарска помощ. За съжаление, изходът е летален. Приятелката му също е била положителна, влезнала е в болница и го е изкарала леко", поясни д-р Калоянов, цитиран от БНР.

Директорът на РЗИ призова за усилване на темпа на ваксинации.

Заболеваемостта в областта е 363 на 100 000 души. В болница са настанени 264 души, шестима от които са в интензивни отделения. Днес предстои да бъдат открити още легла за лечение на COVID болни в лечебните заведения от област Благоевград.

"За момента нямаме напрежение за липса на легла за хора, които желаят да бъдат хоспитализирани. Все още имаме колеги, които не са ваксинирани, както и такива, които отказват да влизат в COVID-отделенията, има и недостиг на кадри, което е проблем", допълни директорът на РЗИ-Благоевград.

Още по темата
По думите на началника на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов в обучение от разстояние са 226-ма ученици. Карантинираните паралелки в Пиринско са девет – четири в Сандански и пет в Благоевград. Има единични случаи на карантинирани ученици заради положителен тест или заради контакт с болни.

"Към момента се справяме добре, осъществяваме контрол, всички училища спазват мерките и имат дезинфекциращи продукти", каза още Златанов.

Заседанието на Областния кризисен щаб в Благоевград започна с церемония по награждаването с грамоти на Министерството на здравеопазването за проявено старание, висок професионализъм, постигнати резултати, ангажимент и съпричасност към имунизационната кампания срещу COVID-19 екипите, работещи в имунизационния кабинет в РЗИ-Благоевград. Грамотата бе връчена от областния управител Николай Шушков на директора на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов, който от своя страна връчи грамотата на доц.д-р Екатерина Митова и д-р Павлин Янкулски. Грамота получи и д-р Димитър Джупанов от Разлог.

На днешното заседание на Областния кризисен щаб присъстваха както представители на контролните органи, така и представители на местното сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
15
 
! Отговори
до 151 СатаИди-от преди 2 години
Абе преди да ръсиш про-сто-тии , вземи погледи статистиките за смуртността сред заразениете в държави с висок процент ваксинирани и в държави с нисък.Виж Дания , Англия , Германия , и тнт.
119
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъре , Мангъре , и тоя човек си отиде заради теб и средновековната ти секта !
118
7
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ако бяха ваксинирани - 99.9% от тях сега щяха да са живи. ---///---- Това изобщо не е фскт. Би могло да бъде вярно, а би могло да бъде абсолютно невярно
117
5
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
И откъде знаете, че не е имал астма, алергия или нещо друго, несъвместимо с ваксината?
116
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Официално има 20 хил българи починали от ковид. Неофициално са със сигурност повече. 99.9% от починалите са НЕваксинирани. Ако бяха ваксинирани - 99.9% от тях сега щяха да са живи. Човешката глупост е смъртоносна.
115
8
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Кое гарантира, че изнесеното от докторите не е измислица и не са се разбрали с "приятелката му" да уморят човека и да го обявят, че е бил против ваксините? И за каква "приятелка" говорим при 56-годишен мъж? Това да не са някакви невинни тийнейджъри?
114
4
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Веднага помислих че е алибегов
113
2
 
14
 
! Отговори
За ваксан кога преди 2 години
Ще напишете персонална статия, че е изкарал тежко или предал богу дух.А чакай, няма да е било от ваксината..щото кой може да го докаже.
112
20
 
10
 
! Отговори
преди 2 години
Колкото повече антиваксъри => толкова по-малко антиваксъри, ще се прочистим!
111
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С придружаващи заболявания 10 дни е оцеляв домът си и накрая в болницата са го доуморили най-вероятно с апарат за изкуствено дишане. Приятелката му от друга страна го е пребуледувала леко без да е ваксинирана.
110
7
 
9
 
! Отговори
labrat преди 2 години
Цената е че един ще умре друг ще го кара леко. Какъв е проблема на вапсаните, нали са защитени, защо очакват всички да станем набодени мишки като тях. Затова има народени толкова хора и животни на този свят, ДНК молекулата създава свои копия, и много от тях не оцеляват. Но все някой оцелява и оставя поколение. Тези на 48 не са имали деца, само са си полирали дупките, така че освен данъчните и хранителните стоки, няма друг ощетен.
109
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стандартно е, да сте видели лекар да си върши работата? искат и изнудват пари за тва ги и бият, малко им е
108
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
горкия, как наблегнаха къв е, то все ще се случи дали е анти или не, но сега се случило и наблягане, а ваксинирани измреха цели 3 държави като бройки, *** кой да каже, все пак кампанийка, е добре, че има и 1 от отсрещния отбор
107
4
 
23
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 2 години
Ваксиниран съм с всички възможни ваксини през живота си!!! На тая бе знам защо не вярвам ! Ваксина не се прави за 3 месеца!!!
106
5
 
14
 
! Отговори
немо преди 2 години
Айде на манипулациитееее, топли пресни, ден след ден, навсякъде и по всяко време. Целта е да се плашат хората.навремето имаше един лозунг: " Кажете Не на страха", не го знам какъв е, но е подходящ.
105
5
 
14
 
! Отговори
www преди 2 години
Есетствен подбор! Бог да го прости човека, сам си го е причинил!
104
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление през следващите 6 -7 месеца новини като тази ще преобладават. Антивакссърската цена ще я платим.
103
7
 
22
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
А ваксинираните !!!???? Безсмъртни,а???!!!
102
7
 
18
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Хубаво сте антиваксъри ама поне потърсете лекар навреме.... Седял и се влошавал 10 дена вкъщи и сигурно се лекувал с чай.
101
0
 
8
 
! Отговори
8 преди 2 години
18% са ваксинирани при 7 млн население. Гугъл е замръзнал на 15% от юли насам. Паднаха по 8 хил на ден и предимно отиват за втората си доза. Така че какви темпове и какво ускоряване. Тези живеят в паралелен свят.