Нов пункт за ваксинация в столичното метро

Той ще се намира на връзката между МС "СУ Св. Климент Охридски" и "Орлов мост"
26 сеп 2021 14:20,
40
Нов пункт за ваксинация в столичното метро
Снимка: БГНЕС

Нов пункт за ваксинация срещу коронавирус ще бъде открит утре в столичното метро. Той ще е разположен на връзката межу метростанциите „СУ „Св. Климент Охридски““ и „Орлов мост“, информираха от Столична община. 

Входовете към пункта са откъм Княжеската градина, откъм Орлов мост през травалатора (подвижната пътека) към университета, както и през самата станция „Софийски университет“. Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Кабинетът ще работи всеки делничен ден от 14 до 19 часа. Има възможност работното време да бъде увеличено при засилен интерес. Желаещите ще бъдат ваксинирани от екип на 11 ДКЦ.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември, се намира в метростанция НДК откъм бул. "Патриарх Евтимий". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък от 8.00 часа до 13.00 часа, а вторник и четвъртък - от 13.00 часа до 19.00 часа. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.

Още по темата
Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират.

Днес желаещите да се имунизират ще могат да го направят в изнесените кабинети, организирани от Столична община и столичната РЗИ. Ваксини ще се поставят в пет от търговските центрове от 13.00 часа до 18.00 часа в „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“, The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „Дружба“ до 16.00 часа.

Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – ж.к. "Люлин 9" на ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5. Работното време е от 9.00 часа до 14.00 часа.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и дирекция „Здравеопазване“ на Столичната община.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обвързват "ваксинацията" с пътуването, с последното пътуване....
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Залагат капани навсякъде.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много станаха за стената.
10
4
 
21
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Никой ли не разбра че грипа го смениха с ковид и по еже не им потръгна бизнеса с противогрипните ваксини измислиха нов сценарий,става въпрос за много пари,правят си бизнес с нашето здраве,колко трябва да е *** човек за да не го разбере
9
5
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Додо :]] До Златена - ще ми обясниш ли как се ръси ковид, че ми стана интересно. Не е заяждане, искам да знам технологията. Ето и една рекламна брошура от мен, за инжектирането в тоалетни. https://i.imgur. c o m/F1yIfuq.jpg
8
1
 
2
 
! Отговори
Додо преди 2 години
До Леша: колега, сега видях, че и ти си писал за тоалетните, не съм те плагиатствал.
7
2
 
23
 
! Отговори
Не-ваксинирана преди 2 години
Това вероятно е подсъзнателно предупреждение, че скоро в метрото ще може да се качват само с Ковид-паспорти.
6
3
 
23
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Ами що не отворят един ваксо-пункт и в градския клозeт на пл. Македония?! Каква идилия само - отиваш да се облекчиш и в същото време, при това напълно безплатно, те набождат с експериментален ГМО мутаген, който МОЖЕ да ти спаси живота, но може и да не ти го спаси! Ако към офертата прибавят и 20 кинта ваучер за клoзетите, процента на оваксаните ще нарастне и Ани Салич ще бъде доста доволна!
5
3
 
18
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Този пункт започвайте да го замеряте с яйца и домати
4
3
 
24
 
! Отговори
Ужас! преди 2 години
За да се постави ваксина, човек трябва да е здрав.Кой ги преглежда хората, как се решава, че са здрави?Несериозно ми изглежда!Това е работа на личните лекари, защото си познават пациентите.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо билетче - боцкане с препарат.
2
3
 
18
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Казахме къде ще има голям успех, в градските тоалетни. Очакваме с нетърпение.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващата пандемия и ваксини ще са подарък от Илън Мъск за чипиране на мозъците ви,барем поумнеете!!