Съкращават 72 000 медици в Ню Йорк, не искат да се ваксинират

16% от болничните служители в щата не са напълно ваксинирани
28 сеп 2021 15:15, Елка Василева
150
Съкращават 72 000 медици в Ню Йорк, не искат да се ваксинират
Снимка: архив, БГНЕС

От понеделник болниците в Ню Йорк започнаха да уволняват или да спират от работа здравни работници за нарушаване на щатска заповед за ваксинирането им срещу COVID-19, като в резултат на това недостигът на персонал накара някои болници да отложат плановите операции или да ограничат други от медицинските си услуги, съобщи Ройтерс.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио каза на пресконференция, че болниците в града все още не виждат голямо въздействие от заповедта, добавяйки, че се притеснява за други райони на щата, където нивата на ваксинации са по-ниски.

Още по темата

Около 16% от 450 000 болнични служители в Ню Йорк или близо 72 000 души не са напълно ваксинирани, което засилва опасенията, че трябва да се предприемат действия, за да се избегне недостиг на медицински кадри.

От 43 000 служители в 11-те държавни болници в Ню Йорк около 5000 не са били ваксинирани, каза д-р Мичъл Кац - здравен и болничен ръководител на мегаполиса, на пресконференцията с Бил де Блазио.

Д-р Кац посочи, че 95% от медицинските сестри са били ваксинирани и всички лечебни заведения са били "отворени и напълно функционални" в понеделник.

Щатският здравен департамент на Ню Йорк издаде заповед миналия месец, според която всички здравни работници трябва да получат поне първа доза от COVID ваксина до 27 септември, което предизвика бързане в болниците за ваксинация на техните служители.

През уикенда губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл заяви, че обмисля да наеме Националната гвардия и медицински работници извън щата, за да запълни недостига на персонал, тъй като все още 16% от 450 000 болнични служители в щата не са напълно ваксинирани, предаде БНР.

Здравните работници, които са уволнени заради отказ да се ваксинират, няма да отговарят на условията за осигуряване при безработица, освен ако не са в състояние да предоставят валидно одобрено от лекаря искане за медицинско облекчение на това изискване, съобщиха от кабинета на Хочъл.

Междувременно федерален апелативен съд постанови, че властите в Ню Йорк могат да разпоредят на всички учители и училищен персонал да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, като по този начин отмени предишното решение, което отлагаше изискването за ваксинация на преподавателите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама сащ е най-демократичната държава в целия свят, какво се обърка
128
0
 
0
 
! Отговори
До граматическат пол преди 2 години
Браво видял си как съм написал дума грешно. Това не променя факта, че не разбираш какво четеш. Езикът е средство за разбиране и комуникация, реално няма значение дали съм объркал една буква в дума, която явно си разбрал. Проблемът е, че аз съм машинен инженер, и мога да мисля, разбирам цифрите и статистиката, а ти знаеш, как някой някога е решил, че трябва да се напише дума, Оспех ;) ти желая, защото очевидно нямаш качества, хващайки се за буквички, а не за смисъл.
127
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деблазио си го търси, да не висне на някой стълб накрая!
126
1
 
6
 
! Отговори
до 126 преди 2 години
Ако някой от тях си имат порядъчно състояние ама хич не им пука дали ще работят или не!Сигурно още 9 живота могат да живеят без да работят!Не ги мислете докторите в САЩ!Медицинска сестра там получава 120 долара на час,а лекар колко -не знам!Де да помислим ние как зимата ще изкараме с новите цени на ток,парно,горива,храни и всичко останало.Милионерите ще оцелеят и тук и там,но ние....
125
0
 
4
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Забележете,че принудата идва от работодателите.Още преди 2-3 месеца гледах пресконфереция на Байдън в която той изискваше федералните служители да са ваксинирани.Тези които плащат заплатите,те принуждават.И у нас е така-познавам готвачка,която заради това се е ваксинирала.Заплатата и добра,собственика посъветвал персонала и се ваксинирали.Основно в туризма има 100% ваксиниран персонал,нали?
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 135 . Учи български, само с основно образование ще ти се смеят винаги! Например, обеждавам не произлиза от обяд, а от убеждение и се пише убеждавам!
123
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път се обеждавам как четете, но не разбирате нищо. Първо в Щата има 450 000 медицински работници, не лекари, а всички, това са сестри, санитари и прочее. Второ 380 000 са ваксинирани и само 72 000 не са. Обаче защо да не почнете да плямпате, как лекарите не искали да се ваксинират.
122
2
 
14
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Не мога да си обясня защо медиците не говорят истината. Съгласен съм че голям процент от ваксинираните хора ще са носители без симптоми... От опит го знам... Но мед. специалисти които са имунизирани и са в чисти отделения ще убият бая хора приети там и нямат ваксина.... Това е проблем за който никой не мисли. Ваксината не е задължителна за всеки....
121
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
72000 медици ще останат без хляб, но няма да се "ваксинират"! Няма нужда от коментар.
120
0
 
3
 
! Отговори
Нашто отделение преди 2 години
12 лекари: 6 изкарали, 6 ваксинирани, 2 и едното и другото
119
2
 
6
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Няма страшно! Мангъров поема Голямата ябълка..
118
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, до вчера всички лекари тръбяха и обеждаваха хората да се ваксинират, а сега самите те бягат от ваксинация, е сега на кого да вярва човек?Нали ваксините са най хубавото нещо на света, нали те предпазва ли да не умрял човекът.Колко сте долни, нагли и безкруполни като опря квадратният отзад и като знаят за какво става дума започнаха да бягат като мишки от потъващият кораб.
117
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 124: Къде са се върнали към нормалния живот? Я провери Израел, САЩ, Англия, Япония, Малайзия, Турция и други с над 50% ваксинирани. Провери stringency index-а (оценка на всички налични covid мерки) на всички супер ваксинирани държави! Към нормалния живот отдавна са се върнали неваксинираните, които проумяват всичката измама покрай тази пандемия. Останалите още носите по 2 маски, въпреки че сте се "защитили" с ваксина и поглъщате пропагандата и треперите от страх, и злобеете.
116
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей навсякъде ги изкарват глупави тези лекари бе, и в Ню Йорк и в Париж и в Рим и в Атина.Уж лекари пък не се вакцат даже и под заплаха от уволнение!А пък онези така са се загрижили за нашето здраве че са готови дори да сринат здравнатата система за да ни помогнат!😂
115
2
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Бързият залез.
114
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където хората са по интелигентни се ваксинираха и се връщат към нормалния живот, където има събрана ***, като в Ню Йорк е трудно.
113
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината за тези ваксини е че няма истина само догатки
112
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер да дойдат у нас пациентите като чуят са лекари от САЩ ще имат клиантела
111
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Италия като съкратиха 40 000 здравни работници, оказа се че само 400 от тях са лекари. Така че по-кротко! Докторите са ваксинирани. Те знаят!
110
7
 
29
 
! Отговори
ИЗДАВАМ ТАЙНАТА преди 2 години
Не забравяйте че останалите 84% също ще са неваксинирани до края на годината, ако не сложат задаваща се трета доза. И отново ще се окажат неваксинирани когато излязат новите подобрени вакси около Великден 2022. И така докато се събудят. Ваксиизмамата е завинаги.