Заради смърт на 20-годишна: Спряха вакснацията с "Янсен" в Словения

Тя получила мозъчен кръвоизлив
29 сеп 2021 21:24, Нели Христова
80
Заради смърт на 20-годишна: Спряха вакснацията с "Янсен" в Словения
Снимка: БГНЕС

Словения в сряда временно преустанови ваксинацията с Johnson&Johnson, след като 20-годишна жена почина от мозъчен кръвоизлив и кръвни съсиреци само дни след инжекцията, съобщи АФП.

"Министерството на здравеопазването призова Института за обществено здраве да спре временно ваксинациите с ваксината Janssen, докато не бъдат изяснени всички подробности, свързани с този случай", каза здравният министър Янез Поклукар на пресконференция в Любляна, използвайки друго име за ваксината.

Експерти, съветващи правителството, препоръчаха спирането, след като научиха, че „може да има нежелана връзка между смъртта и ваксинацията“, каза Бояна Беович, която ръководи експертната група.

Медиите съобщиха, че жената е била хоспитализирана в понеделник в тежко състояние, само дни след като е получила инжекция Johnson & Johnson.

Един смъртен случай вече е потвърден като свързан с ваксината в Словения, където над 120 000 души са били ваксинирани. Около 47% от двата милиона души на алпийската нация са били напълно ваксинирани, което е едно от най-ниските нива в Европейския съюз. В опит да увеличи броя, правителството обяви по-рано този месец, че всички държавни служители ще трябва да бъдат ваксинирани или да са преболедували COVID-19, за да продължат да работят от 1 октомври.

Търсенето на Johnson & Johnson се е увеличило през последните седмици, защото това е единствената ваксина, която не изисква две дози.

Европейската агенция по лекарствата заяви през юни, че държавите от ЕС трябва да използват всички налични възможности за ваксинация за борба с пандемията на коронавируса и е твърде рано да се каже дали даден вид е най-добрият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СветофарЗащото прободените баламурки подписват декларация че нямат никакви юридически претенции към никого при евентуални усложнения.
63
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 2 години
До Светофар Много трудно се доказва причинно следствена връзка, особено ако не събитието не е в близките часове след ваксинация
62
0
 
6
 
! Отговори
Светофар преди 2 години
Интересно защо, след като има толкова случаи на усложнения след ваксинация, няма нито едно заведено или поне изестено дело срещу производителите. Дали защото не могат да докажат връзка, или наистина подписаните декларации освобождават производителите от отговорност.
61
1
 
1
 
! Отговори
Мутафчийски преди 2 години
Голяма работа. Случват се тези неща. Ето аз се набодох с трета игла на Пфайзер и нищо ми няма. Най-много да са ми измрели един милион мозъчни клетки, но аз ги имам в излишък.
60
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
....може да има нежелана връзка между смъртта и ваксинацията....Айде бе! Ама сигурни ли сте? Най-вероятно сте се объркали и щше докажете отново че ваксините не причиняват никакви проблеми и смърт, само дават вечен живот.НЕЩАСТНИЦИ! Колко още млади и стари ще уморите за да прибирате комисионни и да слагате народите си на колене пред фашистката диктатура на 2-3 компании и правителства? Мислите че няма никой да ви търси сметка ли? Сгрешили сте, и то много!
59
0
 
10
 
! Отговори
Бил Гей преди 2 години
Неее, не е вярно, че я чета преди сън. Чета я със сутрешното кафе, за повдигане на тонуса за през деня.
58
3
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Това е обявената статистика,ама вие се ваксинирайте де,подарявам ви и моите дози.
57
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моите деца се ваксинираха, никакъв проблем. На 17 и 22 години.
56
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швеция са ваксинирани 83% от 11 милионното население. Има 3 починали след ваксина и то от АЗ. От април я спряха изобщо. 8,9 милиона ваксинирани над 15 годишна възраст! Осъзнавате ли го изобщо, антиваксърски главички?!
55
3
 
29
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Съзнавате ли какво означава признание от официалната власт за починал от ваксина!? Означава признание, че ваксините УБИВАТ! А съзнавате ли какво означава задължаване за ваксиниране!? Означава принуждаване към самоубийство! А това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по всеки Наказателен Кодекс на която и да е държава! А както знаете всяко престъпление трябва да се наказва от съдебната система на която и да е държава! Така че който го задължават да се ваксинира има всяко основание да съди принудителя си!
54
0
 
12
 
! Отговори
До 56 преди 2 години
Янсен е на Джонсън и Джонсън и няма нищо общо нито с пфайзер, нито с модерна, а пфайзер е на Пфайзер, модерна е на Модерна.
53
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какъв акъл въобще ваксинират насилствено 20 годишни. И защо искат непремено да е с Файзър и Модерна и не публикуват статии за смъртните случаи от тях? Коритаров ли да напише? Тези две ваксини, трябва първи да бъдат забранени. И да осъдят на доживот гърка ветринар от Файзър. И филатропа дето иска да намаля населиенито на земята.
52
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един умрял от ваксина 5 милиона умрели от Ковид. Голяма статия няма що. Да имам информационната кампания
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е в други държави продължават да ги друсат докато не Омере някой, пауза и пак друс
50
3
 
22
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
"Търсенето на Johnson & Johnson се е увеличило през последните седмици, защото това е единствената ваксина, която не изисква две дози." /////// Спрете да лъжете така безсрамно. Търсенето се увеличи защото не е mRNA ваксина. А ковид-мафията затегна доброволното задължително ваксиниране чрез корумпирани политичи. Затуй и Johnson & Johnson трябваше пак да е атакувана. Нищо че mRNA ваксините, не само са с пъти по-опасни и от Johnson & Johnson, но и с повече неизвести последствия за бъдещето.
49
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече ваксинирани хора умират от COVID, отколкото неваксинирани хора, според скорошен доклад на Public Health England (PHE). Докладът показва, че 163 от 257 души (63,4%), починали от делта варианта в рамките на 28 дни от положителен тест за COVID между 1 февруари и 21 юни, са получили поне една доза от ваксината.
48
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бобчо, това което пишеш са пълни глупости. Дори и 85 годишни пациенти с белодробна емболия и Ковид преживяват, но от предизвиканата от ваксината тромботична тромбоцитопения с тромбоза на мозъчните вени, смъртността е 60-70%. Освен това жената е била здрава преди да си сложи отрвната инжекция.
47
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В света има поставени над 6 МИЛИАРДА ваксини против КОВИД. Иначе, като пykнaт антиваксърите в Бг ще си купувам добри имоти на промоция.
46
33
 
10
 
! Отговори
бобчо преди 2 години
Тази 20 годишна жена така или иначе , дори да НЕ се беше ваксинирала, ако се зарази с Ковид сигурно пак щеше да направи слепване на тромбите в кръвта или кръвни съсиреци от които пак щеше да загине! Точно това причинява Ковид при НЯКОИ хора по склонни да образуват съсиреци! Има такова изследване у нас, което показва да ли имаш склонност към съсирване на кръвта! Повечето лаборатории го правят този тест, и според мен е хубаво да се прави преди ваксинация!
45
1
 
35
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Младите ВСЕ ПАК ГО КАРАТ ПО- ЛЕКО. ЗАЩО Е БИЛО НУЖНО НА 20ГОД. ДА СЕ ВАКСИНИРА?!?!? НЕ НАСИЛВАЙТЕ ХОРАТА, ОСОБЕНО ПО- МЛАДИТЕ!