В Канада няма да ваксинират младежи с "Модерна"

Има случаи на перикардит или миокардит след ваксинация
30 сеп 2021 07:10, Анисия Иванова
28
В Канада няма да ваксинират младежи с "Модерна"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Властите в провинция Онтарио, най-многолюдният регион в Канада (14,5 милиона жители), препоръчват на младите хора на възраст 18-24 години да не използват ваксината срещу коронавирус от американската компания "Модерна" поради възможни негативни последици за здравето.

„Това се дължи на наблюдаваното нарастване в Онтарио на много редки сърдечни заболявания перикардит или миокардит след ваксинация с препарата на "Модерна" при млади хора на възраст между 18 и 24 години“, се казва в изявление, публикувано от местните здравни власти.

В него се посочва, че след ваксинацията с "Модерна" възможността от сърдечни заболявания се изчислява на 1 на 5 хиляди, а след ваксинацията на "Пфайзер" - 1 на 28 хил., съобщава БГНЕС.

В тази връзка властите препоръчват гражданите от тази възрастова група да използват други марки ваксини. Няма ограничения за употребата на ваксината "Модерна" при хора от други възрасти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
глупаци преди 2 години
*** народ !
23
1
 
0
 
! Отговори
….. преди 2 години
Обмислям да се ваксинирам точно с Модерна. Нещо нямам доверие на Пфайзер като гледам как го набутват яко, за Астра Зенека и другите по- малки вече почти не се пише и не се чува. Навсякъде Пфайзер, ваксинираните с тази ваксина се разболяват под път и над път. Сред моите познати има доста, които се разболяха след ваксинация с Пфайзер ( 2 дози ), докато с Модерна и Астра няма случаи. Също така е странно, че нищо не се говори вече за лекарствата, които уж Септември вече щяха да са на пазара??
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди седмици казаха, че са много по-редки случаите. Явно започват да си признават. Те казваха и че няма болни и умрели ваксинирани, ама ей ги, всеки ден... Ваксинация за деца трябва да се забрани!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно решение на канадците.За сметка на това пък, в Япония са констатирали 991 смъртни случаи при(след) Файзер ,срещу 11 на Модерна.Данните са от Ройтерс, можете да ги видите на канала на Тони Лин-Tony Lin
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канада няма да се размине на децата. Ще ги набодат с Шмайзер. Бяха почнали да ги лъжат със сладоледчета преди половин година после се спряха. Там не задължително родителското съгласие за нищо. Могат и пола да им сменят без съгласие на родител. Говори с психолог детенцето, казват му какво иска и готово.
19
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 13, преди 2 години
То това звучи добре, но ковид не е пнемвмония, все пак и изписването на антибиотици при ковид, без установена пневмония, е погрешно, защото излишно товариорганизма със сериозна и безсмислена химия. Много хора с ковид не развиват никаква пневмония, тя изобщо не е задължителна. Вкъщи нямахме човек с такава, когато боледувахме. Съответно антибиотици не сме и пили. Няма причини да се тровим.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо на здрав човек ваксина против грип и ковид не е нужна. Нещо повече - може да донесе вреди.
17
2
 
7
 
! Отговори
Брато преди 2 години
Като пишеш само с главни букви, нито ставаш по-умен, нито ти се подорбява правописа и граматиката...
16
4
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 13 КОГО ПАК ЛЪЖЕШ ТИ М А! ПРОПОЛИСА ВЪВ ДОЗИ ПО 100 КАПКИ 3 ПЪТИ НА ДЕН СИГУРНО Е СЪС СЪЩАТА СИЛА КАТО ГАДНИТЕ ТИ АНТИБИОТИЦИ. НАШАТА ЛИЧНА ИЗПИСА ДЕВИРАЛ ПРИ КОВИД А НЕ АНТИБИОТИК! ИМА И ЦИТРОСЕПТ / ВСИЧКИ ДОКАРАНИ ДО БОЛНИЦАТА СА ТОЧНО ОТ УПОТРЕБАТА НА АНТИБИОТИК КОЙТО ИМ УСПИВА ИМУННАТА СИСТЕМА И ОТ ТАМ НА СЕТНЕ СА ПОЧТИ НЕСПАСЯЕМИ!
15
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 13 КОГО ПАК ЛЪЖЕШ ТИ ***! ПРОПОЛИСА ВЪВ ДОЗИ ПО 100 КАПКИ 3 ПЪТИ НА ДЕН СИГУРНО Е СЪС СЪЩАТА СИЛА КАТО ГАДНИТЕ ТИ АНТИБИОТИЦИ. НАШАТА ЛИЧНА ИЗПИСА ДЕВИРАЛ ПРИ КОВИД А НЕ АНТИБИОТИК! ИМА И ЦИТРОСЕПТ / ВСИЧКИ ДОКАРАНИ ДО БОЛНИЦАТА СА ТОЧНО ОТ УПОТРЕБАТА НА АНТИБИОТИК КОЙТО ИМ УСПИВА ИМУННАТА СИСТЕМА И ОТ ТАМ НА СЕТНЕ СА ПОЧТИ НЕСПАСЯЕМИ!
14
1
 
22
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
Да се каже в прав текст- 200 деца на 1 милион,, ваксинирани" ще пострадат сериозно! ( това са само догатки, бройката ще по-голяма)... Та, кой от вас ще иска да играе в лотарията за своето дете??? Само Ковид-зомбитата...
13
37
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потенциални здравни ефекти от ваксинирането в бъдеще са само във фантазиите на антиваксърите, умиращите и оставащите с трайни увреждания след ковид са факт. Някога подобни хора с пяна на уста са отричали и миенето на ръцете, защото не са вярвали, че има невидими за човешкото око бацили, които разболяват. Днес са забравени от историята. Помнят се прогресивно мислещите, заради които има медицина и хирургия, които спасяват животи.
12
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля некомпетентните да не се изказват!Защо били изписвали антибиотици?!Ограмотете се,още преди ковид се знае, началото може да е вирусно заболяване, но за седмица от срива в имунитета се развива бактериологична инфекция. Пневмониите след грип се лекуват с антибиотик. Отделно противувирусни препарати се дават, но няма такива, които да са със същата ефективност, както антибиотиците спрямо бактериите.
11
9
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До До 8и9/ ДРИ ШЛО КАТО ДАВАШ ПРИМЕРИ ДАЙ ЗА ПРИМЕР ИСРАЕЛ КАК *** ПО 1000 ДУШИ НА МЕСЕЦ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯТА И ТО ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ! ВЯРНО Е, ЧЕ СМЪРТНОСТТА НАМАЛЯ НАПОЛОВИНА НО ТОВА Е БЕЗ БРОЯ НА ХОРАТА УМРЕЛИ И ОСАКАТЕНИ ОТ ВАКСИНАТА И ПРЕДСТОЯЩИ ДА УМРАТ ОТ НЕЯ! ВСИЧКИ ВАКСЪРИ СТЕ АБСОЛЮТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!
10
9
 
26
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Това е целта на евреите-убиване на младите хора и намаляване на човешката популация! Трябва да останат 500 000 000 души под еврейска доминация!!! Като ЕВРОПА бъде населена с черни, които ще претопят бялото население...
9
11
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До До 8и9/ ИЗМРЯХА ЗАЩОТО СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И ИЗПИСВАТЕ АНТИБИОТИЦИ ПРИ ВИРУСЕН ГРИП! МЯСТОТО ВИ Е В ЗАТВОРА ДОЖИВОТ НЕКАДЪРНИ УБИЙЦИ НАЧЕЛО С РАДЕВ!
8
23
 
11
 
! Отговори
До 8и9 преди 2 години
Ей 8 япония ваксинирс по 1 милион на ден повече отколкото целия ЕС. 9 ти си за затвора измряха маса народ заради вас по 50-100 на ден. В чехия има 1-5 на седмица. Антиваксерството ще унищожи Бг.Ще го обявим за заплаха на нац. Сигурност след изборите.
7
10
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МЯСТОТО НА ВСИЧКИ НАГЛИ ВАКСЪРИ Е ВЪВ ЗАТВОРА!!!
6
5
 
38
 
! Отговори
Зилгабри преди 2 години
Защо в Япония, страната с най-многоройно старо население в света, където често хората достигат и до 100 години, та защо в тази страна не се бърза с ковид ваксинирането? Защо изчакват във времето? Не е за пари със сигурност, защото Япония си остава една от водещите икономики в световен мащаб. Да се замислят ковид ваксърите защо японците задържат топката, а не само да ми дават за пример Германия, Англия и пр.
5
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След файзер един на 28 хиляди получава сърдечен проблем с доживотни последици, а от ковидчо рискът им е едно на милион. Добре е БОЦКАЙ.