Молнупиравир - 2 таблетки през 12 часа - и нито един смъртен случай при COVID

Производителите ще кандидатстват за разрешение за спешна употреба
Обновена: 3 окт 2021 18:37 | 3 окт 2021 15:55, Анисия Иванова
161

Нов пробив в борбата с пандемията в Съединените щати. Клинични изпитания на експеримантално противовирусно хапче за COVID-19 показват, че намалява риска от хоспитализация с 50%. Производителите ще кандидатстват за разрешение за спешна употреба.

Ключов за борбата с COVID-19 - така специалисти определят експерименталния антивирусен препарат "Молнупиравир" (Molnupiravir). Лечението с него е лесно - 2 таблетки през 12 часа в продължение на 5 дни, обяснява д-р Румен Хичев, който е част от американския кризисния щаб за COVID-19.

Още по темата

"Това лекарство нанася целенасочени, образно казано, печатни грешки при копирането, при което резултатът е производството на неизползваеми протеини за вируса", каза той.

Междинните клинични изпитвания показват, че лекарството намалява риска от хоспитализация или смърт с 50%, но има условие - трябва да се приеме рано, след като симптомите се проявят, за да има ефект.

"Нито един смъртен случай в групата, получила лекарството, такива е имало при другата група. Анализът е направен на 775 пациенти с COVID-19, при които имало поне един рисков фактор от тежко преболедуване", допълни д-р Хичев.

При изпитанията не са регистрирани сериозни странични ефект. Резултатите са дали основание на компанията да кандидатства за спешно одобрение на медикамента от американската Агенция за контрол на храните и лекарствата.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е многократно по-безопасна от което и да лекарство.
107
0
 
14
 
! Отговори
Минаващ преди 2 години
"Молнупиравир" - по-запетлано и трудно за произнасяне наименование не можаха ли да измислят?!
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 111 117 Знаят ги, нарочно е всичко.
105
1
 
5
 
! Отговори
до 111 преди 2 години
Лекарствата ги има ,но ти не ги знаеш !
104
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛекарствА има, но Биг Фарма налага Ваксаджийството въпреки растящия брой тежки странични ефекти от тях и съмнителната им ефективност! Не, не става дума само за огромната печалба от Ваксаджийството има и нещо друго... Сега и горивата скочиха, и цената на електричеството, и съответно цените на храните, производството, транспорта и услугите!!!! Кво става, бе????
103
6
 
14
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Това трябваше да са ми най-хубавите години. Обаче се почна с ненормалните ,,ваксинки" Някакви от май.на си Райна и техните рептили в България се правят на велики. Аман от рептилизирани поборници за ваксинация.
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо притеснение, голямо чудо. Спокойно бе това хапче не е за вас. Един по-долу пишеше неосведомено, щели да го пуснат за 50 лв и ще се нагушат. Хич не се надявайте пускат го за $700 и никой няма да ви го даде.
101
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо? Не можете да ревете ли? И сега си ревете ваксърите. Никой не ви пита, обаче вие си ревете.
100
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АнтиКОВИДваксърите са си много спокойни даже. По-скоро ваксърите не са, ем са се наболи. Нещо им пречат другите нормални хора, които не са си дали живота за тестване с този "биопродукт"!
99
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че скоро ще има лекарства, че антиваксърите да се успокоят малко. Аман вече от тях в публичното пространство!!!
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е Ивермектин RE-BRANDED !
97
0
 
13
 
! Отговори
непрободен преди 2 години
Щом е антивирусен препарат, най-вероятно ще трябва да се приема в началото на инфекцията. При влизане в болница, вече ще е неефективен. Дано хипохондриците да не се натровят пиейки го всеки ден... И сигурно ще е скъп.
96
4
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Ако смисълът от ваксините е да вкарат в тялото в-во, което да прави ваксинирания проследим и евентуално убит, чрез сигнал от специален софтуер, ционистите няма да разрешат това хапче...
95
2
 
14
 
! Отговори
непрободен преди 2 години
Лекарството е на Merck - компанията, която пусна на пазара лекарството против артрит Vioxx и "уби баба". Изкривиха резултатите от изследването си за да скрият, че причинява 400% по-голям риск от сърдечен удар. Доказано, потърсете го - "Merck Manipulated the Science about the Drug Vioxx". Само споделям интересен факт :)
94
6
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Ваксини та ваксини. И да кажат, че вируса е изчезнал ще продължавате с ,,ваксините". Хората не искат да им бият смъртелницата. Не го ли разбрахте?
93
4
 
8
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Да не се приема при бременни. Може да прочетете, а нашите журналисти А за ваксините, точно те са за всички застрашени, особено за бременни.Лекуването е стотици пъти по скъпо от една ваксина
92
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите са една нация от удавници, това може да е спасението след пропадналата ваксинационна кампания...ако не е да ви измислят лекарство, ще си тънете в локдауни до дупка...
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ШперцКакъв пеницилин ,какви антибиотици ,става въпрос за вирус.Ако пеницилинът ви е помогнал,това означава, че и без него сте щяли да си оздравеете.
90
3
 
13
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
Какво точно ти оправя антибиотика? Антибиотиците действат срещу бактерии, не срещу вируси не.грамотен! Като се разболяхме 14 дни пих антибиотик - да не мислиш че ми помогна? Жената даже в болницата влезе и беше на кислородна маска. Лаладжии м.***! Коментирайте си там ракията и киселото зеле, че и че.п за зеле не става от вас!
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Merck(Germany) и е преминало фаза III,по-скоро спряна ,защото от самото начало е показало много положителни резултати.Пфайзер също скоро ще публикуват тяхното лекарство-таблетка.