Гвардейци, отказали да се ваксинират, напуснали папската стража

Имунизирани трябва да са и туристите, влизащи във Ватикана
4 окт 2021 08:20, Елка Василева
39
Гвардейци, отказали да се ваксинират, напуснали папската стража
Снимка: архив, БГНЕС

Трима папски швейцарски гвардейци, които отказали да се ваксинират срещу COVID-19 съгласно разпореждането на Светия престол, доброволно са напуснали частта, за да се върнат в Швейцария, каза източник от швейцарската гвардия, цитиран от Асошиейтед прес.

Лейтенант Урс Брайтенмозер съобщи, че от всички швейцарски гвардейци е било поискано да се ваксинират, "за да предпазят здравето си и това на другите, с които влизат в контакт като част от своята служба".

"Трима членове на стражата избраха да не се съобразят с това искане и доброволно напуснаха частта", каза Брайтенмозер в изявление.

Трима други гвардейци временно са отстранени от служба, докато чакат да бъдат ваксинирани.

Основната задача на швейцарските гвардейци е да охраняват папата. Те присъстват на папските церемонии и стоят на различните входове на Ватикана. По време на пандемията те носят защитни хирургически маски.
Папа Франциск, който се ваксинира срещу COVID-19, многократно е подчертавал алтруистичната и здравна стойност на ваксинацията по време на пандемията.

Брайтенмозер отбеляза, че миналия месец ръководителят на понтификалната комисия на Ватикана е издал разпореждане, според което всички, които влизат в папската държава, трябва да бъдат ваксинирани или да разполагат със скорошен отрицателен тест за COVID-19. Това се отнася и до туристите, които искат да видят съкровищата на Ватикана.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
29
 
! Отговори
Браво преди 2 години
на гвардейците, всички трябва да последват техния пример....
13
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че трябва да ви прибират където ви е мястото. Не може да твърдиш едновременно няма вирОЗ и няма да се ваксинирам, щот съм пич и ми е кеф. Не може и двете, може само едното.
12
5
 
4
 
! Отговори
до аз преди 2 години
Е да, буквално оня ден обявиха такъв скандал със хиляди католически свещеници педофили. Сегашният папа е добър и се бори срещу тях, но това е като борба с вятърни мелници. Една птичка пролет не прави.
11
7
 
23
 
! Отговори
изселване преди 2 години
Тези които предлагат неваксинираните да бъдат изселени, затворени в лагер и т.н. нека не забравят че ваксинираните са 1/5 от хората и изолацията на тях им се полага, и те са ненормалните. Колкото до тенденцията във времето, и за това се заблуждават. Все по-малко ще са новите ваксинирани и все повече ваксинирани ще напускат играта(наречена живот)
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 3 Юначе, горещо те съветвам да не си опитваш късмета с тях. Дори Вермахта не е успял да превземе Ватикана през ВСВ. А опити не са липсвали. Мусолини е бил на страната на Хитлер, но Ватикана е бил и си е останал независима държава!
9
0
 
26
 
! Отговори
аз преди 2 години
когато видя статия за Ватикана се сещам за безбойните случаи на педофилия, за това обаче не се пише особенно много
8
7
 
20
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
Можете да си представите умствени багаж, на останалите,, набодрни" гвардейци..?!
7
11
 
34
 
! Отговори
Стаден Имунитет преди 2 години
Много правилно, който не му се живее, да хваща гората, няма работа във стадото. Стаден имунитет се създава със оФце организирани във безмозъчно, сплотено стадо наплашени до смърт с лошия лош Вълк / Ковид ... дето само чака да излезнат от кошарата и да ги хване . В замяна добрия добър оФчар е обещал да ги дои и стриже редовно а като му се прияде мръвка да .... е, това не е ПолитКоректно да се съобщава .
6
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксината е единственото засега средство срещу коварния вирус и всеки, който е против ваксинирането трябва да бъде третиран като саботьор"----------------------Аз такива като тебе отдавна ги третирам като бавноразвиващи.
5
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"тук, който не ще ваксина, да подаде молба до арменсия поп да го пази от ковид"..................Ковид не представлява опасност за огромна част от населението, неграмотнико. Аз лично съм го преболедувал по-леко от настинка. Всички знаят за рисковите групи, така че тези тактики за сплашване отдавна не работят.
4
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е единственото засега средство срещу коварния вирус и всеки, който е против ваксинирането трябва да бъде третиран като саботьор. Изключване от здравната система и принудително изселване в зони с антиваксаджии, където се лекуват сами.
3
45
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно, който не му се живее, да хваща гората, няма работа с хората. Така трябва и тук, който не ще ваксина, да подаде молба до арменсия поп да го пази от ковид и да декларира доброволен отказ от болнично лечение ако се зарази.
2
2
 
22
 
! Отговори
юнак до юнака преди 2 години
В днешно време швейцарските гвардейци служат най- вече за атракция.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичката Ватикана втасала, само трима гвардейци не си ваксинирала