По-строги мерки срещу COVID-19 в област Габрово

Учениците ще се обучават на ротационен принцип
4 окт 2021 08:00, Елка Василева
13
По-строги мерки срещу COVID-19 в област Габрово
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

По-строги мерки срещу разпространението на COVID-19 са в сила от днес в област Габрово, която от няколко дни е в тъмночервената зона по заболеваемост.

Учениците ще се обучават на ротационен принцип.

От 4 до 10 октомври класовете 7, 8 и 12 ще се обучават присъствено, а останалите минават онлайн, от 11 до 17 октомври присъствено ще се обучават 5,6,9,10 и 11 клас, а останалите ще учат в електронна среда. В училище остават децата от 1 до 4 клас.

Детските градини и ясли остават отворени, като ще работят при строго спазване на мерките. Организираните групови туристически пътувания от област Габрово се забраняват.

Преустановяват се свижданията в болници и специализираните институции. Преустановяват се провеждането на присъствени групови занимания в езикови, образователни и други обучителни центрове, танцови, музикални други школи.

Преустановява се и провеждането на всички масови мероприятия от обществен и частен характер. За заведенията за хранене, барове, дискотеки и казина за посочения период продължават да важат и сега действащите мерки, уточнява Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
4
 
! Отговори
Тормоз ! преди 2 години
Това е чист тормоз с децата и родителите нямате против с това ли ? ? ? Срамота !
11
2
 
2
 
! Отговори
офф преди 2 години
Големи тъпотии. Всеки се прави на интересен. В Германия КОХ смени стратегията-карантината на контактни деца е намалена на 5 дни..!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-тъжното е, че много хора искреновярват, че всичко това се прави за тяхно добро, щото някой се е загрижил за здравето им. Ако искате да разнеете по света отдавна върви пандемия от затлъстяване и диабет. Но нещо не забелязвам такава мащабна кампания за взимане на мерки. И интересното е, че сега точно тези хора и възрастни и млади, са основните жертви на коронавируса.
9
3
 
11
 
! Отговори
Гроги преди 2 години
В Кауфланд ротацията ще е като в селска баня: понеделник, сряда и петък - мъже/вторник, четвъртък, събота - жени. В неделя вирусът почива.
8
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По света хората се ваксинираха и сега ходят без маски, а нашите аниваксаджии ги заключват пак, понеже са много умни и хитри.
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми нека им на габровци, като са цинцари, така.
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще продължавате да затягате противозаконните си мерки и принуди? Не може да има задължителни мерки. Единствено законите са задължителни за всички. А иначе мерки може да се измислят за какво ли не, стига на някой да му хрумне. Разберете, че тези мерки никой и никога не може да ги налага. Така вървим към абсолютен произвол.
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ротации по училищата хахах. Абе или затваряш или отваряш, то ги побъркаха тези деца с простотии. Докато има отворено училище, вируса няма как да спре! А относно кръчмите-там се ходи по желание, има огромна разлика с училищата!!
4
10
 
3
 
! Отговори
бОли ме фън шуя преди 2 години
Те габровци все пестят, я от обувки, да слушат севлиевската музика, я от ваксини, да не се минат и накрая хитрата сврака, с двата крака.
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксаджии мечтаят писмено...
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще работят при по-строги мерки? От къде си сигурен, че ще работят при по-строги мерки? Нали се сещаш, че ако всички тропнат с крак на земята и всички направят бойкот на тази помиярщина всичко приключва на секудната? Това можеше да свърши още преди 2 години ако хората не бяха такива боксови круши балъци
1
2
 
16
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Строги мерки, а заведенията и дискотеките на макс, ахахахха колко сте жалки само, нали кацаров каза, че няма да затваря училищата без дискотеките?