ЕС не предвижда срок на годност за ваксинационните сертификати

Ограничена валидност имат сертификатите за преболедувалите
6 окт 2021 17:45, Нели Христова
57
ЕС не предвижда срок на годност за ваксинационните сертификати
Снимка: БГНЕС

Законодателството в ЕС не предвижда срок на годност на сертификатите, издадени на напълно ваксинираните срещу COVID-19. Това заяви днес говорител на Европейската комисия по повод решението на няколко страни от ЕС да преминат към поставянето на допълнителна доза ваксина.

Засега науката няма достатъчно отговори на много от неизяснените въпроси - колко дълго трае имунитетът срещу това заболяване, дали при всички хора отговорът на ваксините е еднакъв, отбеляза говорителят. Той уточни, че в ЕС ограничена валидност имат сертификатите за преболедувалите.

По-рано тази седмица Европейската агенция по лекарствата одобри поставянето на допълнителна доза ваксина на вече имунизираните. Държави от ЕС засега предлагат възможността за подсилваща ваксина на най-застрашените от тежко боледуване и на възрастните хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
23
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Колкото по-скоро напуснем този комунистически-глобалиски съюз, толкова по-добре!
8
1
 
33
 
! Отговори
Нато на тор! преди 2 години
Бе то и задължителни ваксинации не се предвиждаха......
7
5
 
47
 
! Отговори
измама преди 2 години
В Израел при почти 100% ваксинирани от годното за ваксиниране население вчера 4300 заразени, в България при 15% ваксинирани - 2300 заразени! Правят на на маймyни! Ваксините са една голяма измама, това не са ваксини.
6
3
 
26
 
! Отговори
Майна преди 2 години
БЕЗСРАМНИЦИ!!!
5
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А препаратите наречени ваксини защо не действат?
4
3
 
23
 
! Отговори
Бррр преди 2 години
И колко преболедували досега са умрели при повторно заразяване? И колко - от ваксинираните? Май има голяма разлика, да?!
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Законодателството в ЕС не предвижда срок на годност на сертификатите, издадени на напълно ваксинираните срещу COVID-19---------------но същевременно "Засега науката няма достатъчно отговори на много от неизяснените въпроси - колко дълго трае имунитетът срещу това заболяване" --------------когато "науката" изкара някакъв "отговор" - ЕС внезапно ще предвиди срок на годност. На час по лъжичка, да не се напрягат наивните.
2
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото по-скоро напуснем този фашистки съюз, толкова по-добре!
1
2
 
43
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Ти да видиш?! Предвиждат срок на годност на сертификатите на преболедувалите, а на ваксинираните - не?!?!! Да се смееш ли, да плачеш ли???!!!