Кантарджиев: Починалите в четвъртата вълна надминаха тези от третата

Трябва да продължаваме с ваксините, препоръча той
6 окт 2021 08:56, Петя Славова
171
Кантарджиев: Починалите в четвъртата вълна надминаха тези от третата
Снимка: БГНЕС

В разгара на четвъртата вълна от коронавируса сме. В София случаите също плавно се покачват, но интересът към ваксините не е голям. Вчера са направени едва 7000 ваксини, а е най-важно да се продължаваме с ваксинирането, обясни пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев, консултант по ваксиниране към Столична община.

"Имаме пълни болници, пълни интензивни отделения, четвъртата вълна надмина починалите с COVID от третата вълна, когато нямахме ваксини. Трябва да продължим с убеждаването на хората да се ваксинират", заяви Кантарджиев.

По думите му болниците са в готовност, предстои разкриването на допълнителни легла.

Още по темата

"Към детското здраве трябва да са насочени усилията ни. Много добре се справя Министерството на образованието, не мога да кажа същото за Министерството на здравеопазването. Когато има много варианти на вируса, има дифузно разпространение на заразата. Трябва да се вземат мерки за регистриране на максимален брой нови случаи", допълни проф. Тодор Кантарджиев.

Според него COVID зоните не работят. Проф. Тодор Кантарджиев поясни, че причината е слабата организация.

"Може да стане частично бракуване на ваксини, но да се допусне да се даряват на други държави. Грипната ваксина няма да попречи, може да се постави в малък интервал, сега е моментът", каза още проф. Тодор Кантарджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
19
 
! Отговори
Лъжи, лъжи, лъжи преди 2 години
Януари 2021- ваксината пази от заразяване. Оказа се, че не пази. Юни 2021 - ваксината пази от разболяване. И туй не излезе вярно. Август 2021- ваксината пази от влизане в болница. Влизат, започнаха и да не излизат. Септември 2021- ваксината пази от умиране. Умират всеки ден! Кажете защо трябва да ви вярваме?
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дам 90 По-скоро Вие сте на тяхното ниво, че гласувате за герб :)
84
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 87 Че имаме най-много сърдечно-съдово болни, с диабет и затлъстяване. Ковидът е опасен за тях, а не ги лекуват за основните им заболявания, а с т.нар. ковид протокол, който ги убива.
83
9
 
6
 
! Отговори
паляци преди 2 години
Антиваксърите са на едно мнение с ромеите. Не щат да се ваксинират, щото ще им вкарат чип...
82
7
 
5
 
! Отговори
дам преди 2 години
Нивото на живеещите в Столипиново и троловете на Кутев тук е еднакво.В Столипиново били ваксинирани 2% от населението и преброени 3%. Какви професори, какви 5 лева. Слушайте троловете и гражданите на Столипиново, те са образовани хора.
81
5
 
5
 
! Отговори
До 85 преди 2 години
Сигурно ти е тъпо, че си се набол, а аз за 300 лева ще си купя сертификат да си обикалям. И заради такива като мен, накрая и твоя няма да признават. Хахаха милият шаран
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИндия братче - по 300 умират от Ковид на ден. България в момента е в пъти с най-много смъртни случаи на милион. Какво е обяснението?
79
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Последние сме по ваксинация в целия бял свят. последните 10 дни сме 1ви в света!!!! по смъртност от ковид.Какво не е наред с вас бе хора???!!!" И сме най-умни и най-красиви. Да кажеш някой да ни кара първи да правим нещо. А те хората вече са го направили, ние само трябва да го копираме. И пак не става.
78
21
 
6
 
! Отговори
EberhartVonKletzner преди 2 години
Има само един начин да се увеличи ваксинацията - трябва сертификатите да станат задължителни за почти всяка трудова и социална дейност.
77
4
 
17
 
! Отговори
Да ви СЕРА на ... преди 2 години
Да ви ...на ваксините!
76
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Норвегия, Швеция и Дания за последните две седмици общо са починали 43 човека, а в България 1017 . Там вече премахнаха всякакви мерки, защото са ваксинирани на 80% , само Ганьоландия е мор. Той не иска ваксини иска в Орландовци.
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да му съберем още 1 млн, да млъкне...
74
0
 
18
 
! Отговори
?? преди 2 години
Защо когато някой говори пред журналисти, си сваля маската? Ковида го е страх от камери ли?
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да даде статистиката! Ние изобщо нямахме първа вълна и тази ни се явява трета, ама нали барабар Петко с мъжете, каквото в другите страни, същото и у нас. Вижте си графиката!
72
7
 
2
 
! Отговори
срам преди 2 години
Троловете на Кутев и Фигуранта са адски цинични. По над 100 българи умират на ден от вируса, те ръсят глупости от сутрин до вечер
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този цербер няма ли да млъкне? Никави вълни няма. Скрийй се, бе.
70
0
 
17
 
! Отговори
Страшното Кови преди 2 години
Ковид е толкова страшен, че Кантарджиев обикаля всички студия от 2 години насам БЕЗ МАСКА и му няма нищо - в едно ТВ студио има 50-100 човека. Как изобщо си позволява да ни дава акъл от тази обстановка БЕЗ МАСКА? Тоя ни се подиграва в очите. Защо си сваля маската, когато дава интервюта? Ковида не вирее сред микрофони ли? Кацаров дава интервюта винаги с маска.
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно професоре, Фигуранта и Кацаров казаха , че се справяли отлично.За два дни над 280 българи починали от вируса, а в европа се справяли зле.За последните два дни в Белгия 7 починали, в Австрия 4 починали...В началото на пандемията в България като умираха по десетина човека на ден , а в Австрия и Белгия по 150 , чалгарите на Славун и фигуранта питаха Мутафчийски къде били чувалите с труповете.Толкова по въпроса.
68
1
 
1
 
! Отговори
Размисли и Старсти преди 2 години
Нищо де, нали затова тази вЪлна е Четвъртата, после про Петата ще со повече от Четвъртата и т.н.........
67
3
 
0
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: номер 68 "мисленето на необразованите е еднакво бил той ром или българин" Напротив, изобщо не е еднакво! Ако търсиш антиваксъри в България, те са именно сред малцинствените групи български граждани!