Байдън: Повече фирми да задължат служителите си да се ваксинират

Това е важно за поддържане на икономиката, каза президентът
8 окт 2021 10:08, Елка Василева
59
Байдън: Повече фирми да задължат служителите си да се ваксинират
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че повече американски фирми трябва да се задължат служителите си да се ваксинират срещу COVID-19, като нарече този ход жизненоважен за прекратяване на пандемията и поддържане на икономиката.

„Днес призовавам повече работодатели да действат. Моето послание е: Изисквайте от служителите си да се ваксинират. С ваксинации най-накрая ще победим тази пандемия. Без тях сме изправени пред безкрайни месеци на хаос в нашите болници, щети за нашата икономика и безпокойство в училищата ни“, каза Байдън при посещение на строителна площадка близо до Чикаго.

Още по темата

Миналия месец американският президент нареди на всички федерални работници и изпълнители да бъдат ваксинирани, а частните работодатели със 100 или повече служители да изискват персоналът да бъде ваксиниран до 8 декември или да се тества седмично за коронавирус. Тази поръчка обхваща 100 милиона души, около две трети от работната сила, припомня БНР.

Байдън посочи няколко успешни примери за ваксинация, включително решението на базираната в Чикаго United Airlines да бъде определен краен срок през октомври всички служители да бъдат напълно ваксинирани. Байдън похвали и други авиокомпании и бизнеси, които последваха този пример.

Изискванията за имунизация имат широка обществена подкрепа. Икономистите от Уолстрийт също са съгласни, че по-високите нива на ваксинирани ще засилят икономическия растеж и ще добавят работни места, каза американският президент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой би ангажирал неваксинирани роби???
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън дойде с чудовищна фалшификация на изборите.Шефът на РП в сената ясно заяви:"признаваме го само ,за да няма война.Иначе всичко отива по -дяволите".Байдън е натрапник и няма нищо общо с идеалите за свобода и демокрация на САЩ.
23
0
 
2
 
! Отговори
ТКЗС преди 2 години
Всички крави трябва да се набодат и черни и бели, жълти и кафяви. Цялата мешана популация.
22
0
 
27
 
! Отговори
Ок преди 2 години
Като ликвидираха икономиката на цял свят, сега трябва да намерят виновен: неваксаните!!!!Браво, Хамерика, браво!
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С извинение за просташкия уличен сленг - тоя съвсем е изкукуригал! Търсете му риза за усмиряване!
20
0
 
41
 
! Отговори
999 преди 2 години
Хе хе хе! Е то ще излезе, че Путин е по- демократичен от Байдън?!? Четете между редовете - Байдън е загрижен за икономиката, НЕ за хората!!!! Отдавна мисля, че двата строя се сливат и почти няма да се различават. Бжежински се оказа прав!!
19
1
 
31
 
! Отговори
Иван преди 2 години
С други думи икономиката е по-важна от хората.
18
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън, на какво основание фирмите ще задължат служителите си да се ваксинират? В САЩ има ли закон за задължителна ваксинация на населението? Няма. Това означава, че работодателите ще упражняват незаконен натиск върху служителите си. И ако служителите откажат какво? Ще ги уволнят ли? Бих искал да видя тоя съд, който ще оправдае едно подобно уволнение. Байдън, ти подтикваш работодателите към незаконни действия. Що за президент си ти?
17
1
 
26
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
НЕКА ПОМИСЛИМ ЛОГИЧНО: АКО ТРАЙНОСТТА НА ВАКСИНАЦИОННИЯ ИМУНИТЕТ Е ДО 6 МЕСЕЦА - КАКВО ЩЕ СТАВА СЛЕД ТОВА С ИМУНИЗИРАНИТЕ??? ЩЕ СЕ РАЗБОЛЯВАТ ЛИ СЪЩО КАКТО НЕВАКСИНИРАНИТЕ? АКО Е ТАКА - ЩЕ ИМА ВЗРИВ ОТ БОЛНИ - БИВШИ ВАКСИНИРАНИ.
16
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВИЦЕ КАНЦЛЕР ПАЛПАТИН: В ИМЕТО НА ДОБРОТО НА ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКАТА ОТ ИКОНОМИЧЕСКА И ЗДРАВОСЛОВНА ГЛЕДНА ТОЧКА ЩЕ Я ТРАНСФОРМИРАМЕ В ПЪЛНОПРАВНА ИМПЕРИЯ КЪДЕТО ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ПОДЧИНЯВАТ БЕЗРОПОТНО! СЛЕДВАТ БУРНИ АПЛОДИСМЕНТИ
15
3
 
7
 
! Отговори
Археология преди 2 години
Лелееееееее...то стана след нас и потоп! добре, че намериха Ноевия ковчег...има надежда някой да оцелее!!!
14
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А най-голямата смешка е, че имам позната, която работи в централата на Пфайзер. Никой не ги задължава да се ваксинира, даже препоръчително не са им го съобщили, както в повечето фирми. Веднага ми светна лампичката - това е за награда за това, че си мълчат за разни работи, хахах.
13
2
 
26
 
! Отговори
Ние българите преди 2 години
Сме по-умни от американците.
12
13
 
4
 
! Отговори
Санитар преди 2 години
Нормално, стоката която се наема от пазара на труда трябва да е ваксинирана.
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя мозъка му отдавна е извън този свят. Затова плампа глупости. Пък може и чрез чипа да говори.
10
1
 
38
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДОКАТО СВЕТА НЕ БЪДЕ ПРЕВЪРНАТ В НАРКОМАНИ КОИТО ЧАКАТ СЛЕДВАЩАТА СИ ДОЗА НЯМА ДА СЕ МИРЯСА! И ВСИЧКО СЕ ПРАВИ В ИМЕТО НА ОБЩЕСТВОТО И ИКОНОМИКАТА :D ВЕЧЕ НЕЗНАМ В КОЙ ТОЧНО ФИЛМ ВЛИЗАМЕ: ЕКВИЛИБРИУМ, ЧИСТКАТА, ЛАБИРИНТ НЕВЪЗМОЖНО БЯГСТВО, ИГРИ НА ГЛАДА ИЛИ ПЪК АЗ РОБОТА, И ТАМ ЦЕЛТА БЕШЕ ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД НАСЕЛЕНИЕТО!
9
0
 
9
 
! Отговори
do 6 преди 2 години
Това е за ИБМ бачкаторите в САЩ за момента.
8
1
 
10
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ще слушаш... Ако можеш...))
7
0
 
26
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Скоро започват игрите на глада със сойка присмехулка...))
6
2
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИБМ ИМА 350 ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И КЛОНОВЕ В БЪЛГАРИЯ И ЗАДЪЛЖИ ВСИЧКИТЕ СИ СЛУЖИТЕЛИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ИНАЧЕ УВОЛНЕНИЕ! ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА , ЧЕ НАЙ-МАЛКОТО Е ДИСКРИМИНАЦИЯ И ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ! КРИЯТ СЕ ЗАД ТОВА, ЧЕ ТАКАВА БИЛА ПОЛИТИКАТА НА КОМПАНИЯТА! А БАЙДЪН ЗАПЛАШИ, ЧЕ НЯМА ДА ПОМАГА НА КОМПАНИИ КОИТО НЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ВСИЧКИТЕ СИ СЛУЖИТЕЛИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ТОВА КАТО ЗА НАЧАЛО А ПОСЛЕ И ДА СЕ ПРЕВАКСИНИРАТ ТОВА СЕ ПОДРАЗБИРА! ВСЕ ПАК БАЙДЪН СИ СЛОЖИ 3-ТАТА ДОЗА И СЕГА СЕ ГОТВИ ЗА 4-ТАТА