Кардиолог: Има прекарали вируса с последствия за сърцето

Covid-19 e трета причина за смъртност по света, коя е първата?
32

В разгара на Ковид пандемията пак сме шампиони по сърдечно-съдови заболявания - защо?

"Всеки пациент кара тази инфекция различно. Има пациенти, които изобщо не я усещат, има пациенти, които я карат изключително тежко и имат последствия върху сърцето, които могат да бъдат най-разнообразни. Може да се засегне сърдечният мускул, може да се засегне торбичката около сърцето", каза кардиологът д-р Александър Носиков в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че голяма част от тежко прекаралите имат и тромботични усложнения - белодробна емболия, инфаркт, запушване на съдове и т.н.

Д-р Носиков посочи, че вирусът е трета причина за високата смъртност по света, включително в България. Най-много хора умират от сърдечно-съдови заболявания, на второ място са онкологичните заболявания.

"Ние сме първи по инсулти в ЕС. Нещата с инфарктите стоят добре, имаме изключително добри клиники, които се справят добре. Но като цяло сме една от най-високо рисковите държави да получиш и да умреш от инфаркт, инсулт. Това се дължи на начина на живот. Има хора, които имат много високо кръвно, но не го усещат", обясни специалистът.

 


32
Още по темата: коронавирус
Още от Коронавирус
Италия променя строги мерки, но при какви условия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
doktir chirkov ot ko umria, sto ne kazvate? kat ste tolko umni?
28
0
 
6
 
! Отговори
65 преди 2 седмици
Ще има ,разбира се.Аз 2013г.изкарах мн.тежко грип.След ,,100" антибиотика,накрая ме изпращаха с кортикостероиди,вентолин с маска.Излязох от ритъм,бъбречни кризи.И до днес съм със антиритмик,и разреждащи кръвта.А след всяка бъбр.криза ме питаха -карала ли съм грип ,или съм пила хапчета за отслабване.
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В някакъв абсурд ни вкараха. Ама пък колко народ поддаде. Лишиха ни от нормален живот, крием си хфизиономиите зад некви вехти парцали, тичаме да си набодем неизвестно какво и всеки пъдар в мола може да ни изгони, че сме без *** през мутрата. И не мое да одим по заведения, само дома и с шал.
26
4
 
7
 
! Отговори
HH преди 2 седмици
Както и имунезерани такива .... значи полза никаква, и ваксинирани и неваксинирани се разболяват, и при едните и другите има усложнения по- късно.... нещо не го разбирам
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А аз познавам един прекарал обикновен грип преди 10 години. Беше ми даскал по литература и му се прецакаха бъбреците и мина на хемодиализа. Има, всичко има.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те "вcичкитe aкaдeмици, прoфecoри, дoцeнти, мaтeмaтици, имунoлoзи, вируcoлoзи и прoчee" си говорят едно и също, ако имаш акъл да пресееш няколкото ненормални зрънца като Мангъров и Чобанов. И всички казват да се ваксинирате.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Крaйнo врeмe e дa ce нaпрaви тийм билдинг нa вcичкитe aкaдeмици, прoфecoри, дoцeнти, мaтeмaтици, имунoлoзи, вируcoлoзи и прoчee ...ози и ...ици eруптирaщи пo тeмaтa! Дa ги зaтвoрят кaтo кaрдинaлитe при избoр нa пaпa! И кaтo излязaт дa гoвoрят eднo и cъщo! Щoтo нaрoдa cлушa eдиния, пocлe другия, трeтия и cи викa нaум : a бe щo нe cи трa-лa-лa и хъм-тръм-тaрaръм тaкoвaтa и нa тaкoвaтa тaкoвaтa!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има завършили медицина с изгъзиcи по телевизията!
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доло Мотафчиски! Доло мерките! Бързо сички да се заразиме, да го прекараме и за 2 месеца да приключи! Ура!
20
6
 
19
 
! Отговори
Интелигентен преди 2 седмици
До При- Аз не смея да се ваксинирам, но всички познати които се ваксинираха се подмладиха с по 20 години. Затуй реших да ваксам и жената че много се сбърчи напоследък. Жената се дърпаше но с блага дума и со малко кютек, се нави. Сигурно погрешка и забиха двойната елитна и бустера наведнъж, но сега не смея да излизам с нея да не ме помислят за педофил.
19
4
 
7
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 седмици
До Анонимен 20- Чел съм ги! Също и "Алиса в страната на чъдесата"- прекрасна документална книга. А също и клиничните проучвания че ковид изчиствал пост ваксинните проблеми.
18
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има вече няколко клинични проучвания, че ваксинацията лекува постковид. Явно помага на организма да се изчисти от вируса. Около 50% от хората с дълъг конид оздравявали.
17
14
 
13
 
! Отговори
При преди 2 седмици
Мен последствията бяха загуба на обоняние и вкус 6 месеца . Факт ,че месец след поставяне на втората доза се въстанових.
16
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да, и има такива, които лежаха два дена, с болки в мускулите, и след това пак на крака. Имаше, за жалост и такива, които след поставяне на ваксината, просто вече не са между живите, заради създадени от ваксината тромби. Ако продължа с отрицателните страни на ваксината, няма да ни стигне ноща да изброявам. Така, че докторчето е поредният, наредил се чака от еврофондовете пари по ковид кризата.
15
10
 
17
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 седмици
Айдее още едун мераклия на цицката на ковид фондовете. Тези ваксинини не създават проблеми със сърцето и тромби? Нали? А и какво друго за в бъдеще създават никой няма как да знае. Научава се в движение. И колко помагат срещу ковид също претърпе страхотно развитие. Хубаво че се намериха огромен брой неплатени опитни хора, за да наблюдаваме в реално време процеса.
14
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Къв е тоя на снимката бе незнае къде се намира за вируси ще ми говори,зомбиран дрогиран джендър ,незнае ден ли е нощ ли е.
13
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
споко, вируса ще се ъпдейтне, та ще има смърт за всички антиваскъри.
12
5
 
15
 
! Отговори
sss преди 2 седмици
"Има пациенти, които изобщо не я усещат, има пациенти, които я карат изключително тежко"Да се концентрираме на това изречение... бихте ли ми обяснили научно защо това е така..?
11
5
 
14
 
! Отговори
Питанка преди 2 седмици
В статията за резултата от ваксинацията ли пишат или за резултата от лечението с отровата Ремдисивир, който съсипва бъбреците и белият ви дроб започва да се пълни с вода, защото тялото не може да я отдели? Загриженото правителство колко милиона даде за туй нящо, с което сега мори хората по болниците и вика- *** те умреха от Корона.
10
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
антиваксъра е смел човек,ще легне под ножа да му сменят някоя клапа.