Прокуратурата пита Кацаров как приемат в болница деца с COVID-19

Причината - значителен ръст на болните до 19 години
41
Прокуратурата пита Кацаров как приемат в болница деца с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Върховна административна прокуратура (ВАП) отправи запитване до служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров за това дали има разписани правила за прием на деца с коронавирусна инфекция в болници и регламентирано ли е прилагането на щадящи тестове в детски колективи, съобщиха от прокуратурата.

ВАП са изискали информация във връзка със "значителното увеличаване заболеваемостта от COVID-19 във възрастовата група 0-19 години". От прокуратурата са отправили предложение към служебния министър да прецени предприемане на действия, свързани с организацията и ефективността на контрола на изпълнението и неизпълнението на заповеди за вече въведени противоепидемични мерки.

Прокуратурата е поискала информация и за това дали има заповед за контрол на ваксинационния процес - какво гласи тя и дали се изпълнява, респективно за констатирани нарушения и мерки за отстраняването им, както и за "издаване" на сертификати, без да е извършена ваксинация.

Държавното обвинение пита още има ли регламентация в случай на "пробив на ваксината", дали това се изследва и по какъв ред.

Освен това от ВАП искат министърът да изпрати и информация дали се урежда извършване на анализ на причините на високата смъртност на заболели с коронавирусна инфекция в България, търсят ли се възможности за промяна на тази тенденция, а също и дали са регламентирани медицински практики за лечение и прием в болници, както и дали има акт за проверка дали гражданите имат реално поставени ваксини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Радев, защо Кацаров? преди 2 години
Радев, как избра Кацаров? Той е един от инициаторите за превръщането на болниците в търговски дружества и няма нито един ден стаж като лекар!
28
2
 
3
 
! Отговори
Що така преди 2 години
РадеФ нали казваше че няма корона вирус.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана бг ***, рипахте срещу ваксините, с пяна на уста обяснявахте как децата не усещат даже, че са болни, не искахте тестване ,а пък каква стана тя....няма места в детските отделения.....За рекламации се обръщайте към мангъра.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не ми е ясно. Работата на прокуратурата беше да разследва кои лекари са продавали фалшиви сертификати, и да повдигне обвинения срещу тях. А не да изпраща запитване как е "регламентирано" издаването на фалшиви сертификати. Плюс общо взето запитване за цялата ковид политика. Нещо в прокуратурата май не си знаят мястото?
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно не знаят как се влиза във ВМА и Правителствена от собствен опит. По същият начин е и за обикновените хора само, че във всяка една болница. В нашия свят има оставени пред болница пациенти - като чували с отпадъци, които умират. В света на правоимащите. Там при нужда те тестват без пари, защото си важен, твоят живот е по-специален. Нищо, че дневната ти надница ще покрие сигурно 7-8 теста.В този паралелен на нашия свят линейката идва веднага и те откарва във Военна болница.
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами питайте гербаджиите те повече са управлявали в условията на пандемия и би било редно да са разработени отдавна......прокуратурата е силно политизирана действа като обединител
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите тук имат два режима: антиваксърски и антигерб. Когато са в задънена улица с антиваксърските аргументи, просто превключват на антигерб и продължават. Според вас много ли е тежко положението или направо е безнадеждно?
22
7
 
13
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Сега остава министър Кацаров да отправи официално запитване до прокуратурата, какви мерки е предприела за проверка на офшорната фирма на кумеца на бившия министър председател-Николай Младенов
21
4
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Прокуратурата първо трябва да разследва твърденията на разни ***, че имало някаква "скрита смъртност от ковид" и да изследва случаите на вътреболнични инфекции с ковид.42836
20
7
 
4
 
! Отговори
До анонимен 1. преди 2 години
Схема има - да я проследим : ваксинирани деца - не бива; присъствие в училището - одобряваме ; спазване на мерките - който поиска; умряло от #ковид19 детенцето - **лекарите_убийци** !!!!!!! Предложете Ваша схема,ще се съглася :-(
19
10
 
7
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
прокуратурата на какво основание задава тези въпроси....Въобще това българска прокуратура ли е или американска....Все пак се предполага, че в прокуратурата работят българи....или и тя е купена и Българите ще трябва сами да се пазят и защитават от това, което се задава отвън.
18
10
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ще го пита ми ... скоро отчет на Гешев ще дава и чашкоФ, че и този с вдигнатия юмрук за подклаждане на омраза и диверсия с/у държавата и гражданите, в полза на чужди интереси и олигархични зависимости ... !!!
17
11
 
5
 
! Отговори
децата преди 2 години
прекарват ковид 19 като лека настинка.Ако въобще проявят някаква симптоматика
16
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратура много отдавана трябваше да пита още по времето на Борисов ,да пита и защо децата са с маски в кл.стая а учителите са без маски ,или децата с маски много болни ,а учителите без маски болни нема)
15
10
 
13
 
! Отговори
прокуратурата преди 2 години
вместо да пита за финасовите измами и източването на НЗОК, изведнъж се присетила за "значителното увеличаване заболеваемостта от COVID-19 във възрастовата група 0-19 години". И тях ги впрегнаха за заветната цел Да се ваксинират децата.Точно този казус ще им строши зъбките обаче.
14
6
 
4
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Нали са независими власти?
13
6
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Я!.."Беновска пита" станало.."ПРОКУРАТУРАТА ПИТА"!!!...Журналистическо разследване ли правят тия?..."Прокуратурата" може ЕДИНСТВЕНО да се самосезира,или да бъде "сезирана" от НЕАНОНИМЕН субект и въз основа на това,да прецени дали има "Обосновано предположение" за извършване на престъпление и да образува досъдебно дирене,в процеса на което тя НЕ пита,а РАЗПИТВА!!.-...Какви са тия ЦИРКОВЕ с.."ПИТА"?!?!...Съвсем изперкаха тия..
12
8
 
9
 
! Отговори
Дилема преди 2 години
Децата не са ваксинирани в България. Как да набедим файзера и бигфарма за болестта и миокардитите им? Айде антиваксъри, напънете се, измислете поредната конспирация.
11
8
 
11
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Прикриватурата се занимава с всевъзможни небивалици, само не и с това, което и е работа. Или ако това много важно, защо чак сега година и половина след началото на пандемията? Къде спаха досега? Или ония предните бяха СМЧ (силно мой човек) и те не се питаха. Защо не питата Пеевски от къде са му милионите?
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"както и дали има акт за проверка дали гражданите имат реално поставени ваксини." Антиваксърчета с фалшиви сертификати, нали знаете? :))))