Карнобат влиза в "червената зона"

Голям брой от заболелите са ученици
11 окт 2021 10:56, Ния Христова
6
Карнобат влиза в "червената зона"
Снимка: БГНЕС
Карнобат влезе в "червената зона" по разпространение на COVID-19. Заболеваемостта в общината е два пъти по-висока от тази в цялата Бургаска област. 
 
Това каза в ефира на bTV Георги Димитров, кмет на община Карнобат.
 
Голям брой от заболелите са ученици. 50% от класовете в двете големи училища в общината минават в дистанционна форма на обучение.
Още по темата
 
"За момента имаме пет болни ученици - четирима са с доказан COVID-19. Около 145 деца са с грипоподобни симптоми, което означавна повече от 20% от всички ученици. От учителите 7 колеги отсъстват, като четирима са с доказан COVID-19", осбясни директорът на училището Иван Стоянов.
 
Засега от учебното заведение се справят с наличния ресурс на учители.
 
Кмета на община Карнобат казва, че заболеваемостта в момента е 637 на 100 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Смешни сте, Марг 2020, можеше да мине, ама сега 19 месеца по-късно имаме Статистика от цял Свят показваща, че Смъртоносният ви Пандемичен Вирус е всъщност по-безопасен от Сезонен Грип, виж друг е въпросът с Ваксините!
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова много заболелите, ме даже не могат да си намерят снимка с положителен тест, тоя дето сте лепнали е отрицателенАз пък, то вие нямата и снимка на вируса, а само компютърни симулация, ама това нека си остане между нас!
4
3
 
8
 
! Отговори
Коронаклоун преди 2 години
Аууу пет болни ученика и четирима учители! Ужасен ужас! Затваряй!
3
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Наздраве с Винпром Карнобат
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кмета на община Карнобат казва, че заболеваемостта в момента е 637 на 100 хиляди души"---- От кога община Карнобат е със 100 000 жители? Витанов ли им изчисли тези 637 на 100 хиляди души и по какъв начин стана това? Зонирането според плана на министерство на здравеопазването не се ли отнасяше за области, а не за общини? Тези вече го обърнаха на свободни съчинения!
1
1
 
6
 
! Отговори
Фактите преди 2 години
На територията няма друга зона освен тъмночервена. Вече кой го пипнал и не му се ходи в болница, а се опитва да се лекува сам у дома, е друг въпрос. Истината е, че народа чака да му мине и само в краен случай се регистрира. А тези зони с преброяване на регистрираните са бутафория. Има общини, в които няма и кой да ги преброи.