COVID ситуацията в София е под контрол, проблем в Своге, Годеч...

Всичко зависи от спазването на мерките, заявиха Дончо Барбалов и Радослав Стойчев
12 окт 2021 12:00, Ния Христова
94

София-град и София-област се оцветиха в "тъмночервено" на COVID картата у нас. От днес в областта влизат в сила нови ограничителни мерки.

"Около 4% са карантинираните паралелки в училищата в столицата, в същото време около 30% от хората са ваксинирани, като почти 27% от преподавателския състав е имунизиран. Затова предложението на общинския щаб е да делегира на директорите взимането на решения кога и кои паралелки да излизат на дистанционно обучение", обясни зам.-кметът по здравеопазване на София Дончо Барбалов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"В някои училища има висока заболеваемост, за последните 14 дни има 1200 новозаразени болни. Затова решихме от днес за затегнем мерките като ограничим масовите мероприятия - като събори, сватби, кръщенета. Преустановяват се организираните спортни мероприятия на закрито, а на открито - те ще се провеждат без публика", обясни областният управител на София Радослав Стойчев.
 
Той уточни, че основният проблем на властите е спирането на хората да се събират. 
 
"Трудно е ограничаването на хората да се събират на масови мероприятия. В София област има такъв проблем и това води до високата заболеваемост. Аз съм против локдауни, но всички зависи от ситуацията към момента. Ако продължаваме да се отнасяме безхаберно към мерките, може да се наложат по-строги", добави Стойчев.
 
"Само за миналата седмица има 560 проверки в градския транспорт, 428 - на търговски обекти, отделно се извършват проверки от РЗИ. Има издадени глоби и актове. Трябва да работим с повече усилия и по-добра координация, за да гарантираме спазването им", добави Дончо Барбалов. 
 
"В пиковете на предишните кризи имаше двойно повече хоспитализирани. По-радикални мерки ще наложат, ако не се спазват настоящите", подчерта зам.-кметът.
 
Областният управител подчерта, че най-сериозен е проблемът със заболеваемостта в Своге, Годеч, Сливница, Драгоман. В Ботевград има и проблем с местната болница, защото един от екипите, който обслужва ковид болните, е карантиниран и не може да обслужва пациентите. 
 
Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66 "А как антибиотици по телефона? Никой не го е преглеждал 7 дни, той кашля, а ако е за болница." Ако мислите, че е за болница, го карайте в болница. За това Джипито не ви е нужно.
59
5
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 61 Въпроса е - какъв антибиотик за вирус? Вируси не съществуват. Питам - как антибиотик може да се справи с токсините натрупани в организма?
58
1
 
14
 
! Отговори
всичко е на 6 преди 2 години
Навремето, когато имаше обикновен грип и грипна епидемия, моментално разпускаха децата във ваканция, а сега има ковид19, където се твърди, че се предава както стандартния грип и по-лесно, твърдят също, че протича много тежко. ОК. Защо училищата и детските градини са отворени. Това не е ли в противоречие на по-горе казаното от хората, които решават какво да се прави. Нещо не е като хората. Или това не е толкова страшно, или управляващите не им дреме и нещата са оставени на естесвен подбор!
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как антибиотици по телефона? Никой не го е преглеждал 7 дни, той кашля, а ако е за болница.Как се преслушва дробовете на болен по телефона?На никой не му пука, тестовете обслужват само статистикатаА ваксинирания защо в под карантина? С две дози Модерна?
56
4
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Не забравяйте, че на Бау и другите платени фармароби им текат биткоинчетата към сметките, докато ви агитират да си инжектирате графен за окисляване на кръвта и нанотехнологии които ще ви чипират.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 62 ",ние трябва да нарушим карантината, за да отидем до аптеката?Съвет?" Обадете се на приятели, роднини, съседи, да минат през аптеката.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето нещо, за което не ви казват по новините. Пиша пак по въпроса. Под карантина сме, защото синът ни е с положителен тест ПСР. Аз и мъжът ми нямаме симптоми, а мъжът ми е ваксиниран, но и той е под 10 дневна карантина.Сега личната удължи антибиотика на Мартин По ТЕЛЕФОНА , без преглед защото и казах че е започнал да кашля. Кажете ми в сега като колегата, който ни пазарува днес е почивка и не е в гарада,ние трябва да нарушим карантината, за да отидем до аптеката?Съвет?
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в софия са хората числено най преболедували по няколко пъти щампвете, за това софия е под контрол
52
6
 
6
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Вируса не е изолиран. Как съсзадоха ваксини за нещо което не е откривано? За въпроси се обръщайте към Бау и другите платени фармароби.
51
0
 
12
 
! Отговори
ганьо преди 2 години
Кое точно е под контрол? На мен ми се чини че нищо не е под конторол в държавата.
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До карачанаков "Каруцаря: Днес няма да отговарям на въпроси за Ковида" Ами, комунистите така разбират управлението на държавата в демокрацията: казват на гражданите да дуат супата и си пордължават да си правят каквото са си запланували. Кой го интересува какво искат или очакват гражданите?
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша. Истината е, че си опасен душевноболен *** и теб рябва да изолират. Е... си тъпите и безсилни коментари пишеш.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и какъв е извода - гражданина софиянеЦ КОРОНА не го лови - тя оди само по селяните
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е шест викат тия, А? - а места-парцели останаха ли за новодомците в Орландовци
46
1
 
1
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
Съвсем малко ми остана и някой такъв Ентелигентен евроджендър като теб ще измяка като коте за последно!!
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Несправяне с ковид кризата и с противоепидемичните мерки. Никъде няма в Европа подобно чудо.
44
0
 
0
 
! Отговори
А е простак преди 2 години
До 48 защо ао Тошо утепан бе амсалщено селянче?
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както съм кажувал и преди,задържат ли само четири кораба при пристигането им от латинска Америка в Европа и пандемията изчезва ;) За ваксърите е доста сложно с тяхната една мозъчна гънка да схванат написаното,но другите се сещат!!
42
0
 
10
 
! Отговори
под контрол???? преди 2 години
искат да кажат ковид леглата са запълнени и няма нужда от нови?
41
0
 
0
 
! Отговори
Одеве се изсрах!! преди 2 години
Мереш мой крака?!Мееш мой чорап слуга!!!