Д-р Гломб: "Къпем" се във ваксини, а се задават по-строги мерки

У нас все още няма "Мю" вариант, добави тя
13 окт 2021 22:51, Петя Славова
201

От утре в София ще има по-строги мерки, тъй като е навлязла в "тъмночервената" зона по заразяване с коронавирус.

"Трябва дисциплина, всеки има глава на раменете, знае се кои са мерките. Всеки знае, че в затворени помещения трябва да бъде с маска и че трябва да има дистанция. Много ме натъжава, защото излиза, че голяма част от нас не разсъждава или има голям анархистичен бунт. След като е нещо казано - има начин, по който може да се протестира, ако не сме съгласни, но след като в редица страница и континенти се видя, че те относително си решиха проблема с Ковид-19, ние не сме го решили и продължаваме да философстваме", заяви вирусологът доц. д-р Любомира Николаева-Гломб в студиото на "Денят ON AIR.

Тя попита дали трябва да има полицаи, за да спазваме правилата.

"Делта вариантът е по-заразен, а това означава, че много повече хора ще се заразят и разболеят. Все още обаче не се забелязват някакви промени в сравнение с уханския вариант. Специалисти казаха, че настоящата вълна ще бъде вълната на неваксинираните и това ние го виждаме. Няма смисъл да го научаваме на собствен гръб. Видяхме, че болниците в САЩ и Западна Европа се напълниха с неваксинирани хора, можехме през лятото да проявим здравия си разум", допълни д-р Гломб в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите й в България се "къпем" в наличието на ваксини. "Те са осигурени, коридорите също, няма опашки. Мъчно ми е, че конспиративните теории намериха почва в нашето общество. Това го свързвам и със силно заниженото образование. Пропускат се хора, които са неграмотни по биология. Повечето публикации сочат, че заразата се предава от възрастен към децата. Обикновено учителите заразяват учениците", коментира вирусологът.

И припомни, че инфекциозните болести съпътстват човечеството от маймунския ни период.

"Има инфекциозни болести и по животните. Има 3 начина, по които човек може да се справи с тях. Тези начини действат в синхрон. Едното са противоепидемичните мерки. Другият начин е лекарство и третият е ваксината. Тези неща, когато работят заедно, нещата се решават. Най-ефективният начин е имунизацията", подчерта д-р Любомира Николаева-Гломб.

Тя добави, че в България все още няма "Мю" вариант.

"Следим го, той се разпространява по същия начин. Знаем как изглежда, може да го разпознаем. В онези страни, в които той е разпространен, населението е ваксинирано с малко по-различни ваксини от нашите. Той частично успява да избягва антителата", посочи експертът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
16
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Каде Са ВАКСИНИТЕ БЕ.ТОВА НЕ СА ВАКСИНИ ЩОМ СЕ РАЗБОЛЯВАШ ПИШЕ ГО В МЕДИЦИНСКИТЕ УЧЕБНИЦИ ОТ 50ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК.КАКВО Е ВАКСИНАТА
33
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви професори и доценти сме завъдили, за чудо и приказ! Неизмити, неизбъснати, кривогледи, с наднормено тегло, бездетни, корумпирани слуги на фарма мафията със странни фамилни имена. Направо си е парад на изкълченяците. Добре, че никой не ги бръсне за 5 стотинки.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40: Изобщо не ме интересува как ме гледаш. Освен това не си образован. Акълът ти е на третокласник. Имаш ли средно образование поне?
31
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Образованите и интелигентни хора в България гледат на антиваксърите маргинали като същества дошли от друга планета - буквално.
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се къпя с топла вода. Тази само като я видя и получавам позиви на пов.ръщане. Дали съм с ковид?
29
0
 
16
 
! Отговори
АнтиЕС преди 2 години
ДГД д-р Глумб
28
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Възмутен А защо си беден и дали това има нещо общо, с това, че още не си ваксиниран?
27
18
 
8
 
! Отговори
Нещо неясно? преди 2 години
"Мъчно ми е, че конспиративните теории намериха почва в нашето общество. Това го свързвам и със силно заниженото образование."
26
1
 
24
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
какви доктори са тези ?!!? не разбрах ли че тва не са ваксини !
25
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умират само простосмъртни, или по друг начин казано простти до смърт антиваксъри...
24
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне при ваксинираните много рядко умират хора. Който се е ваксинирал може да почерпи, че навреме се е сетил, а който не е, може да види статистиките за заболели и починали и да си удря главата в стената белким поумнее
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гломб що не ми дават сертификат, като имам антитела? Сори ама бълвочи няма да си жив!
22
1
 
31
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Миндовата и Тромб се изтъркулиха, остана и Проф. Аргирова - другата брутална лелка, която е винаги готова да ни боде насилствено., защото мисли за нас. Ако се съберат за общ портрет, мога да плаша децата си с тях.
21
4
 
4
 
! Отговори
Куршум заминистъра1 преди 2 години
Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари.Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Здравния министър, ще ИЗЧЕЗНЕ и ВИРУСА.. Тоя ПРЕНАСЯ вируси, ЗАЕДНО с разни араби, н.е.г.ри и китайци... Пускат арабите и н.е.г.рите да обикалят БЕЗ маски навсякъде из България, и по футболни и баскетболни стадиони. И дори искал да домъкне някакъв Ислямски ВИРУС от Афганистан, който мъкнел още 14 малки Арабски вируса..
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сауна си стоплете. Може да я кръстите Спътник-БКП:)))))))))
19
16
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До бг смешки 2: Каква фарма ти е в главата :) И аз така си мислех и миналата година напазарувах акции на астра зенека и пфайзер и сега пръчка. Тази ти теория издиша тотално ! Влизаш на гугъл и гледаш stock price :) Няма конспирация тук.Другите ти теории за чичо Бил също не струват и тях мога да ти обясня защо не работят :)
18
7
 
36
 
! Отговори
Гаро преди 2 години
д-р Гломп, можете ли да ни обясните, защо сума ти народ умря след ваксинирането?
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По 10 лева на игла 100 човека да минат и Гломб е доволна.
16
5
 
6
 
! Отговори
Куршум за министъра2 преди 2 години
. А искат ние, българите да носим МАСКА като влезем в МАГАЗИН... НЕ ни трябва Правителство, нито президент.... ВАЖНОТО е да ИЗГОНИМ предателите, и арабите и китайците, които ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ... И така ще се ОТЪРВЕМ и от МАСКИТЕ.
15
5
 
2
 
! Отговори
Куршум за министъра3 преди 2 години
Тия мошеници министри, пускат БОГАТИ араби и китайци да ОТКРАДНАТ бизнеса Работата и Парите на българските бизнесмени и работници.. Араби и китайци започват да продават стоки БЕЗ пари, и като ФАЛИРАТ българите, онези ДОМЪКВАТ още араби и китайци.За да имаш Бизнес, Пари и Работа, трябва да отидеш, в ТЪМНОТО и да УБ.ИЕШ Здравния министър и да се отървем от маските, от арабите и китайците.Като МАХНАТ маските, за влизане в МАХАЗИН в БЪлгария, ще ги МАХНАТ и в цяла Европа.