Проф. Балтов: Служебното правителство се прoваля в борбата с COVID-19

Според него смъртността през четвъртата вълна ще е най-голяма
13 окт 2021 15:53, Нели Христова
67
Проф. Балтов: Служебното правителство се прoваля в борбата с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Мантрата за "ужасяващата смъртност" през предходните Covid-19 вълни заради лошото им управление, която служебният здравен министър неуморно внушаваше, е развенчана! Четвъртата вълна на епидемията ще се окаже най-смъртоносна. Това написа на страницата си във Facebook бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който сега е кандидат-депутат от ГЕРБ/СДС.

Ето какво споделя още той:

Четвъртата вълна на епидемията ще се окаже най-смъртоносна и това на фона на:

- подготвена система
- наличие на ЧЕТИРИ вида ваксини
- възможност за масова ваксинация
- по-ясни критерии за това каква е точната причина за настъпването на смъртта

Данните са силно обезпокоителни: за 4 месеца, от 12 юли 2021 година до ДНЕС (13 октомври), смъртните случаи, причинени от COVID-19, са 3766.

А заразата продължава да вилнее! Броят на положителните случаи на дневна база непрекъснато расте, леглата в лечебните заведения стават по-малко, персоналът изнемогва!

Още сме далеч от затихването на четвъртата вълна, НО броят починали до момента достига 50% от общия брой смъртни случаи в неизвестността на втората (8119 души) и 40% от пролетната трета вълна (9224 души).

Питам се какво стана с поръчковите анализи за причините за смъртността у нас?! Анализът им как помогна за намаляването й днес и за отстраняване на пропуските в системата? Или целта им беше опозоряване и демотивация на онези, които дадоха силите и здравето си в предходните три вълни? Дали да не поръчаме нов анализ, за да видим какво се промени за половин година?

Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19! Не успя да надгради свършеното от Националния оперативен щаб, назначен от правителството на Бойко Борисов. Блокира процеса по ваксинация и не успя да го възстанови и да убеди населението от необходимостта му. Закъсня с мерките и лиши здравния персонал от сигурност, подкрепа и мотивация!

Маските паднаха! Некомпетентността е ужасяваща! Това не може да продължава!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
12
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Може и да добър лекар,но е ненаситен крадец !
34
1
 
12
 
! Отговори
Един преди 2 години
Достоен българин. Доносник, както си му е редът.
33
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Галфоний И като е по-заразен вариант, Кацаров да не е предприел някакви по-сериозни мерки? Дневната ваксинация е в пъти по-слаба от преди,да не говорим за брой тестове! Чак сега почнали да пускат СМС-си от министерството, да призовават да се ваксинират. А цяло лято Кацаров беше зает да си драпа *** ,и да "чегърта"!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що? Щото ви показа к.рливите ризи ли? Що не си в затвора ти бе!
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това е прав Балтов, Стою е потресаващ провал.
30
3
 
3
 
! Отговори
гост преди 2 години
СП се проваля във всичко, даже и в изчегъртването!
29
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този мазник Балтов маската му отдавна падна! Станя ясно какво завистливо и злобно човече е. Затънал е до уши в далавери и съмнителни схеми и добре, че Каскета ги брани всички като него , иначе отдавна щеше да е по арестите. А неговите бивши подчинени, които организирано правеха митинти в негова защит, нещо им секна ентусиазма, в момента, в който видяха доносите му до ДАНС през 2013-2014. Тогава същите лекари протестират пак, а той ги обвинява в тероризъм и иска ДАНС да ги разследва..
28
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партията на балтов се справяше с вируса чрез КПП-та, декларации и къртене на пейки. Ако ви липсват тези мерки, гласувайте за тях.
27
1
 
8
 
! Отговори
До Наблюдател преди 2 години
А сега е много по заразният Делта вариант ,Галфоний.
26
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен.....за съжаление си прав..Но не на 100 процента..ОСТАНАХА все пак малко и от Свестните...Лошото е,че са малцинство../ и то донякъде благодарение на вас,които побързахте да се "изнесете"..Но,не ви обвинявам../
25
14
 
13
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Да сравняваш смъртността по времето на ГЕРБ и сега си е перверзия! Миналата година никой не знаеше каква е тази болест, нямаше ваксини, и се записвахме на списък за ваксинация! А сега,България е от малкото държави, при които отиваш и си избираш от четири ваксини,а Кацаров вече затъва в тъмно-кафявата вълна...Другите държави вече премахват ограниченията, наш Стойчо ни обяснява, как смъртните случаи вървели по..."план"??? И Щедро раздаваме ваксини на Бутан и Бангладеш! Този верно е за прокурор !
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов,гледай каква маркировка!
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич, свестните българи се изнесохме
22
8
 
7
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Явно сме много *** но самоуверена нация. Това е единственото обяснение за омразата, хейтърството и абсолютна некомпетентност които се леят тук. Веки един от тия трябва да се разходи в интензивно отделение, да усети дъха на смарта и после да говори.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинките пълзят от дупките
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинките пълзят от дупките
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бе и вие същите бяхте, с 15000 занулихте май месец, малко ли е
18
20
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Служебното правителство се проваля във всеки един аспект, както се провалиха и тези които то изпрати в парламента. Провали се и цялата държава под бурните аплодисменти на една шайка ***, които продължават да четкат фигуранта по форумите. Провали се и Учиндолският месия, чиято представа за преЦедент Румбата изпълвал със съдържание ... провали се и Сестра галева заедно с отровните си триа, които изнесоха метежа с парите на Черепа ... Ще се провали и бойкикев, чиято гумена лодка вече издиша....
17
5
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ега ти,тия пощръкляха...Абе ей,СМЕШКОФЦИ,кое правителство по света се е "справило" с вируса бе?..Дори и в държави,в които ваксаните стигат 90 процента и при строги "мерки",заразата СИ ВИЛНЕЕ!!!!!..Не се трае вечеМАЛОУМЩИНАТА ви!...Започвам да си мисля,че ние-българите,сме НАЙТЪПОТО племе на земята..80 проц. от нас мислят САМО КАК ДА НАВРЕДЯТ НА ДРУГИТЕ,а останалите 20 ,макар и свестни същества,се боят от сенките си..Слава Богу тук-там се намират истински българи,благодарение на които не сме изче
16
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов доказва, че когато си пълен провал и неадекватно и крадливо управляваш болница или институция, те номинират за депутат. Сбъркана държава....Като дойдете с Бойко на власт, обяснете на избирателите си как ще се справите по-добре? С приказки и научни изследвания, не се получава. Значи задължителна ваксинация. Кажете си го...Бойко е послушното момче на ЕС, но и те му биха шута. Лоша репутация...Чекмеджета, кюлчета, Мата Хари и накрая Пунта Мара...