Проф. Витанов: До края на седмицата 13 области светват в тъмночервено

Голяма проблемна област има в Западна България, подчертава математикът
15 окт 2021 15:03, Ния Христова
145
Проф. Витанов: До края на седмицата 13 области светват в тъмночервено
Снимка: БГНЕС
13 области ще светнат в тъмночервено на COVID картата на страната. Това прогнозира математикът проф. Николай Витанов в свой пост в социалните мрежи. 
 
Според изчисленията му в неделя в тъмночервената зона ще бъдат София град, София област, Перник, Кюстендил, Варна, Видин, Монтана, Габрово, Сливен, Стара Загора, Благоевград и Добрич и Ямбол. 
 
Голямата проблемна област е в Западна България, смята математикът. Данните му показват, че в Източните Родопи и в Плевен положението вече не е толкова спокойно, там нещата полека се влошават, а Кърджали е добре на общия фон.
 
"Проблемната зона в западна България се вижда ясно и на прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост. Там се вижда как и Добрич и Ямбол са се засилили към кандидатски статус за влизане на ниво 4 на риска съгласно плана на Миенистерството на здравеопазването", пише проф. Витанов.
Още по темата
 
"Плавно, плавно, но се приближаваме към границите на възможностите на здравната система да издържа на натиска. Пак пиша, не забравяйте закона за преминаване на количествените изменения в качествени - и плавният натиск (плавното увеличаване на количествените изменения) може да извади системата от строя (качествено изменение).
 
Числото наближава 1.3, ако го прехвърли, натискът вече няма да е плавен. Хората на първа линия усещат засилващия се натиск", пише още математикът. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Проблемната зона в ЗАПАДНА??? България се вижда ясно и на прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост. Там се вижда как и Добрич и Ямбол са се засилили към кандидатски статус за влизане на ниво 4 на риска съгласно плана на Миенистерството на здравеопазването", пише проф. Витанов.Оффф, колтото ти е силна математика, още по-слна ти е географията.Ама те разбирам, такива са ти феновете.
41
7
 
15
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Карлуково прибирайте си пациентите кукуто Витанов !!!
40
9
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами ще светнат в тъмно червено, като стратегическите съветници от обкръжението на преЦедента и Вицето му Йотова, а от това котило се пръкна и кацата, който в момента носи отговорност за здравната криза в страната ... !!!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов, ти по-добре кажи какви ще са числата от тотото другия четвъртък? Мисля че по-лесно ще ги уцелиш! Но ми пиши на личния, да не научат и други! Да ти го дам ли?
38
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нова Година цялата държава в тъмно черно!Благодарение на антиваксарите и техният вожд Мангъров!
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да иде Коледа и по големите магазини вече слагат червените лампички.Ама друге е да ти го каже Витанов, той е моден фактор.
36
2
 
10
 
! Отговори
Арабела преди 2 години
Предвиждам, че и Витанов скоро ще го хване ковида и ще излезе в карантина))
35
2
 
10
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Така и не разбрах, кога дадена област светва в кафяво!
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай, aй , кептън обвиъс , "математика"
33
1
 
15
 
! Отговори
До арх преди 2 години
Който не се е ваксинирал утре след година две сигурно ще се разболее от ковид.----------------Хм! Пък който се е ваксинирал, той сигурно ще стане недосегаем и безсмъртен, нали? ХихихиТова са си ваши интерпретации, защото всеки ден вече пишат за случаи на ваксинирани, които са се разболели, и то тежко. Просто четете пресата.
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор Витанов, много Ви моля, да ми дадете прогноза за печелившите числа в следващия тираж на стортния тотализатор. И не я поствайте във фейса. Пишете ми лично съобщение. И обещайте да не ги пуснете и вие същите.
31
2
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
колкото влезнахме досега, толкова ще влезнем и до седмица-две.В статистиката влизат само тежко болните и хопохондриците.
30
2
 
11
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Да светнеш, да светнеш, колко да светнеш? Още седмица-две и ще влезеш и ти в статистиката.
29
11
 
6
 
! Отговори
ПУ ТИН преди 2 години
ТО ИМ СВЕТИ ЧЕРВЕНО ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО НА МЕСЕЦА, АМА ЯВНО СА ДАЛТОНИСТИ ИЛИ ПЪЛНИ ***/ОТИ. НАЛИ ШЕФ ИМ Е ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАПОГАЩНИК?
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после защо хората не се ваксинират.Е погледнете си СПЕЦИАЛИСТИТЕ, обиждате публиката и след това ревете.На калпава ракета, Космоса й пречи.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
витанов знае предварително, все пак са му казали блъфа на къде да тръгне за да се заблуждава масово
26
1
 
11
 
! Отговори
Витанов преди 2 години
до края на седмицата в 13 области ще вали.Количеството на валежите се покачва и някои диги може и да не издържат, щото не са ремонтирани, когато е било необходимо.
25
3
 
4
 
! Отговори
aa преди 2 години
и той да светне
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светят в тъмночервено или тъмнят в светлочервено ?
23
15
 
2
 
! Отговори
Емилия П. преди 2 години
Аз все още си мисля дали да си сложа трета доза, понеже наистина професорът Витанов е прав, че с тези тъмночервени зони на разпространение, да лепнеш КОВИД от тия антиваксъри е повече възможно, дори и да си ваксиниран!