Френският посланик: Здравният паспорт позволява много неща

България е благоприятен терен за инвестиции, смята Н.Пр. Флоранс Робин
19 окт 2021 10:14, Анисия Иванова
131

Европа е изправена пред предизвикателствата на коронакризата, икономическата криза и разширяването на ЕС в посока Западните Балкани. Посланикът на Франция – нейно превъзходителство Флоранс Робин, коментира тези и още теми в специално интервю за "България сутрин".

Отношенията Бъллгария и Франция

България и Франция са изградили заедно дълга и красива история. Това са "30 години рандеву с Франция" - приятелски отношения, които ще продължим да поддържаме, посочи посланик Робин.

Според нея двустранните ни отношения са силни в много области. Тя би желала да се засили сътрудничеството във винопроизводството.

"България е благоприятен терен за инвестиции. Много неща обаче може да бъдат подобрени в управлението на предприятията, за да имаме сигурна страна, която благоприятства чуждото инвестиране", каза френският посланик пред Bulgaria ON AIR.

COVID-19 и образованието

"Загрижената съм от тази ситуация, много млади хора бяха отдалечени от училище повече от година. Това ме притеснява не само заради обучението, но и заради психологическите щети. Отворените учебни заведения трябва да бъдат абсолютен приоритет - с мерки и ваксинация", заяви посланик Робин.

Запитана на какво се дължи слабият интерес към ваксините у нас, нейно превъзходителство отговори:

"Нашата колективна отговорност е да обясняваме още и още какво е ваксинацията. Това не е нещо, което сме открили миналата година. Това е открито още по времето на Пастьор. Не говорим достатъчно в тази посока, за да убеждаваме хората. 85% от французите са ваксинирани, това пази живота на нашите съграждани. Няма претоварване на болниците и няма хора, които не могат да бъдат лекувани."

Здравният паспорт

"Позволява да се пътува, да има спортни дейности, децата да ходят на училище, болниците да функционират нормално. Това е инструмент за свобода. Има демонстрации във Франция, но ако няма - Франция няма да е Франция. Това е израз на нашия постоянен революционен дух. Ваксинацията не е задължителна, но ако нямате ваксина - нямате достъп до много неща", каза още посланик Робин.

Тя определи някои от мерките в България като ефективни - спазване на дистанция и носене на маски. Подчерта, че цифрите на броя заболели у нас са драматични и е неизбежно мерките да стават по-строги.

Франция поема председателството на ЕС

"Имаме 3 големи приоритета - икономическото възстановяване, изграждането на силна Европа. Кризите, които трябва да преодолеем, показват, че Европа трябва да е по-автономна, да осигурява собствената си сигурност. На трето място - да се създаде чувство на европейска принадлежност около фундаменталните ценности на Европа. Нашата амбиция е всички страни да гледат в една посока", изтъкна посланик Робин.

Северна Македония и ЕС

"ЕС и Франция силно подкрепят европейската перспектива на тези страни (бел. ред. - от Западните Балкани). Много трудности още стоят по този път. За нас е важно да се преодолеят различията между България и РСМ от уважение един към друг", заяви събеседникът на Теодора Георгиева.

България и еврото

"Икономиката на България е стабилна и даде много гаранции, които ѝ позволяват да влезе в Еврозоната в близко бъдеще. Европейските власти продължават да искат известен брой допълнителни реформи по отношение на борбата с прането на пари, повече прозрачност и по-добро управление на предприятията", смята посланик Робин.

Тя се надява у нас да има стабилно правителство, което ще позволи на страната ни да се справи със сериозните кризи.

За финал на разговора нейно превъзходителство Флоранс Робин отбеляза, че много харесва операта в София, която по думите ѝ е малко бижу. Срещнала се е с много топли хора и се е влюбила в Родопите.

Вижте цялото интервю на Теодора Георгиева с Флоранс Робин по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е ваксините са символ на свободата колкото и ушните маркери на овцете са символ на свобода .Може да се разхождат свободно по поляните ,чакайки момента когато господарят им реши да ги заколи .Това са ви фашистките ви свободи и не ги щем .
46
0
 
29
 
! Отговори
Люси преди 2 години
Лелче, направихте си държавата да прилича на Африка, на нас ли си тръгнала да даваш акъл?
45
5
 
17
 
! Отговори
Неонацизъм преди 2 години
То и паспорт от арийската раса е позволявал много неща! А другите - в крематориум!
44
0
 
22
 
! Отговори
Йонка преди 2 години
Жалко е, че толкова много българи избягаха от Канада и се прибраха в България, точно заради Ковид тероризма там, оставиха си служби, кариери и пенсии, продадоха си имоти и къщи за да дойдат тук и да се надянат на същият сополив и едър чeп. Лош сън ли е това?!
43
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заври си зелени паспорт в
42
0
 
30
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Здравния сертификат дава много права - например дава ни права да ви избесим по стълбовете!
41
4
 
12
 
! Отговори
Китолюб преди 2 години
Мунчoвият служебен кабинет е съставен от слуги, покорни на Сатаната. Правят точно онова, което им нареждат другите слуги на Сатаната - тези в Брюксел и Вашингтон. Самият Мун чo e наведен на Брюксел. Доземи!
40
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да си ползвам зелената привилегия, освен това на вас ви е време да се цивизовате поне малко.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Текущото временно правителство, просто пищейки от натягане, се опитва да прокара тези ковидпаспорти за оставащите няколко седмици до избори. Че чак вече са извикали на помощ своите европейски братушки от бунтуваща се франция, където в момента разгонват хора с палки и водомети. Сигурно бай шиле и ко са взели вече парите за лобизъм от бигфарма, ама "простия ***" не бурза да се пробожда с неведома течност придружена о информирано съгласие. И сега бий шилевците се натягат да отработят гранта.
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като толкова ни се възхищавате защо не ни приехте, ми отворихте обятия за араби, афганистанци, африканци и прочие необразована ***, а нас не оставихте да ви мием чинии по ресторантите и да бършем дупниците на дръгливите ви баби.
37
4
 
1
 
! Отговори
ДАБ преди 2 години
До мдааа- юнак, те вече го въведоха, уви!
36
0
 
30
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Просто поредната безполезна тетка, уредила се на високоплатена службица и папагалстваща опорките на Сатаната!
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Френските картофи,са извадени от ураново хранилище.Меки ,безвкусни, абе ,не ни ги предлагайте.
34
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още една бъдеща подсъдами в Нюрнберг 2. Стига сте ни ги показвали тези психично болни.
33
0
 
32
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Нека се пробват нашите да въведат зеления паспорт. Няма да има сини, червени, зелени или други цветове. Ще ви изметем като куцо пиле домат. Няма да се усетите дори как ще стане това.
32
0
 
27
 
! Отговори
Убре преди 2 години
Ковид-паспорта има много имена! Точно както и неговият баща - Дявола!
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава за чий *** ми е изобщо личната карта и паспорта бре? Да правят само здравен паспорт и да се разкарат всички клатибюрници накамарили се по системата.
30
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
И моето куче има такъв.
29
0
 
16
 
! Отговори
Много неща преди 2 години
Такаааааа, щом посволява много неща, сега съм спокойна, че мога да си напраавя яйца на очи, да пусна прахосмукачката и пералнята. После мисля, че е крайно време да сменя летен със симен гардероб, също гумите на колата и те такива работи! БРАВО, благодаря за позволението!
28
0
 
7
 
! Отговори
Шикългрубер преди 2 години
Яаааа, яаааа, генау.