Окончателно: Всички дейности на закрито - със зелен сертификат

Училищата затварят в общини със заболеваемост над 750 на 100 000 души
Обновена: 19 окт 2021 18:30 | 19 окт 2021 16:20,
2227
Окончателно: Всички дейности на закрито - със зелен сертификат
Снимка: БГНЕС

Въвеждат зелен сертификат за всички дейности на закрито. Това е една от мерките, които въвеждат здравните власти във връзка с нарастващия брой на заразените с коронавирус. Те важат в цялата страна и влизат в сила от полунощ в четвъртък, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров.

Училищата в общините със заболеваемост над 750 на 100 000 души ще затварят врати и ще преминават към дистанционно обучение.

При заболеваемост от 500 до 750 до 100 000 души 50% от паралелките ще учат онлайн. Ще има ротация на присъственото обучение, като половината паралелки ще са в клас едната седмица, а другата половина - следващата.

Още по темата
"Въвежда се изискване за зелен сертификат за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини тип мол, магазини над 300 кв. метра, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите. Пазарите на открито трябва да спазват всички противоепидемични мерки", обясни Кацаров.

Изброените обекти могат да се посещават и с негативен PCR тест,  който важи 72 часа, както и антигенен тест с валидност 48 часа.

Преустановяват се свижданията в лечебни заведения и в социални услуги. Въвежда се изискване за всички работещи в лечебни заведения да работят при наличие на зелен сертификат. Това изискване се въвежда и за работещите в старчески домове.

Всички ученици от пети до 12 клас трябва да са с маски по време на учебни занятия. Същото изискване ще важи и за педагогическия и непедагогическия персонал.

Присъственото обучение в университетите ще става само с наличието на зелен сертификат. Всяко висше учебно заведение ще решава дали лекциите да са присъствено или онлайн.

Деца под 12-годишна възраст могат да посещават извънкласни дейности при неповече от 5 човека в помещение, защитни маски и проветряване, каза още Кацаров.
Д-р Кацаров подчерта, че освен, че ще бъдат контролирани обектите, ще бъдат контролирани и лабораториите, издаващи сертификати.

"Ще проверяваме лабораториите, издаващи сертификат. Ако установим фалшив сертификат, ще отнемаме лиценза", обясни той.

Всички обекти, които не изпълнят изискването за зелен сертификат от четвъртък, 21 октомври, ще бъдат затворени. А всички лица, които ще осъществяват контрол, също трябва да имат зелен сертификат.

Спортните събития на закрито ще се провеждат без публика, а на открито феновете ще трябва да са със сертификат.

Ако мерките не се спазват, последната мярка е национален локдаун, уточни Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До д-р МънгарсонТоя па, още не разбрал. Никой не се бори с ваксините, а с диктатурата, бе.Всеки от нас има ВСИЧКИ задължителни по закон ваксини.Тези НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, затова тази заповед е престъплание.Сега разбра ли?И от кога ваксините ти дават права?
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, колко медици са ваксинирани, т,е на 21.10 колко лекари и сестри, от и без това малко останалтие тука, ще могат да ти изпълнят безумните заповеди.Кацаров, нали знаеш че тая заповед нарушава и АПК , но страшното е, че никой от прокуратурата не реагира.Вирусът на беззаконието и диктатурата ще убие повече хора то който е да е друг вирус.За това ваксина няма, но има инвазивни лечебни техники.
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са Мая, Хаджигенов, Бабикян, Трифонов......?
4
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Анонимен.....ГЕРБ ако имате топки, организирайте протеста...... ..................................Протеста няма да е от някоя партия, а от обикновените хора, останали без работа.
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ако имате топки, организирайте протеста и ще спечелите изборите с пълно мнозинство. Но може да разсърдите приятелите от ЕНП.
4
 
16
 
! Отговори
500 години рая преди 2 години
Не е виновен който взима, а тоя който дава. Взеха ви всички граждански права без да гъкнете. А после кажете че не сте рая.
4
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Кръчмите затварят. 200000 безработни без обезщетения под прозорците на Рундю.....
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадините ей така без никакво обсъждане задължиха да се ваксинират и ДЕЦАТА НАД 12 ГОДИНИ.С ВАКСИНА, КОЯТО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА В ЗАКОНА ЗА ЗДРАВЕТО И ЗА КОЯТО КАЦАРОВ ЕДНОЛИЧНО ИЗМИСЛИ НАКАЗАНИЯ, АКО НЕ СИ Я СЛОЖИШИскам да ми посочите принципната разлика в методите за насилствено налагане на нова религия и насилственото ваксиниранеНА МЕН МИ БЕШЕ ТРУДНО ДА НАМЕРЯ ТАКИВА РАЗЛИКИ.
0
 
17
 
! Отговори
Министър преди 2 години
Споко, следваме линията на ЦК на ЕС па каквото сабя покаже... трета, четвърта национална катастрфа.... има ли значение. Важното е да идват еврата от ЕЦБ и да има за заплати на пенсионери и държавни служители. Иначе сме гола вода.
1
 
4
 
! Отговори
Концлагерист преди 2 години
А моята татуировка дали е валидна вместо баркод?
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карат ни да приемем знакът на звяра. Quantum Dot татуировката вече е патентована и скоро ще бъде поставена на челата или десниците на "ваксинираните".
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха, почва да става голем цирк днеска. Как сте робите?До сега не бях виждала 2000 коментара тука.
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце, къде си? Ела да ни спасиш от фашистите.
2
 
14
 
! Отговори
Сталин преди 2 години
А вие се радвахте, че Съвецкия съюз се разпадна и сега сигурно живеете свободно.
4
 
14
 
! Отговори
Каца предател преди 2 години
Не разбрахте ли че няма БГ държава. Ако ЕС спре парите всичко свършва. Трябваше да се подчиня.
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросният бар код ще се трансформира в документ за самоличност и карта за плащане.После да не кажете че не сте предупредени.Поръчах си от един сайт блуза с надпис НАЛИ БЕШЕ КОНСПИРАЦИЯ? И комбинация от пръсти;)Хайл Радев, отиващите на смърт те поздравяват!;)
3
 
20
 
! Отговори
Берлин преди 2 години
Ей, не ви завиждам в бегето. Май кръв ще се лее. Така ми изглежда при 20% със сертификат. Успех и бъдете здрави!
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайл Радев!
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам сертификат и не желая да имам. И в знак на протест ще си зашия жълта звезда на всички връхни дрехи.Не съм стока, за да ми присвоявате баркод.Хайл Каца!
4
 
7
 
! Отговори
Картечаря Ханс преди 2 години
Ами аз от вишката стрелям на месо. Само Урсула да каже.