След шестата карантина Мелбърн празнува

Жителите му не излизаха от домовете си общо над 260 дни
22 окт 2021 11:47, Елка Василева
42
След шестата карантина Мелбърн празнува
Снимка: БГНЕС

Жителите на Мелбърн се възползваха днес от отварянето на града след една от най-дългите серии карантини в света и се насочиха към баровете, ресторантите, а някои - към фризьорските салони, предаде Франс прес.

"Както казват децата ми, днес "атмосферата е страхотна", пошегува се премиерът на щата Виктория Дан Андрюс. "Усеща се оптимизъм. Усеща се гордост за постигнатото", каза той.

"Опитвам се да не изглеждам като просълзен баща, но се гордея, ужасно се гордея с този щат", каза Андрюс и прикани хората да излязат и "да си направят прическа, да обядват навън или да почерпят някой приятел с едно питие".

Още по темата

След като започна пандемията, петте милиона жители на Мелбърн се наложи да не излизат от домовете си общо над 260 дни.

Но вече са изцяло ваксинирани 70 процента от пълнолетното население на Мелбърн и на щата Виктория, така че последните рестрикции, наложени на 5 август, бяха вдигнати.

Оживеният преди време град, който се гордее с динамичната си творческа среда и кафе култура, преживя шест карантини.

През 2021 г. Мелбърн изгуби първото място в класацията на австралийските градове, в които е най-приятно да се живее, заради съпроводените с насилие демонстрации срещу затварянето на града и отлива на местни жители към други селища от региона, където няма КОВИД. "Забравил бях какво е това", усмихва се Джордж, седнал на кафе с приятели за пръв път от доста време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
До 30:Благодаря!Аз съжалявам, че не мога да разбера кой ги дава.Смелост и търпение да му видим края.
35
0
 
1
 
! Отговори
Йонко Евреина преди 2 години
Каквото сам си причиниш и най-големият ти враг, не може да ти го причини...
34
0
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
Пуснали са овцете на паша. Браво. Сега след 1 месец пак ще ги затворят, случайно да не им хрумне че са свободни човешки същества и имат право свише да си живеят както те си решат.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате ли докъде докараха хората? Да благодарят, че им е позволено да посетят ресторант или фризьорски салон! Австралия отдавна е тестова държава за това, което се готви на всички, ако го позволим.
32
0
 
5
 
! Отговори
1914 преди 2 години
$иднито не се вижда на снимката защото чисти кенефите в момента
31
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Както казва Франк от "Всички обичат Реймънд": Майко мила!!!
30
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, хората имат дисциплина. Никога в Австралия не е имало комунизъм.
29
1
 
13
 
! Отговори
Що"Да"Вида преди 2 години
В тубата е пълно с клипове, Австралия е полицейска държава почти от година, за коментар във фейса арестуват, може и да лежиш.Статията е бруталана комунистичеса пропаганда за светлото бъдеще.
28
1
 
4
 
! Отговори
Ro преди 2 години
Пускат малко ларж, за да се тупат в гърдите колко добре работи всичко, но след 6 месеца, когато защитата и имунитетът им започнат отново да отслабват и дойде сезонът на респираторните инфекции, ще четем за седмата карантина. Сега се случва същото в Европа. На пролет ще се разквичат, че са го победили вируса, ще са празненства, още 4-та доза и другата есен наново. Ще се въртим така години, защото некои не искат да си признаят колко сбъркаха и не им се дават пари на засегнатите.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава долна пропагадна не съм виждал и по СNN
26
1
 
11
 
! Отговори
До ДДРОнег преди 2 години
Точно! Изключително хитро правят тези ваксинации ранна пролет, когато свършват смъртоносните вълни в Северното полукълбо и казват, че намалели смъртните случаи, заради ваксинирането. При голяма смъртност през зимата казват, че се дължи на нов вариант или на отслабнал имунитет от ваксините, следователно нова доза. Така могат до края на света да ваксинират всяка година и същото ще се повтаря без разлика.
25
0
 
3
 
! Отговори
До Antvx преди 2 години
Жалко, че не мога да ти дам 100 лайка.
24
2
 
25
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
Тези са шампиони! Живо доказателство за онези, дето правят едно и също, и очакват различен резултат. Какъв индивид трябва да си, за да се радваш, че са те пуснали в междучасие, след 6 поредно настъпване на мотиката? И да го отпразнуваш с гордост все едно е 6 поредна световна титла...?? Не е за просълзяване, направо е за рев.
23
2
 
8
 
! Отговори
мхм преди 2 години
и ти и семейството ти от Мелбърн сте от промитите вайсинирани слаби умове немойш ме убеди че има разсъдък и логика у теб
22
2
 
11
 
! Отговори
дада преди 2 години
тва с ковид и карантините е методика да се въздейатва на умовете на хораТа - на поведението на тълпите... тоя вирус е разработен да подчинят и пречупят масите и вярата им в свобода демокрация човешки права и подобни.... това и през комунизма не е било
21
8
 
5
 
! Отговори
an Aussie преди 2 години
Почти цялото ми семейство все още живеят в Мелбърн и за всички по-долу пишещи 'аууу каква тирания, права, и т.н.' мога да ви кажа, че голяма част от населението споделяха тези ограничения и начин на справяне докато се достигне нужният брой ваксинирани. Естествено има и анти настроения, няма как, но със сигурност повечето хора одобряваха..
20
4
 
21
 
! Отговори
йъфэ преди 2 години
Тези са луди! Как са издръжали този терор над личната свобода!? Направо са им промили мозъците.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западняците приемат доста добре,че ги превърнаха в овце.
18
4
 
5
 
! Отговори
Б.Г. преди 2 години
Много си е добре в Сидни с 84% ваксани... Кръчми, молове, диско. Ама в цял щат 300-400 позитивни на ден. Виктория са с 2000 средно на ден, а са по малък щат. Дано не се изложат защото отварянето им е изнасилено малко...
17
16
 
4
 
! Отговори
Случайна преди 2 години
А по-добре ли е като тука,всеки ден толкова починали??? Адмирации към хората,които са отговорни и дисциплинирани!