В Белгия връщат маските на закрито и работата от дома

Употребата на COVID сертификата се разширява в цялата страна
27 окт 2021 12:27, Елка Василева
107
В Белгия връщат маските на закрито и работата от дома
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийското правителство реши от петък да възобнови изискването за носене на маски на закрити обществени места, както и препоръката за работа от дома за тези, за които това е възможно. Решението е свързано с влошаването на данните за заболелите от COVID.

Още по темата

Употребата на сертификата за COVID се разширява в цялата страна, като е задължителна при струпването на над 200 души на закрито и над 400 на открито. В Брюксел и Валония правилата ще бъдат по-строги и показването на сертификат ще се изисква при събирането на 50 души на закрито и 200 на открито.

Валидността на сертификатите за изследваните ще бъде допълнително ограничена и ще бъде 48 часа за тест PCR и 24 часа за антигенен тест. Ще бъдат разширени възможностите за изследване в аптеките.

Досега в Белгия изцяло са ваксинирани 87 на сто от пълнолетните граждани, но в последните две седмици се наблюдава повишение от 117 процента в броя на заразените - до над 4000 дневно.

Смъртността същевременно е нараснала с 44 на сто, до 13 души средно на ден. Броят на приетите в болница се увеличава със 73 на сто от средата на октомври.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Владо 69 - Изобщо не е еднакво в ЕС признаването кой от какво е умрял. Преди седмици, един патоанатом говорИ по радиото как ги карат "от горе" да пишат причина за смъртта "Ковид", ако човеко е имал Ковид положителен тест преди смъртта! А той иначе си е умрял от инфаркт! Само починалите от катастрофи не ги пишат "от Ковид"... Пък не знам, може и тях да ги пишат така, зорлем да са повече
75
0
 
12
 
! Отговори
Очевидните преди 2 години
и Очевадните факти са пред нас...Затова трябва да се замислим дали да се СЪГЛАСЯВАМЕ С ИГРАТА НА КУКЛОВОДИТЕ.....Чиито цели са много ясни...НО ОПРЕДЕЛЕНО НЕ СА В НАША ПОЛЗА...
74
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали са боцнати почти 90% от хората, защо тогава имат проблеми? Ааа забравих, защото ваксата е за това, да имат проблеми, а не да им ги решава... Еми тогава на опашката за 3-та игла, за да имат още повече проблеми хахаха
73
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До ДДРОнег - Всичко покрай Ковид е възможно да се случва само и единствено с любезното съдействие на ваксърчетата като теб. Прав си, че има много страхливци, но те всички са ваксинирани. Ако не ги беше страх от вируса, отдавна всичко щеше да е приключило. Бии си ваксинките, мисли си, че неваксинираните са ти проблема и продължавай да не си задаваш въпроса защо в страни като Белгия с 80-90% ваксинирани още имат проблеми. Сигурно заради 10-те процента неваксинирани. хахаха
72
0
 
1
 
! Отговори
До до Владо преди 2 години
Напротив, с Белгия при първата вълна всички починали в старческите им домове (т. нар. "резиданс") със симптоми на респираторно заболяване ги бяха приели за починали от ковид, ако има с и много други лучаи на ковид там. Имаха ужасяващо висока смъртност в тези домове. Там такива има по няколко на улица. А сега?
71
13
 
1
 
! Отговори
До ДДРОнег преди 2 години
Заради недочелите страхливци като Вас у нас умират по 118 човека на ден, само от ковид. Заради страхливците като Вас ще се наложи да бъдем затворени и ще търпим икономически и социални сътресения още дълго време. Заради страхливците като Вас ще умрат още повече хора, заради лиспата на капацитет за лечение в болниците. Заради страхливците като Вас производителите на антибиотици, антикоагуланти, минерали, витамини, и купчина други лекартсва, ще потриват доволно ръце.
70
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Белгия ще носят маски на закрито. У нас трябват барикади, КППта и вечерен час, и удостоверение за необходимост от излизане от вкъщи. И глоба 2500 лв за неносене на маска на обществени места. Крайно време ни е.
69
0
 
29
 
! Отговори
съвет за колебливите преди 2 години
търпение и пазене, да видим масово ваксинираните народи как ще им се отрази настъпващият ковид, пък тогава решавайте дали да се боцнете
68
0
 
19
 
! Отговори
Баце ви Билчо преди 2 години
Белгия. Баш европейци що се излагате.Тук се чудим ка да излъжеме тия прости българи да ги набоцкаме ви се разболевате.Не можахте ли да измислите нещо или МАЙ Е ВРЕМЕ ЗА ТРЕТАТА
67
2
 
28
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Крали Марко___Браво, а колко бяха тогава болните ?!___Абе виж сега, ваксините може да пазят , ама много по-малко , отколкото ги рекламират !!!___А все пак , НИКОЙ не може да посочи какви ще са дългосрочните последици от ваксините, дано да няма да няма такива !!!___Но цялото това старание всички да се набодем и *** и ПРЕСТЪПНО разделяне ме кара да съм внимателен, нямам доверие ито на ЕС, нито на правителство, нито на каквито и да са официални лица, защото тук става въпрос за ОГРОМНИ пари
66
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
87 % ваксинирани и случаите се увеличават, така ли? Оставям изводите на вас.
65
4
 
2
 
! Отговори
Владо преди 2 години
До 70Вярно е, че и преди имахме висока смъртност. Затова може да сравните данните от смъртността тук през 2019 и съответно тази за 2020 и 2021. Данните в НСИ са общодостъпни. Смъртността се е повишила, а за 2021 ще е по-голяма и от 2020.
64
0
 
11
 
! Отговори
до Владо преди 2 години
И пак ще помоля за източник. Така подхвърлени твърдения мен не ме удовлетворяват. Можем да си пишем така до утре. Но, само ако посочите източник ще си посипя главата с пепел и ще се покая.
63
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владо, ние имаме най-високата смъртност още от преди ваксините! Точно това показва, че ние си лекуваме болните грешно!
62
11
 
4
 
! Отговори
Владо преди 2 години
До 66Признаването, кой от какво е умрял е еднакво в целия Европейски съюз. Иначе нашата статистика няма да се признава на европейско ниво. Не случайно измислените сертификати след първа доза ваксина важат само тук. В Европа такива глупости не се правят.
61
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираха се и си върнаха онзи предишния живот, дето е с локдауните и маските.
60
26
 
1
 
! Отговори
Владо преди 2 години
До Анонимен 63Не, не показва това. Показва, че ваксините работят. Ако стигнеш до лечение от Ковид, протокола не е важен. Това е вирус, за които НЯМА лечение.
59
3
 
24
 
! Отговори
до Владо преди 2 години
Ами примерно защото в Белгия и другите "бели страни", тези с придружаващи заболявания не ги слагат в статистиката с Covid. Ако желяете да сте обективен дайте източник за зравнение. По възможност официален, за да стане очевидно вашето твърдение.
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е там имат нужда от сериозно прочистване. Тя четвъртата доза ще си свърши работата.
57
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Смъртността същевременно е нараснала с 44 на сто".............Там явно не крият информацията за починалите ваксаджии. Тука ти обясняват, че си безсмъртен ако се боцнеш.