Донев: С масовото тестване се откриват много нови случаи на хора без симптоми

Въведените мерки давали резултат според социалния министър
Обновена: 29 окт 2021 10:51 | 29 окт 2021 09:05, Елка Василева
186
Донев: С масовото тестване се откриват много нови случаи на хора без симптоми
Снимка: архив, БГНЕС

„Броят на тестваните непрекъснато нараства. Това води до откриване на много нови случаи, на хора без симтоми, които иначе не биха били разкрити по-рано. Това ограничава разпространението на вируса”, заяви министърът на труда и социалната политика и вицепремиер Гълъб Донев пред Нова тв.

Още по темата

За зелените сертификати

„Виждате, че броят на заразените е почти константна величина, но броят на тестваните непрекъснато нараства, което е резултат от въведените мерки. Това води до откриване на много нови случаи, които иначе, при друга ситуация, не биха били разкрити по-рано. Това ограничава и разпространението на вируса. Виждате, че от този брой на новозаразени с вируса всъщност процентът постепенно започва да спада. Въведените в момента мерки дават резултат. Мерките гарантират, че ще разкриваме все повече случаи на хора, които са във фаза, в която няма симптоматика, и ще бъде ограничено разпространението на вируса”, заяви Донев.

Министърът припомни, че един заразен с Делта варианта на коронавируса заразява други 13. За управляващите успех ще бъде, когато това число бъде ограничено под 10. Срокът за отпадане на мерките зависи от двуседмичния брой на заразени на 100 000 души.

„Въвеждането на тези мерки първо гарантират правата и свободата на хората да избират по какъв начин ще се ползват от всички права, така че да гарантират живота и здравето на всички. Както и те самите да ползват  всички права”, добави вицепремиерът и подчерта, че с въведените мерки заведенията и местата за развлечение могат да работят на 100%, стига да осигурят пълна сигурност.

Той посочи, че се следи наличието на кислород в болниците. Правителството и здравният министър са в готовност при нарушаване на доставките да се спре износът на кислород и да се направи баланс между доставките за болниците и бизнеса.

"Не се обсъжда въвеждането на забрана за излизане на неваксинираните граждани над 60 години. Зам.-здравният министър имаше предвид, че такава мярка е въведена в друга столица”, каза още Гълъб Донев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
20
 
! Отговори
математик - две и дв преди 2 години
Да, нали това е целта - да отчитаме повече бройки заразени, за да вземат пари от Европа.
136
1
 
4
 
! Отговори
gjgj преди 2 години
Чудесно,ще имат доживотен имунитет !
135
2
 
20
 
! Отговори
До 134 преди 2 години
Здрав според ковид специалистите и ваксарите здрав човек е този който е на три игли очаква четвъртата и вече е почти пътник към отвъдното. Никога няма да се ваксинират с отровнитебоклуци на ционистките фирми
134
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааахахахахаааххх ! " хора без симптоми"! Манииии, пупимебрекорди за Гинес поМалоумие
133
1
 
22
 
! Отговори
До 134 преди 2 години
Според ковидистериците здрав е този който е болен от коронавирус и имал тела срещу вируса а който е задрав(тоест болен) и няма антитела..тоест няма вирус изкуствено му вкарват антитела!Побъркана работа!
132
0
 
15
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Гълъбе мой,мой Гълъбе!Я кажи защо хънкаше и мънкаше и заобикаляше отговора когато Виктор Николаев те питаше всички ли държавни тулопи и милиционери имат вашия зелен сертификат?С половин уста мотолевеше че би трябвало да имат ама и ти знаеш че нямат!Стига с мошенгиите ви
131
1
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ИМА НЕЩО ГНИЛО В ТЕСТОВЕТЕ! !!
130
2
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ИМА НЕЩО ГНИЛО В ТЕСТОВЕТЕ! !!!
129
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой тогава е здрав човек, за един приятел питам?
128
2
 
14
 
! Отговори
Майна до 124 преди 2 години
Много ми хареса..."грипът на Шрьодингер - хем гъ има, хем го няма!".
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този филм ще продължи до избиването на всички вируси на планетата.нали целта на масовият имунитет и ваксинацията е при среща с вируса той да не те разболее.
126
1
 
15
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Корнелия каза, че вторият път НЕ е имала НИКАКВИ симптоми, направила си е тест профилактично, защото се срищала с много хора! На мен това ми говори за ФАЛШИВО ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ!!! ДАЛИ АКО СЕ ТЕСТВА ВТОРИ И ТРЕТИ ПЪТ В ДРУГА ЛАБ - НЯМА ДА СЕ ОКАЖЕ ОТРИЦАТЕЛЕН? И ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ БИ БИЛО ЕДИНИЧЕН СЛУЧАЙ!!!
125
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами напълно нормално е който има имунитет да е заразен, но да няма симптоми, защото вируса не може да го разболее... Вероятно само такива хора нямат симптоми. Логично е...
124
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С защо според вас има политизиране и във ваксините?Ако им пукаше за здравето, нямаше да се подбират кои ваксини от коя държава производител са.Какво имаме при саксите- САЩ, Китай, Русия.Борба за това кой да вкара повече овце с своите кошари)))
123
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ТИЯ ВАСКИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК ХЕПТЕН МЕ ОТКАЗАХТЕ ОТ ВАКСА!
122
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом нямаш симптоми значи, че вирусът е отслабнал и не предизвиква заболяване и лека-полека се превръща в нещо като сезонен грип. Така е било и с испанския греп преди 100 години - първо е покосил много хора, но след това в края на втората година е изчезнал. Ама нали фармата са си планирали големи печалби и бонуси за началствата, та трябва да си реализират произведените ваксини.
121
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато това да нямаш симптоми е основният симптом на ковид
120
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грипът на Шрьодингер - хем си болен, хем не си.
119
1
 
20
 
! Отговори
Пено, Пенооо преди 2 години
До пенаНе разбра ли, че това никога няма да свърши? Виж ваксинираните държави, колко да е свършило там? Ще свърши само,ако сами го приключим.
118
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безсимптомните тествани затворени като овце в Залханата а кашлящи пенсионери с маска на брадичката спокойно си щъкат насам натам на тях тест не им трябва да се бутат на касите и да ровичкат по супермаркетите като невидели.