Проф. Петрова: Два са начините да не стигнем до 1000 починали на ден - ваксинация или локдаун

Броят на смъртните случаи от ковид скочил с 58% спрямо миналата година
30 окт 2021 15:50, Красимир Ангелов
411

"Ако погледнем миналогодишната вълна през октомври, ноември и декември - най-високите стойности на смъртни случаи в България са били последната седмица на ноември и първата седмица на декември. Тогава сме имали по 4 070 случая седмично на починали хора от Ковид-19", каза директорът на Института по микробиология към БАН проф. Пенка Петрова за предаваннето "Брюксел 1" с Милена Милотинова.

Още по темата
"В момента, сравнени кривите на 2020 и 2021 г. показват, че тази седмица имаме 58% увеличение спрямо миналата година на общия брой починали. Ако продължим с тази тенденция, не ни трябват математически прогнози, защото всеки, като погледне в сайта на НСИ, може да сметне, че към края на ноември, декември, ще имаме по 1000 починали на ден", допълни тя.

"Точно това трябва да се предотврати,“ казва проф. Петрова. По думите й два са начините за това. 

"Първо – сериозна ваксинационна кампания, а другият начин е локдаун, който никой от нас не желае", коментира проф. Петрова.

Целия разговор вижте днес от 17.30 в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
11
 
! Отговори
Абе Лелке преди 2 години
Да питам как е Кунчев, леко ли го кара ковида?
231
7
 
10
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Да вкараме Възраждане в Н.С. да видим другите *** какво ще правят.
230
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що няма статистика в относителни проценти за съртостта?Саааамо КУРвид е в тиииквите на смятащите се за нестожими автори на новозамисления световен ред.Първо бяха маските, след това тестовете и за капак - ваксини + всякакви противоконституционни "здравни паспорти". Бизнес на N-та степен на гърба на хората.
229
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
единствения начин е фигуранта да напусне политиката заедно с импотентното му правителство!
228
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво лошо има в естствения отбор?
227
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хиляда починали!?Защо раздават титли на куцо и сакато,критерий някакъв,поне малък,грамотност да речем!
226
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е да опоизме малко народ, че да се пооблагороди стадото ... А освен това ще паднат и цените на имотите! ДОбре е за бЪлгария!!!! Или сте против това, България да е добре, а?
225
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо по-точно ви е притрябвала българска ваксина, като има избор на вече изпитани и качествени ваксини? И след като страната бъка от антиваксъри дебелоглави? Първо да си оправим огромните други проблеми, да не се занимаваме с излишни неща.
224
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Собственика на зелен пас също отново може да ЗАРАЗИ ДРУГИ също както НЕВАКСИНИРАН.Вместо имунитет хората получиха фашистки сертификат който им е нужен за да работят и изкарват прехраната си .Това е принуда ..Вмного държаваи има протести ЗАЩОТО И ХРАНИТЕЛНИТЕ МАГАЗИНИ СА ВКЛЮЧЕНИ В ЗЕЛЕНИЯПАС.Също и ваксиниране на малки деца без съгласието на родителите . Новия премиер на Нова Залания призна в интервю че сертификата цели създаване на сегреция и нова класа хора със права над неваксинираните и това е добре за човечеството .
223
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре антиваксърите да претърсят стотинки те по джобовете и да почерпят! Ден на тиквата и кратуната!
222
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен Ковид-19 други болести тия пишман професори и доктори от 2 години вече не лекуват а и за тия само статистика водят трябва ак*47 да заработи вече по тия некадърници
221
4
 
6
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Само Възраждане.
220
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви локдауни. Аз съм с ваксина, в цветущо здраве - всеки 90 дена си правя пълни кръвни изследвания, включително и генетични такива, така че съм мног наясно със здравето си. Изкарах овид,, без симптоми, имам и вкасина. Не ми ПУКА, колко болнави и прочие, щели да умират. Моето щастие е по-важно, от жалкия им живот!!!
219
2
 
20
 
! Отговори
да бе преди 2 години
Мои приятели са срещу Пирогов - никакви линейки, никакви сирени....Преди 2 години имало! И сега кого заблуждават? Да не говорим, че е пълно главно с паникьосани граждани, които не са за болница, ама са добре дошли за усвояване на добре платената пътека! Пълним джоба на бялата мафия , която всява нарочно страх! А, И Е ПЪЛНО СЪС ВАКСИНИРАНИ!Днес Мангъров е публикувал статия от мед. списание "Ланцет" където пише, че ваксинирани и неваксинирани еднакво са заразни!
218
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че туристи чужденци трябва да спрем да пускаме .Време е за популяризирнето на роден вътрешен туризъм през лятото .Чужденците и пътуващите българи донесаха тая зараза. Автобуси с чужденци се мъкнеха по молове , туристически дестинации- курорти ,СЕЛА И ГРАДОВЕ и сега "Олее защо баба Иванка от Горно Черковище е с китайски вирус??? "Няма никаква инициатива да се затвори минимално поне странато , но ограничаваме театрите , моловете , големите магазини за дрехи ,обувки ,пособия само с някакъв фашистки документ който не доказва нищо.Собственика на зелен пас също отново може да ЗАРАЗ
217
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набождане с експериментален препарат или домашен арест. При такова мутренско изнудване трябва да се притесним какво има вътре в спринцовката още повече.
216
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До DDD - Обида и оронване на авторитета ми, както и заплаха за насилие ... И да, защо да не те намеря? Какво лошо има в това? И ще ме напднеш, ако ме видиш на живо? Ок. А дано. Посления път, когато ме нападна човек, бше 2014-а и още е в затвора.
215
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
просто още в началото Баце и НОЩ пресолиха манджата, и сега вече никой на никого не вярва, е това е истината
214
2
 
20
 
! Отговори
лъжата преди 2 години
ЗАЩО СЗО ЗАБРАНИ АУТОПСИИТЕ? ЗА ДА МОЖЕ ВСИЧКО ДА СЕ ПИШЕ КОВИД И ДА НИ НАТИСКАТ С ВАКСИНАЦИИ? ЯВНО ТАЗИ ВАКСИНАЦИЯ РАБОТИ В НЕЧИЯ УСЛУГА СВЕТОВНА - НЯМА ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ?
213
10
 
3
 
! Отговори
4 преди 2 години
Да има един постоянен тв канал излъчващ директно непрекъснато от болниците !Да видят тези антивъксъри резултата от тяхната пропаганда-хилядите умрели неваксинирани!А също да бъдат поканени да посещават болниците-само да гледат как изнемогват лекарите от техните глупави антиваксърски действия!