Американското разузнаване: Произходът на COVID-19 никога няма да стане ясен

Не изключват и изтичане на вируса от лаборатория
129
Американското разузнаване: Произходът на COVID-19 никога няма да стане ясен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на американското разузнаване признаха, че истинският произход на вируса на COVID-19 може никога да не стане ясен, пише БГНЕС.

Въпреки това от Националното разузнаване на САЩ (ODNI) заявиха, че най-вероятно теориите за предаване на вируса от животно на човек или изтичане на вируса от лаборатория, са „най-вероятни“.

Още по темата

От офиса обаче добавиха, че анализаторите не могат да се съгласят кое от двете е по-вероятно, и отказаха да коментират дали изобщо може да се направи окончателно заключение.

Според разузнавачите обаче теорията, че вирусът е изтекъл от лабораторията при направата на биологическо оръжие, не е правдоподобна, защото „поддръжниците на тази теория нямат директен достъп или каквито и да било доказателства от Института по вирусология в Ухан, Китай“. От разузнаването добавят още, че хората, които разпространяват тази теория, ще бъдат обвинени в оповестяване на фалшиви новини и дезинформация.

Според частни разузнавателни агенции теорията, че вирусът произхожда от природата, е най-правдоподобен, въпреки че никой досега не е намерил категорични доказателства за това.

В доклада на Националното разузнаване на САЩ, изготвен въз основа на докладите на четири различни разузнавателни агенции, се заключава, че „има ниска вероятност първоначално вирусът да е предаден от животно на човек“.

В доклада на пета агенция, разследваща произхода на вируса, пък се констатира, че „има вероятност“ първият заразен човек с вируса да „има нещо общо“ с лабораторията в Ухан. Докладът на Разузнаването също така посочва, че световната научна общност не разполага с „клинични проби или пълно разбиране на епидемиологичните данни от по-ранните случаи на COVID-19“, което затруднява учените да се обединят около една или друга теория.

Често Китай е критикуван за отказа от сътрудничество в разследванията на произхода на COVID-19. Доналд Тръмп, който беше президент на САЩ в първите месеци на пандемията, нарече заразата „китайски вирус“.

В отговор на доклада на разузнаването, китайското посолство във Вашингтон заяви пред агенция Ройтерс: „Ние подкрепяме научно обосновани усилия за проследяване на произхода на вируса, но се противопоставяме на опитите този въпрос да бъде политизиран".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: произходкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
26
 
! Отговори
kolqn преди 2 години
Да *** мама ви боклучава, неизвестен ще остане щото вие сте го направили. Ама иначе търсите уж, кой ми *** в гащите.. *** ниедни
80
2
 
5
 
! Отговори
Kosmonot преди 2 години
Първо оня"един професор"е чистач в лабораторията !!!Всеки забягнал на запъдя от противната страна,се опитва да осребри историята която е. измислил
79
0
 
34
 
! Отговори
Човек преди 2 години
Събрали се 10 кратунковци и решили да правят нов световен ред. Климатични промени, петролни проблеми, всичко искат те да управляват. И как го измислиха? По старата Сталинска максима има човек има проблем, няма човек няма проблем. За това давай да намалим населението, който остане да не диша, че много въглероден двуокис издиша и така. Много умно. Петролът един ден ще свърши и тогава земята ще си отпочине.
78
0
 
10
 
! Отговори
Няма как преди 2 години
Гарван, гарвану око Не вади!
77
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се че няма да стане ясен като и краварите са замесене в Лабораторията в Ухан откъдето тръгна пандемията. Един професор много ясно преди година каза че вируса е изпуснат от Лабораторита в Ухан където са се правили опити с помоща на Краварите. От това по ясно как да го каже човека. Ако признаят трябва сами да си го намуат изотзадека.
76
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като намалеем с 8 милиарда след година-две и ще е малко по-ясно.
75
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората които вярват във вируса и ваксините, са същите които вярват че осама бен ладен събори кулите с 9 талибана
74
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ххаха ама разбира се, че няма да стане ясен..за овцете дето блеят в екраните и "вярват в науката" . То остава и да си признаят че са го пипнали в лаборатория
73
1
 
29
 
! Отговори
жерман преди 2 години
китайския вирус и падането на америка с фалшивите избори са само началото от заговора
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не да да стане я ЦРУ унищожи ха фактурите и платежните документи за създаването, производството и разпространението му, а хората свързани с тази дейност започнаха да *** като мухи. Основните разпространители са непейските активисти-трафиканти на близко източни мигранти, които ги заразяват по време на трафика. Те ви целта картинка миграция и Ковид.
71
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Произходът е ясен на всички, освен на американското разузнаване. Био оръжие пуснато от комунистите против президента тръмп, като отмъщение за търговската война. Китайските комунисти играят заедно с приятелите си от международната олигархия, либерасти, холивудци и т.н. лузъри
70
2
 
14
 
! Отговори
Фил преди 2 години
МММ дааааа биологично оръжие..
69
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадеца вика дръжте крадеца
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИСТОРИЯТА С КУЛИТЕ Е ДАЛЕЧ ПО-СЛОЖНА, НЕ Е ДО НЯКАКВИ ПИКЛИВИ ЗАСТРАХОВКИ, НО НЯМАТЕ УМСВЕН КАПАЦИТЕТ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ.
67
2
 
28
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Когато някой каже, че не може да установи произхода на нещо, означава че не иска да го установи!
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82 Това добре, ама кой техен президент и кога е признавал подобно нещо?
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 80 МОтиралия, много се пенявите нещо :) Кой учен е казал нещо по въпроса? Монтание каза, че вирусът е лабораторен. Кой друг учен от такъв ранг е казал нещо? Фаучи вече се оказа силно забъркан в поставянето на задачи на лабораторията в Ухан по въпроса, така че какво казва той не е важно - той е в конфликт на интереси. В момента поне 1000 учени в света знаят за какво става дума, но си мълчат. Защо ли. Кажете Вие едно име!
64
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такова нещо ! Във форума има хора,които отдавна ни го изясниха !Те знаят всичко ! И за К19 и за ваксините ! Е,нищо,че са готвачи и фризьори.......Пълно доверие за Желязко от ФБ.Той казва,че вируса е измама,а ваксините да отрова за чипиране,импотиране,следене и убиване.НСИ лъже,Борисов лъже,Казцарски лъже,СЗО лъже,лекари и фармацефти лъжат,учени лъжат !Само Мангъров е прав ! Чайче и мед-и 15 хиляди повече починали за 2020год. от предходните 20 години !
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 75 Как да не са го крили? Какво си знаехме е едно, какво заявяваха официално е съвсем друго. Вие мОтиралият ли сте :)
62
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чистак бърсак Китайски вирус е творение на Китайска Комунистическа Лаборатория в Ухан другото е защита на комунисти и плюене на капиталисти в случая САЩ