Проф. Кожухарова: Възможно е да се стигне до тотален локдаун

Зеленият сертификат е въведен навреме според епидемиолога
1 ное 2021 08:45, Елка Василева
228
Проф. Кожухарова: Възможно е да се стигне до тотален локдаун
Снимка: архив, БГНЕС

Възможно е да се стигне до тотален локдаун. Всичко спира, когато болниците не могат да ни осигурят грижите, от които имаме нужда. Интервалът между 6000 и 8000 болнични легла, заети за неинтензивно болни, е приемлив. Повече от тази граница вероятно нашата система не може да приеме, защото няма толкова персонал. Не става дума за легла, а за персонал. Това каза епидемиологът проф. Мира Кожухарова пред БНТ.

Още по темата

По думите ѝ зеленият сертификат е въведен навреме.

"Той няма смисъл в страните с висок обхват на ваксинация. Цели ограничаване на циркулацията на вируса, тъй като много малко хора са ваксинирани. Зеленият сертификат доведе до тестване на много хора, увеличи се интересът към ваксините", допълни проф. Мира Кожухарова.

Тя подчерта, че проблемът може да бъде разрешен единствено на база на ваксинация, защото това не е последната вълна.

"Имаме нужда от зелени сертификати, докато постигнем нормален ваксинален обхват. Въвеждането на сертификат за антитела означава да престанат да се тестват хората за вируса", каза още проф. Мира Кожухарова. Според нея това би бил грешен подход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 136 80% Ми нищо подобно не пише. Пише, че ще оттеглят искането за спешна употреба на PCR и лабораториите да минат към други одобрени тестове. Никъде не пише, че е защото давали фалшив резултат. Фалшивия си ти.
133
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Neo Ние чакаме материал от Италия, Германия, Китай след 4 месеца на цените които ще са тогава, даже не знаем колко ще ни струва. Като имаш суровини Нейчо, хващай се и произвеждай. Знаеш ли колко ми пука за твоите проблеми, точно колкото на теб за моите.
132
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е смисълът от сертификатите и инжектирането с тези експериментални течности, след като инжектираните умират и се заразяват с вируса точно толкова колкото и от чистите, а също така и инжектираните разнасят вируса. Разликата е само, че инжектираните имат в кръвта си клетки от абортирани човешки бебета, а чистите нямат.
131
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ваксини съдържат или се изработват с клетки от абортирани човешки клетки. Абортът е грях, убийство. Не може с убийство да се спасяват човешки животи! Резултатът е налице - ваксинините не действат и не помагат - това е факт. Да се надяваме, че хората които са инжектирали телата си за експерименти с такива течности няма да пострадат в по-далечно бъдеще. Но държавата и производителите на ваксини не случайно се осигуряват - за да направят експеримента с тялото на някой, той трябва да подпише декларация, че ги освобождава от всякаква отговорност.
130
0
 
8
 
! Отговори
Коринтяни 2, 6:17 преди 2 години
Във видео послание на атонските монаси от Света гора в Гърция по повод използването на клетки от абортирани бебета във ваксините се казва. "Тези нещастни жертви които предоставят телата си за експерименти с тези недобри течности, как може да очакват добри резултати. Ако нашата плът и без това е немощна, колко по-немощна ще стане ако доброволно я отдадем на чужди и недобри експерименти. Какви да са нашите действия, имаме апостолския ответ-"Затова излезте из средата им и се отделете, казва Господ, и до нечисто се не допирайте, и Аз ще ви приема".
129
0
 
8
 
! Отговори
до 136 80% преди 2 години
Къде видя нещо в коментара ми за крадене на днк?!? --- Става дума за ОФИЦИАЛНО обявени за невалидни PCR и бързи тестове от самото CDC. Влез в страницата им, прочети, пък после ръси мозък.
128
3
 
2
 
! Отговори
Антимутра преди 2 години
"Чорапа" ще спечели на първия тур.
127
5
 
3
 
! Отговори
Neo преди 2 години
Do 130 - Ти на мен не ми обяснявай как е в цял сват! Нито знаеш какво произвеждам, нито какви са ми клиентите!Аз си виждам защо закъсняваме!Суровини имаме,капацитет имаме, 50% от хората са си по вкъщи и всеки ден един идва, друг се прибира. Сутрин губим 1 час за тестове, на обяд 1 час за дезинфекция!Работим на под 40%! Новите поръчки които бяхме договорили вече са пренасочени в Портогалия защото клиентите очакват пулен локдаун тук!Ти си ми обяснявай,че по цял свят е така!
126
1
 
6
 
! Отговори
До 135 "A B C& преди 2 години
??? т.е. всички тестове от юли досега са компрометирани! Всъщност всички тестове от началото на епидемията?!?
125
4
 
3
 
! Отговори
80% преди 2 години
До A B C Оххх и на теб ли ще ти крадат днк-то :D
124
2
 
13
 
! Отговори
A B C преди 2 години
Интересно какво ще правим с тестовете - PCR и бързи антигенни? Американското CDC през юли официално обяви, че ще се ползват само до края на годината, а след това се спират защото дават фалшиви резултати. Заменят ги с молекулярни тестове. И една "изненада" - Бил Гейтс точно в дните, когато CDC обяви PCR за невалидни, закупи британска фирма за новите тестове.
123
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛУКАШЕНКО Ами отивай в Беларус, пич. Или в Северна Корея, там пък изобщо нямаше заразени, ако може да се вярва на местните диктатори.
122
10
 
6
 
! Отговори
До 125 преди 2 години
До ЛУКАШЕНКОТи добре ли си?В Беларус Лукашенко се направи на мъж и не взе никакви мерки.След това държавата пламна с ковид.Къде ви намират такива диктаторски фенове, бе?Лукашенко ще ми дава за пример.
121
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Въвеждането на сертификат за антитела означава да престанат да се тестват хората за вируса"- казват си го вече в прав текст! Целта е да продължава масовото тестване, масовата психоза и масовата ваксинация. Скоро ще започнат да редактират учебниците и да изтриват естветственият имунитет граден от еволюцията милиони години.
120
11
 
2
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Както сам господин Борисов каза, ако беше той на власт, до сега да ви е ваксинирал всичките. Само ГЕРБ!
119
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Neo Това със забавяне на доставките го има по целия свят, вносовете се случват вече най-малко след 4 месеца. Не си мисли че ти си виновен, клиента ти извива ръцете, това е всичко.
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се помага малко на хората ако ги затворат,топа е едни заплати в българия не мобе да ги осетиш и едни бизнесмени и тарикати и предприемачи за главата да се хванеш,малко са фирмите къде плащат редовно другите само източват държавата.ще одцелеят само наи добрите професионалисти.
117
3
 
15
 
! Отговори
ДИМ преди 2 години
Тая още не си е свалила кустюма от снощи май! Все ми прилича на вещицата от Хензел и Гретел!6 месеца ходи по студиата да обяснява как всичко е под-контрол, ситуацията се наблюдава и сега локдаун. Ако бяха взели мерки на време,ако обясняваха лятото на хората,че есента ще е тежка ако не се спазват елементарна хигиена,дистанция,да се носят маски,сега нямаше да е така!Ама Фигуранта нареди да отпуснат стадото за някой глас в повече!Мъртвите няма значение, важно е процента да му е висок!!
116
2
 
9
 
! Отговори
? ? ? преди 2 години
Ако ти забива компютъра, масово се прилага рестарт. Не че помага... --- Ако масово прилаганият локдаун не е помогнал никъде по света досега, значи ОТНОВО трябва да се прилага. Не че помага....
115
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се стигне, заради такива като теб, Кацаров, и чорапа. Цяла година лъгахте, сменяхте си позицията през три дни, нищо не свършихте и резултатите са налице.