Проф. Кожухарова: Възможно е да се стигне до тотален локдаун

Зеленият сертификат е въведен навреме според епидемиолога
1 ное 2021 08:45, Елка Василева
228
Проф. Кожухарова: Възможно е да се стигне до тотален локдаун
Снимка: архив, БГНЕС

Възможно е да се стигне до тотален локдаун. Всичко спира, когато болниците не могат да ни осигурят грижите, от които имаме нужда. Интервалът между 6000 и 8000 болнични легла, заети за неинтензивно болни, е приемлив. Повече от тази граница вероятно нашата система не може да приеме, защото няма толкова персонал. Не става дума за легла, а за персонал. Това каза епидемиологът проф. Мира Кожухарова пред БНТ.

Още по темата

По думите ѝ зеленият сертификат е въведен навреме.

"Той няма смисъл в страните с висок обхват на ваксинация. Цели ограничаване на циркулацията на вируса, тъй като много малко хора са ваксинирани. Зеленият сертификат доведе до тестване на много хора, увеличи се интересът към ваксините", допълни проф. Мира Кожухарова.

Тя подчерта, че проблемът може да бъде разрешен единствено на база на ваксинация, защото това не е последната вълна.

"Имаме нужда от зелени сертификати, докато постигнем нормален ваксинален обхват. Въвеждането на сертификат за антитела означава да престанат да се тестват хората за вируса", каза още проф. Мира Кожухарова. Според нея това би бил грешен подход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая Грешница да се покае за греховете си че я чака дявола в Ада да изтезава заради всичките и безумия Казано е на Господа Исуса Христа да вярваш и само на него да служиш той се грежи за теб не само в тоя свят но и вечното Божие Царство което ще наследят всички който се уповават на него а не на учени и техните ваксини Има Библия четете я а не слушайте грешниците какво ви говорят или заплашват
93
1
 
15
 
! Отговори
гост преди 2 години
А стига сте плашили и стряскали хората с това плаш.ло на което никой не вярва де .
92
1
 
8
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Заради Радев ще се стигне до локдаун. Той не смее да въвежда марки и да ги контролира. Нещата вече са за частичен локдаун, но отново не смее. Скъпо ще ни струва неговия страх.
91
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още пролетта на 2020 писах, че идват промени в световен мащаб, които са съпоставими с тези от 1989г. Много хора не повярваха, както и през 89 малко хора осъзнаваха какви промени в живота предстоят само след няколко години. Вече почти 2 години пандемия и краят не се вижда. Инфлацията сега започва, а вече много хора останаха без работа, много хора умряха и още ще умират. Някой вярва ли още, че старото нормално ще се върне?
90
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като въведат тотален нокдаун какво ще ми ядеш. Някой трябва и да поработва за да получаваш. Вярно е, че да си на държавна хранилка и вечен локдаун е най-доброто.
89
2
 
7
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Локдауна енеизбежен. Проспаното от правителството лято ще продължи да дава резултати във всички сфери. Българинът е склонен да търси решение, когато ножът опре в кокала.
88
0
 
5
 
! Отговори
Решение преди 2 години
До Анонимен 91Ами предложете вие решене което хем да махне мерките, хем да намали натиска върху болниците! Аз пък съм от потърпевшите които имат планова операция (ортопедична) и спирането на плановите операции влияе на моето здраве! Звънях в болницата и ми казаха че всички сестри от ортопедията са пренасочени към Ковид отделението и няма как да ми направят операцията!
87
3
 
1
 
! Отговори
Ха преди 2 години
До Анонимен 92 Може и да си ОК сега, ама утре като те подкарат към респиратора няма да можеш да ни информираш колко си ок. Ето тая информация липсва на тоя форум.
86
3
 
7
 
! Отговори
Силиконови тцитци преди 2 години
Метапрофесори, псевдоправителство, квазиздравеопазване. Всичко е фалшиво и менте. Само терорът и фашизмът са реални, както и перфидната жестокост с която искат да наложат гнусните си вредни ваксини.
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 91 Така е, потвърждавам! Шефа ми след втора доза ваксина получи тромбози в мозъка. Лекува се с лекарства, не минава. Накрая го оперираха и се оправи.
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 88 (Решение) Пак съм аз, номер 88!Забравих да подчертая - аз не съм ваксиниран и съм жив и здрав (да чукам на дърво) и съм на работа! И си плащам данъците!
83
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80 внимавай с тия решения дето измисляш, че ще трябва и ваксинираните да попълните отказ от лечение на страничните ефекти. Давам пример. Много близка моя роднина от 3 месеца лекува тежък косопад след ваксиниране. Не се оправя. Обиколи толкова лекари, колкото аз за 10 години не съм. Скоро и на психолог ще отиде, защото като я гледам на там върви. И всичко това се плаща от здравна каса. Т.е. от осигуровките на тъ*пите антиваксъри!
82
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее, обаче цялата професорска и математическа шайка избягва да коментира неудобната тема с Белгия. А така ни даваха за пример ваксинираните държави където отпадали мерките.
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 80 (Решение) И този отказ от решение да бъде задължителен за всички - и ваксинирани и неваксинирани? Така съгласен ли си???!!! Защото мой колега е болен с КОВИД от миналата седмица, и е ваксиниран и има сертификат за това, но пак го няма на работа!!!На него кой ще му плаща хем ваксините, хем лечението???!!!
80
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОЖУХАРОВА: НУЖНИ СА ПО-СТРОГИ МЕРКИ ЗА ДА МОЖЕ НЕВАКСИНИРАНИТЕ ГРЕШНИЦИ ДА БЪДАТ КОНВЕРТИРАНИ ВЪВ ВАКСИНИРАНИ ПРАВЕДНИЦИ!
79
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
споко баби, който е искал да живее се е ваксинирал, който е решил да мре не се ваксинира-тоест е решил да се самоубие. Така въздухът ще стане по-чист, няма да ядат кремвирши, колите ще намалеят.Демек животът ще стане по убав за нас ваксинираните
78
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабето първо да погледне процента на ваксинирани в Италия, Германия.... И да обясни защо според неината овча логика там не са премахнати сертификатите?
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха тия вапирр е поредния платен спасител аман от такива профита като тая коза
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако според Радев народа не вярвал на ваксините заради Бойко, то вече окончателно никой няма да вярва в изборите и властта заради Радев
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Т.нар. антиваксъри, съберете се всички на едно място, и се вижте кои сте, вижте кои сме всички останали">>>>>Логика на 5 годишен в детската градина. Ще помоля интелигенцията да не се обажда, за да изглежда по-умна.