Лекари разработват експериментално лекарство срещу COVID-19

Странични ефекти не са установени, пациентите прекарали вируса леко
2 ное 2021 09:08, Ния Христова
82
Български лекари са част от екип, който разработва лекарство срещу COVID-19. Един от тях е доктор Иван Малкодански. Анестезиологът работи в Плевенската гинекологична болница, която е най-големият център у нас за експериментално прилагане на лекарство срещу COVID-19.
 
Д-р Малкодански отговаря за проучването на лекарството, в което са включени най-малко 12 държави, сред които САЩ, Канада, Франция, Германия, Великобритания. 
 
"В България проучвания се правеха на 4 места. Лекарството е разработено от голяма фармацевтична компания, приема се сутрин и вечер за 5 дни след положителен антиген или PCR тест. Ние имаме трима души, които са преминали експерименталното лечение, те прекараха вируса сравнително леко, основният им симптом беше загубата на обоняние", обясни д-р Иван Малкодански пред Bulgaria ON AIR.
 
Странични ефекти от лекарството не са установени, с изключение на гадене и повръщане.
 
"Експерименталното лечение е започнало с пациенти без придружаващи заболявания и ваксинирани, последният етап вероятно ще бъде на пациенти в усложнено състояние. Към момента лечението не се прилага при болни над 60-годишна възраст", уточни главният изследовател.
 
"Лекарството трябва да бъде одобрено от самата фармацевтична компания, след това се изпращат документите от проучванията към компетентните комисии, които трябва са дадат съгласие. И след това да започне самото производство, което също изисква време", каза д-р Иван Малкодански.
 
Търсят се още доброволци, които да бъдат лекувани с експерименталния медикамент. 
 
"Ваксината е профилактика на заболяването, а лекарството е лечение, но може да бъде алтернатива за хората, които не могат де се ваксинират. За съжаление, в България превенцията на заболявания не е широко застъпена. Ние сме готови да приемаме лекарства, когато сме болни, но не да мислим за превенция", заяви медикът.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекари разработват експериментално лекарство срещу COVID-19 . . . А КАКВИ ДА СА ЛЕСОВЪДИ! ЕДНО ЗАГЛАВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ИЗМИСЛИТЕ!
58
3
 
0
 
! Отговори
SarsCov2 преди 2 години
С 800 лв заплата, трудно може да мисли българинът за профилактика.
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лекари разработват експериментално лекарство срещу COVID-19" - ми лекари ще го разработват, никой не е очаквал тази работа да се свърши от механици ;)
56
4
 
1
 
! Отговори
555 преди 2 години
Може би някои от вас са чували за"Плазмата на Кеше" Това е ирански професор ядрен физика по космически технологии ,който обяснява откритието си със взаимодействието на енергиите. Нека всеки сам да си прецени дали е новия Остап Бендер , или съвременен Тесла. Той обяснява във видео как всеки може да си направи уред за плазмена вода за унищожаване на всякакви вируси вкл. и ковид .Напишете на you tube - anti-virus (gans) и гледайте видеото което е 19.35 минути. Българска фирма вече прави бизнес .
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фалшивите новини и дезинформацията в разцвет гледала филм по анг телевизия и край това е достоверно , ами прочети изследването има го в интернет , това е с образованието и четенето , а пък сега вече и да се научат да четат не им дават
54
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
e точно за изследването на китайското изс на ковид от фрагменти от вируса говоря, друго няма , не са изолирали днкто на вируса а части от него и компютърно са го допълнили за ваксините
53
5
 
2
 
! Отговори
Do49 замислям се преди 2 години
ДАЛИ РАСАТА НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ПРИ ЗАБОЛЯВАНЕ И СМЪРТНОСТ ОТ КОВИД?В НАЙ-ВАКСИНИРАНА Европа най-много болни.В АФРИКА най-малко.Как е заболеваемоста в Авганистан и другите страни от близкия Изток,като там си е война?Ваксини?Починали от ковид?
52
7
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Лекар Не съм лекар, наистина, но това, което знам, знам. Лично видях по английски канал дългия компютърен код на ковид-а - не мога да споря дали е на ДНК или РНК, но мисля, че беше ДНК! Както и да е! Не това е важното в случая - ти не се хващай за думата като ***.то БСП /освен ако не си такова,де!/..Важното е, че по този код може да се идентифицира вируса!И аз не давам съвети на никого, БСП!Това е просто едно възможно решение, което не разбирам защо упорито се заобикаля-вероятно е трудно
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййййй всеки в днешно време се опитва да направи некой лев от тая настинра.
50
4
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
До Диана Вируса е РНК!!!Чети повече и от където трябва.И не давай съвети за нещо от което въобще не разбираш!!!
49
7
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До експериментатори Как не са изолирали вирус, когато Китай имаше ДНК на ковид-а още в началото на пандемията?!...Той може да се проявява, влезнал в клетката, но това не значи, че не съществува преди да влезне там! А като имаш ДНКто не мисля, че е много трудно да се открие вируса по него или да се изработи щит против него или да се манипулира вирусчето така, че да не му е приятно в твоето тяло и да бяга от там, или...
48
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите да почнат да четат и да работят - т.е. да лекуват, вкл. с вече наличните лекарства. Не да тичат по коридорите и да бият антибиотици срещу вирус!
47
3
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До българин Мисля, че това решение да се подписваш, че си информиран за ваксината, само вади очи вместо да изписва вежди! Не е грешно, но слага здравната система под натиск, защото за лекарите става мнго по-тежко да убеждават хората след като официално държавата им казва, на практика, че ваксината е опасна за тяхното здраве и те трябва да помислят много по въпроса..Ето защо казвам, че министрите трябва да са ПОЛИТИЦИ, а не експерти - те трябва да умеят да водят хората към правилното решение
46
6
 
5
 
! Отговори
експериментатори преди 2 години
какви тъпотии вече накараха и докторите да говорят първо те не са изолирали вирус на ковид понеже се проявявал само като влезе в клетката , за ваксините са изполвани фрагменти уж от 5-6 проби и компютърно правят този вирус от ваксината , все едно да ти кажат ето 2 врати и сглоби мерцедес и този изкуствен вирус е вариант то не е ковид и заразява
45
4
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
До 555 Напротив!Има го по аптеките.Казва се Хювемек 3 мг 30 тбл.При проявили се симптоми се взимат по 10 тбл.дневно,3 дни точно в един определен час!!!За профилактика схемата е друга.Освен това могат да ти го направят чрез поръчка и съобразно килограмите ти в лабораторията на аптека "Ерудита".Между другото Израел започна лечение с ивермектин още през май!!! миналата година!През април тази годинана СЗО съобщи че към момента Ивермектин са приели над 4,5 млрд човека на планетата!!!
44
4
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 59 (555) Лекарството Ивермектин е препарат който се използва отдавна срещу *** като нематоди и други.Клинични ин витро проучвания показват, че той притежава и антивирусни качества. За съжаление обаче, досегашните данни показват, че да бъде ефикасно при човека, това лекарство трябва да бъде прилагано в много по-големи дози, което по-скоро може да навреди на човека и може би да го убие, вместо да го излекува.Това са факти, не си ги измислям.
43
5
 
3
 
! Отговори
555 преди 2 години
Ако е доказаното в не една и две държави лекарство "ИВЕРМЕКТИН" няма да може да пробие в ЕВропа , защото европейската агенция по лекарствата го неглижира още преди няколко месеца , а защо, на всеки умен човек е ясно , но в никакъв случай не от филантропски подбуди. Има и други лекарства , които спират репликацията на вируса в клетките , но дай боже да станат популярни в България и населението да има избор.
42
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 54 Напротив, съжалявам, и то много! Повярвай ми! Примерът който даваш е много добър - изнасилените сме всички ние, а изнасилвачът е правителството и всички знайни и незнайни "доктори". В България останаха много малко добри, наистина добри лекари!Когато майка ми я приеха преди 9 години в спешното, ми казаха че 790 не било много висока стойност на креатинин. При референтни стойности от 68 до 98??? После я приеха за хемодиализа. След няколко дни почина.
41
3
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: Диана (номер 50) Така може. В Англия е възможно да са отпаднали формулярите за информирано съгласие, защото Англия вече не е част от Европейския Съюз. Те си имат собствена агенция по лекарствата, която може да е издала пълно разрешително (не съм проверил още). В България нашата ИАЛ е подчинена на европейската ЕМА и сама не може да направи нищо. За добро или за зло сме част от ЕС. А докато сме част, ИАЛ изпълнява това, което се нареди от ЕМА.Сигурно ваксините помагат донякъде.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Диана Не, няма нищо общо с инвермектин. Ното пък Тръмп са го лекували с това.