Безлов: България надмина Перу по смъртност

В момента има рекордни ваксинации в Европа
3 ное 2021 08:35, Елка Василева
83
Безлов: България надмина Перу по смъртност
Кадър: БНТ

За съжаление, възможно е пикът на четвъртата вълна от коронавирус да е тази или следващата седмица. Вчера и днес минахме рекорда на починали хора от есента на 2020 г. Това обясни пред БНТ Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

Въпреки тревожните данни и високия процент на смъртност сред неваксинираните хора българите продължават да са скептични към ваксините. Защо това е така обаче, е сложно да се говори.

Още по темата

В момента имаме рекордни ваксинации в Европа, например в една Испания или една Франция, и там има ниска смъртност, обясни Безлов.

Политическата криза е един от съществените фактор за ситуацията с ваксините и непредприемането на популярни мерки у нас, смята експертът.

Освен това, имаме изключително интензивно присъствие на антиваксърско говорене в медиите, допълни Безлов.

У нас смъртността е много висока, а със случаите от последните три вълни ние надминахме Перу, обясни експертът.

За мен една важна стъпка при продължаващия натиск в болниците би била да има някакво усилие като в Румъния - пациенти с тежка ситуация да се изнасят към съседни страни в ЕС, смята Безлов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд за Бойко Борисов и шайката му, че провалиха ваксинирането в България.
63
4
 
8
 
! Отговори
Радеф потъва преди 2 години
Зеленият чорап Радеф ни наложи зелен сертификат. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно...
62
0
 
1
 
! Отговори
K до Румен преди 2 години
Румене, ние сме "антитъп.а.нари" според теб и сме противното на това, което си ти. Според сами теб ти си ***.а.нар :))) Бъди жив и здрав
61
5
 
11
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Само антитъпанари ли сте тук..пардон антиваксъри.Кой да ви смени протокола като вирус не се лекува бе умници.Умирайте тогава..Тромбози...1 на 1млн..А от Ковида да умрете е 3% ..смъртността т.е.0.03..къде е0.0000001...идиотииии...
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният чичко, който гледа студено и страшно от екрана на ТВ и плещи разни приказки! А кой ще се замисли, че след като сегашния ВЕЛИК Протокол за лечение на Ковид у нас дава тия (лоши) резултати, то именно този Протокол или Инструкция или каквото е там - трябва да се СМЕНИ час по-скоро?! Кой?
59
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Неуважаемият другар Сриболов да прави като вятъра!!!
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пак питам за тромбозите?
57
6
 
5
 
! Отговори
ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ преди 2 години
ЗА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ УЧЕРЕЖДЕНИЯ , БАНКИ , УЧИЛИЩА, ТРАНСПОРТ И МАГАЗИНИ В БЪЛГАРИЯ ---КАКТО Е В ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ!---НАЦИЯТА УМИРА .....РАДЕВ И КАЦАЛОВ , УПРАЖНЯВАТ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ ---ПРЕДСТАВЕН.... "КАТО ДЕМОКРАЦИЯ"...!ТОВА Е ПОДМЯНА НА ПОНЯТИЯТА И ПРОТИВОДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ ПОДЛЕЖАЩА НА СЪД И ТРИБУНАЛ!
56
3
 
2
 
! Отговори
Чаленджър преди 2 години
Много често науката греши. Да изчакаме какво ще покажат тестовете.
55
5
 
10
 
! Отговори
СЪД ЗА КАРУЦАРОВ... преди 2 години
СЪД И ТРИБУНАЛ ЗА РАДЕВ И КАЦАРОВ ЗА ПРОВАЛА НА ПРОФИЛАКТИКАТА И ИМУНИЗАЦИЯТА ПРОТИВ К-19!..ТЕЗИ ХОРА СА ПРЕСТЪПНИЦИ И УБИЙЦИ!
54
0
 
8
 
! Отговори
Бьлгарин преди 2 години
Това е истинска катастрофа за и без друго измъчената ни България - БОГ да ни е на помощ !!
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато в Америка пръднат, ние се усираме.
52
6
 
9
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До АнонименНеваксинираните сте свободни да напуснете. Който приравнява науката с религия очевидно не е нормален.
51
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен това, имаме изключително интензивно присъствие на антиваксърско говорене в медиите, допълни Безлов.----===----Така е. Държавата трябва да се откаже от каквито и да е реклама или финансова помощ за медии, които допускат антиваксъри до публиката. И да "поощри" частните компании да я последват в това отношение.
50
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да повярвам, че това е 21 век. Върнахме се в тъмните времена на Средновековието, когато несъгласните с църквата са били подлагани на мъчения. В случая неваксинираните сме тотално дискриминирани
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно вече се създаде традиция !Парична традиция ! Щом,кой отде се отвърже, почва да ръси мозък по ковид-темата , що и другарят Безлов (или Безриболов)СЕ НАРЕДИ НА КОПАНКАТА и той да не изтърве кинтите !Чувахме , чуваме ,а и тепърва ще чуваме всякакви глynocmu на тая тема докато се вземат едни пари ...
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Законът на Дарвин работи. Антиваксърите намаляват.
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат, пък камоли една наредба на здравен министър. НЕ на дискриминацията. Междудругото това го пише й в учебник за 9 клас. НЕ на зелените сертификати!
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората не вярват на ваксините защото не вярват в мотивите на лекарите. Това, че не се тестват ваксинираните дали имат антитела. Защо ваксиниран е по-защитен от преболедувал? Това не звучи ли странно? Защо не се казва, че ваксините предизвикват тромбози? Поради тази причена ли се подписва декларация, за да понесе ваксинирания отговорността сам? Изкарват се хората, че са едва лине ***, а за това не се говори.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да така е на първо място е щото смучат цигари и не раждат бебета. Но в случая става въпрос за случаи от смърт от ковид - не трябва да се бърка със общата смъртност която си продължава...