Кацаров убеден: Няма нужда от локдаун, мерките работят

Според него протестите срещу "зеления сертификат" са за печелене на гласове
342
Кацаров убеден: Няма нужда от локдаун, мерките работят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Настоящите мерки срещу разпространението на коронавируса работят и не се налага локдаун, увери здравният министър Стойчо Кацаров пред bTV.

Той отчете, че е спряло нарастването на случаите на новозаразени и това показва, че мерките работят.

"Причината е, че хората ги приеха и сами ги спазват, а не толкова на контрол, упражняван от властите", каза още здравният министър.

Още по темата
Той обаче отбеляза, че остава рискът за здравната система, защото „хората, които влизат в болница сега,  са хората, които са се заразили миналата и по-миналата седмица“.

"Заплахата е да не можем да приемем всички болни в болници и да ги лекуваме. Това е най-лошото нещо, което може да ни се случи. Ако не продължим да се придържаме към тези противоепидемични мерки, ако не продължим да се ваксинираме масово, нищо добро не ни чака", предупреди Кацаров.

Той изрази мнение, че властите не са се провалили с ваксинацията. „Ваксинирането е доброволно. Няма човек, който да не е информиран за необходимостта от ваксини, но създадените негативни нагласи към науката и политиката се преодоляват много трудно и бавно. Но добрата новина е, че през последните седмици имаме ръст на ваксинирането. За последните две седмици 200 000 души са си поставили доза от ваксините, което е четири пъти повече от предишните две седмици, коментира министърът.

Той коментира и протестите у нас срещу въвеждането на "зеления сертификат", като по думите му това са акции, организирани от партии, за печелене на гласове.

Кацаров категорично отрече изборите да са причината да не бъде налаган локдаун. „Вижда се, че мерките са адекватни. Увеличи се и броят на тестваните хора. Миналата година през ноември затвориха държавата - но тогава нямаше ваксини, нямаха и опит“, посочи Стойчо Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяха наложили две седмици локдаун преди пика на вълната. Всичко щеше да е наред, нямаше да има толкова хора по болниците, а икономиката нямаше да пострада от две седмици почивка. Сега хората са болни, заведенията затварят, нищо не е овладяно. Но локдаун няма, защото има избори... И някой пак не е прочел докладите за това какво искат реално хората и от какво имат нужда.
146
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Починалите от ковид вчера в Белгия са 89 души. Сравнимо с България, при това в Белгия 75% от населението е ваксинирано! Защо така? А броят на новозаразените е 7 пъти повече от България. Защо така?
145
0
 
11
 
! Отговори
Социолог преди 2 години
Тоя такъв номер скрои на Радев, че никой не е очаквал. Ще види президентство кукуво лято!
144
8
 
2
 
! Отговори
ваксината не работи преди 2 години
Вчера в Белгия са били установени 33 хиляди новозаразени и 89 смъртни случаи. При съизмеримо население с България, и при около 75% ваксинирани. Защот така? Пъти повече от България! И при това броя на смъртите случаи е съизмерим. Защо ваксините не действат.
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пусни линк. Аз съм пуснал и там пише 4ти ноември7,981 new cases and 22 new deaths in Belgium
142
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имунитет към ковид се изгражда постепенно с малки дози като последния филм за Ридик където Вин Дизел пие малко по малко от отровата на едно създание за да може да го обори след време. Не знам колко пъти съм карал ковид на крак вече, но измислената вакцина определено няма да си бия!
141
0
 
10
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
На Стойчо много бързо му побеляха косите. А помня когато преди 8 месеца, за да се докопа до власт, приказваше, че вируса бил една настинка. Нищо не трябвало да правим. Дори и чайче не трябвало да пием. Щяло да ни мине.
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров си мисли, че ще му се размине. Ше устиска до 11-ти, независимо колко хора ще умрат до тогава. След което ще се изниже през задния вход, ни лук ял, ни лук мирисал.
139
0
 
6
 
! Отговори
не доволен преди 2 години
Да, много добре работят! Къде видя, че работят при този голям брой заразени и починали? Къде са ви мерките? Оставени на течението, защото идват избори няма как хората трябва да гласуват, трябва да ви изберат. Сега и децата ще тестват в училище. Не разбирам те ще учат или цял ден ще си играят на лаборатория. Докато свърши тестването и деня свършил.
138
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Белгия живеят 12 милиона почти два пъти повече от нас.Там са ваксинирани 74% от населението.Там днес са установени 10 хиляди,а не 33 хиляди положителни случаи.Там се правят три пъти повече тестове.Починали са 22 човека днес,което е 8 пъти по-малко от нас ,а ако сметене ,че са два пъти повече,излиза ,че починалите са около 15 пъти по-малко.Не лъжете по форумите.Сега има интернет и достъпна информация.ВАКСИНАТА РАБОТИ,колкото и да не Ви се иска.В Македония даже са в пъти по-добре от нас.
137
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради изборите няма да има локдаун. А ако беше Бойко Борисов на власт, щеше да сме в локдаун.
136
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези мерки, които според Кацаров работят, сега сме на ВТОРО място в СВЕТА по СМЪРТНОСТ. Какво ли щеше да, ако мерките не работеха...
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Къде ги видя тези 33хил в Белгия. Има по средно 8хил на ден и по 20 починали за разлика от България където са по 150 на ден". - - - Не е вярно, виж който и да е сайт за статистика, има много. В Белгия 33 хил заразени вчера, и 89 починали. Пъти повече от България.
134
1
 
7
 
! Отговори
Пепи Костов преди 2 години
Кацарка, махай маските и зелените серетификати че пилота излетя с 2 Мах от президентството!
133
0
 
4
 
! Отговори
Данни за Белгия преди 2 години
Не знам къде видяхте 33хил заразени и 89 починали? Аз гледам тук и пише друго. Не заблуждвайте хората. https://worldometers.info/coronavirus/country/belgium/
132
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общо количество умрели от ковид-19 в Белгия - 26 хил. Общо количество умрели в България - 24 хил. Защо ваксините не помагат?
131
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Носът на този човек расте, честна дума!
130
1
 
10
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Само, дето убиха бизнеса и фалираха хиляди хора...
129
5
 
6
 
! Отговори
До ваксината не рабо преди 2 години
Къде ги видя тези 33хил в Белгия. Има по средно 8хил на ден и по 20 починали за разлика от България където са по 150 на ден. Ваксините не пазят от заразяване а от тежко боледуване и смърт. И горните данни го потвърждават.
128
1
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Кацаров даи пример - ваксинираи се