Проф. Генчо Начев подкрепя зелен сертификат за антитела, но със срок на проследяване

Мерките ни са добри, но не се спазват, заяви директорът на "Св. Екатерина"
6 ное 2021 22:10, Анисия Иванова
331

75% от медиците в "Св. Екатерина" са имунизирани, а останалите 25% са преболедували Ковид-19, заяви директорът на лечебното заведение проф. Генчо Начев в студиото на "Опорни хора". Той заяви, че подкрепя въвеждането на "зелен сертификат" за антитела.

"Трябва да се определи на колко време да се изследват антителата. Ако преди 3 месеца те са били на високо ниво, това не означава, че сега пак са толкова. Ако се приеме "зеления сертификат" и за антитела, трябва да се посочи на колко месеца ще се проследяват", категоричен беше проф. Начев.

В УМБАЛ "Св. Екатерина", когато се освободи легло, то веднага се заема от нов пациент. "От 16 реанимационни легла - 12 са с интубирани пациенти. Останалите също са заети, в Ковид отделението също няма свободни места", заяви директорът на лечебното заведение.

Много болници в страната вече са на ръба на капацитетите си, а медиците - на края на силите си. На фона на това случаите на COVID-19 през последните дни остават висок брой.

Професор Начев очерта като основен проблем неспазването на мерките у нас.

"Нито се спазва дистанция, нито маски се носят. Защо въвеждаме ограничения, като не можем да ги спазваме?! Защо протестираме - за да умират повече? Не мога да приема, че няма контрол на мерките, които се въвеждат. Ако не могат болниците да издържат и няма тенденция за намаляване на заболелите, трябва да има локдаун, но каква е ползата от него, ако не се спазва", заяви медикът.

Шефът на "Св. Екатерина" подкрепя въвеждането на "зеления сертификат"

"Такъв има въведен в много държави. В Гърция влизаш в ресторант и идва един човек, който снима сертификата и иска личната карта, сверява и едва след това носи менюто. Това е реален контрол", даде пример проф. Начев.

Той е категоричен, че по отношение на ваксините държавата е направила всичко необходимо, за да има условия за ваксинация.

"Държавата е осигурила ваксини, пунктове за имунизации, които стоят празни. Виновни сме сами, защото мислим, че има конспирация, че някой ни чипира. А лекар, който каже, че ваксината не помага, не трябва да упражнява тази професия", заяви директорът на болницата пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
0
 
! Отговори
Подкрепа за Теб преди 2 години
Давам пълна подкрепа и заставам ЗАД момчето травестит от индонезия, което иска да изгради по-добро бъдеще за себе си. Бих го посъветвал да яде орехи и мляко, за да му е здраво дупeто - както казва Митьо Пищова във филма "урок по джакузи"
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хакерите намират, ти тях не!!!
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как мога да намеря въпросния "Хакер"?
212
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста известен хакер за тва има пари за бизнес и билети видех чатовете тоа изкарва поне по милион/два.
211
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заставам зад човека за Филипини!
210
0
 
0
 
! Отговори
Защо?? преди 2 години
Защо му викате филипинец, като той ще ходи всъщност в Индонезия, както написа в началото?
209
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала братче, тука те съсипаха от обиди, ти не каза мъц. Толкова великодушен човек като тебе - сефте виждам. Дано да си жив и здрав в Мароко, там дето отиваш!
208
0
 
0
 
! Отговори
Филип преди 2 години
Филипиница е новия елон муск. Той изкарва по 200 лв на ден.
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала пич, хранят те дали си онлайн или не, никога не показа злоба или омраза е за тва съм ти фен.
206
0
 
0
 
! Отговори
Ако сте бедни: преди 2 години
Ако сте бедни: Пишете на филипинеца. Той ще ви помогне - помолете му се. Пожелайте си нещо. Филипинеца ще ви го изпълни.
205
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има работа във Филипини казвам се Виолета Димитрова Василева и който отговаря за Филипини съм готова да поема ангажимент ако ме отърве от тази държава и да получавам прилична заплата.
204
0
 
0
 
! Отговори
Леко Филмаре преди 2 години
Казват, че филипинеца е хакер, който е забогатял с кражби и се опитва да си спаси кожата, като стане трaвестит в филипини? Кой разпространява тези феик ниуз?
203
0
 
0
 
! Отговори
Верно ли? преди 2 години
Филипинеца е новия Лоран Бъфет, верно ли?
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Филипини намери ме, разбрах, че основна дейсност ти е хакер, знаи след коментар може да ме намериш, ще ти платя, но ме намери, ОК?
201
1
 
0
 
! Отговори
Mystery преди 2 години
Много се спекулира покрай името на Филипинеца. Някой казват, че той няма ваксина, но той има всичко, което някой може да пожелае някога, защото е успял. Филипинеца няма нужда от нищо, той просто отива да прави бизнес. Някой хора го наричат новия Бил Гейц. Но според мен е по-скоро българския Уорън Бъфет. Просто няма грешен ход в живота. За това. Ако питате мен, филипинеца е моя идол. Ще се радвам съдбата да ни срещне с него отново някой ден! Дай Боже!
200
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоу не е избран случайно!
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичу е човек на високо ниво виж статията са Кунчев даже и координати е дал.
198
0
 
0
 
! Отговори
Филибето преди 2 години
Филипинеца има ли ваксина от Тетанус? Ще успее ли да мине граница след 4 дена?
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 213 Вакси, земетресения, странен човек е, тях предимно.
196
0
 
0
 
! Отговори
Филип преди 2 години
Филипинеца ваксиниран ли е от Варицела?