ЕК отчете: Ваксинационната кампания в ЕС е успех

Има договор за 1 млрд. ваксини на „Пфайзер“ за допълнителни дози
8 ное 2021 15:09, Елка Василева
69
ЕК отчете: Ваксинационната кампания в ЕС е успех
Снимка: БГНЕС

Кампанията за ваксиниране против ковид в ЕС е успех, заяви говорител на Европейската комисия. Той добави, че ЕК осигурява договори за доставка на допълнителни дози ваксина.

Поставихме си за цел до лятото на тази година 70 на сто от пълнолетните европейци да бъдат ваксинирани и успяхме, посочи говорителят. Той допълни, че ЕК е сключила нов договор за доставка от "Пфайзер" на над един милиард дози ваксина и преговаря за сходно споразумение с "Модерна".

Още по темата

Говорителят уточни, че тези количества ще бъдат осигурени за поставяне на допълнителни дози на вече ваксинираните. По неговите думи държавите от ЕС сами преценяват дали и на кои групи от населението да предложат реимунизация.

Според говорителя страните от ЕС следва да прилагат препоръките на Европейската агенция по лекарствата, която вече се произнесе за подсилващите дози с ваксините на "Пфайзер" и "Модерна". Ваксините са сигурни, това беше основното изискване към тези препарати, посочи той.

Говорителят поясни, че препоръката на ЕК за свободното движение, с която държавите в ЕС са се съгласили, предвижда на ваксинираните и преболедувалите да не бъдат налагани ограничения.

Говорителят заяви това в отговор на въпрос, свързан с готовността на Италия да въведе карантина за пристигащи от България и Румъния, независимо дали имат сертификат за имунизация, заради високото разпространение на заразата в тези две страни.

По неговите думи правилата на ЕС предвиждат възможност за поставяне под карантина на притежателите на сертификат за отрицателна проба от изследване, ако пристигат от опасни от епидемична гледна точка райони.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От гледната точка на ЕК е успех, но тя не се припокрива с тази на хората..
14
4
 
29
 
! Отговори
Бил Гейтц преди 2 години
Успех е. Сега чакаме още някои по-изостанали да се набоцкат и ще започнем да дърпаме шалтера на ненужните. Трябва да останат половин милиард.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как няма да има договор за допълнителни дози като имат пари да купят всяко правителство или президент за да сключат договори. 1млрд x 16$ направете сметка и то само за "буустерките"
12
3
 
29
 
! Отговори
Даа преди 2 години
Пратиха всички за зелен хайвер... пардон, сертификат.
11
3
 
28
 
! Отговори
Поправка преди 2 години
Не ваксинационната, ами инжекжионната. За ваксинационна кампания трябва ваксина.
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те от ЕК и Зелената сделка я отчитат като успех, но ваксините и зелената сделка са пълен провал.
9
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай, Саудитска Арабия,ОАЕ ваксинират 3 годишните и нагоре, тука още философстват за вредата от ваксините. Как не ви писна?
8
3
 
29
 
! Отговори
ОТЧЕТА преди 2 години
Отчете небивали приходи от ваксини за фармациите - другите резултати не са отчитани. Нали?
7
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като е успех що не съм се вакцинирал???
6
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е успех, защо в Германия при огромен брой ваксинирани има рекорден брой заразявания на ден??? Голям успех тез ваксини бре!
5
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ви направи още по-голяво зло, по-точто руските хакери които направиха грандиозна кампания против западните и американски ваксини с фалшиви клипове, фалшиви сайтове, фалшиви статистики и *** се вързаха. То им се върна като бумеранг в Русия, но за България злото вече е сторено.
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето, доволни са от резултата. Сега да ни оставят на мира!
3
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не понасям болшевизма, СССР, искам да махнем паметниците на червения завоевател, смятам, че Русия ни е причинила най-вече злини и продължава да го прави, но това не ми пречи да разпознавам белезите на болшевизма и тоталитарната система в ЕС, а ЕК все повече заприличва на КПСС. Тръпки да те побият направо. Някакви решения на тъмно, някакви крещящи лозунги, нямащи нищо общо с действителността - чак страшно става. Червена звезда напоследък се замени с няколко бели на син фон.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчу мунчев и той мисли така. Набустирил се с всевъзможни химикали срещу кихавица и coполи, захапал тръбата и чака елексира на безсмъртието да подейства.
1
2
 
25
 
! Отговори
Съгласен преди 2 години
Тогава затваряйте сергията, и да почваме да чакаме!