Математик: 600 000 са заразени с вируса, те са само върха на айсберга

Не можем да очакваме някакъв бърз ефект, обясни проф. Кунчев
10 ное 2021 11:48, Ния Христова
118
Математик: 600 000 са заразени с вируса, те са само върха на айсберга
Снимка: БГНЕС

"Това, което наблюдаваме в момента, е почти повторение на ситуацията от миналата година. На 25 октомври въведохме локдаун. Кривата на смъртността се покачваше до 1 декември. Тоест имаме период от около месец – месец и нещо, през който поддържахме високи нива на смъртност. Това е коварното при COVID-19. Не можем да очакваме някакъв бърз ефект".

Още по темата
Това заяви в ефира на Нова тв математикът проф. Огнян Кунчев.
 
По думите му, към момента има около 600 хиляди души, които официално са регистрирани като заразени с вируса.
 
"Те обаче са само върха на айсберга. Зад тях обаче  има около 3 милиона души – изследвани и неизследвани, които са преболедували. Има и около 1,5 млн. души, които са ваксинирали. До 7 милиона население има още около 2 милиона души, които са незащитени и са материал за вируса", посочи той.
 
"Ако тези 2 млн. души не искат да се ваксинират -  достигането на колективен имунитет ще бъде възможно едва в средата на следващата година. Ако не се ваксинираме – тези вълни ще продължат до безкрай", категоричен е експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочее, смъртността НЕ Е дело на Ковид, колкото на (1) грешно отчитане, (2) кофти прилагане на лечението с/у Ковид в болница, (3) корупция в болниците........ Аз не мога да си представя какъв лекар е тоя, който гледа как човеци умират пред него, ама няма да направи нищо, защото те не му били дали некви си кинти?!?!?!?!?!?!? Има специално место в Ада за такива!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата седмица бяха толко, после намаляха за 3-4 дни, сега отчитат: покачване?!
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз само трима познавам които наистина са с положителен тест и се регистрираха. То пак си гласуваха на изборите и никой не ги провери. За сметка на това знам за десетки хора които не са регистрирани и изпозаразиха сумати народ. Вече съм убеден, българина предпочита да убие майка си и баща си, явно да се оттърве от колкото да мисли разумно за бъдещето и не само за собствения си ***.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, и? Пък и "върха на айсберга" какво тр. да ни говори? Че тия на върха са най-зле или че тия надолу са по-зле? Едва ли е второто.... Значи - каква страшилка е това? -> Никаква........ Но че бързи резултати не може да се очакват съм съгласен
42
0
 
2
 
! Отговори
до Глас от изток преди 2 години
600000 активни, а не току що заразени бе чук
41
1
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Отново до 47. Има нещо характерно за българите,или поне повечето от тях,което е меко казано потресаващо. Една бедна българка,например, приема за унизително да проси,но не приема за унизително да се врътка за пари с грозни араби и турци. Един българин приема за унизително да проси,но не приема за унизително да хленчи non stop ,че няма с цел да предизвика да му се даде,без обаче открито да каже:"моля Ви,дайте ми". Предпочитам да прося на улицата,отколкото да се мазня на мутри за 20лева .Аз съм чис
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият свят са заблудени, глупави, рептили, киборги, роби....още много епитети съм срещал....Единствено бг ангиваксър е компетентен и умен и разкрил пъкления план на биг фарма. А не ви ли идва на ума що така само бг и румънци умират, украинци, руснаци, латвийци, всички които са малко ваксинирани? За цигулка фарва незтам, ама кварталните ви аптекари ги направихте милионери.Пазарувате антибиотици имуностимулатори, в момента 120 000 активни случаи, още четвърт милион карантинирани,болнични,лечени
39
1
 
7
 
! Отговори
Другият Кунчев преди 2 години
как е, другият? Този за си гледа таблицата за умножение. Интересува ме МаксиВакси-нираното тяло на главния държавен здравен инспектор (ГДЗИ). Кажете де, мис Сирки, от десетина дни хората питат, обаче - йок! Ни дума, ни вопъл, ни стон - както се казва в комунистическата класика. Нали сте "обективни" и "недависими"? Почнете да отразявате ежеминунтно състоянието на ГДЗИ и рейтингите ви ще скочат до небесата. нали това ви интересува?
38
4
 
12
 
! Отговори
Глас от изток преди 2 години
Тоя математик ако е учил математика, трябва да знае че ако днес има 600000 болни, то след 3 дена цялото население ще е болно и след още 2 седмици останалите живи ще имат имунитет, а смъртността ще е 3% както при всички грипни вируси.
37
4
 
8
 
! Отговори
ТЕМИДА преди 2 години
Вчера и понеделник-за два дни починали от ковид..480 българи! Медиците от спешното във Видин не са получавали 1000- те лева от 6 месеца!?!? И Радев днес при тях клепи на фандаци..Но в неделя ЕДИН МОЩЕН ШУТ по пърдялника на Решетника!! Ей Каруцаров- в тая топка на раменете ти...какви антиваксърски бръмбари летят?? След изборите...на бесилото БЪЛГАРОУБИЙЦИИИ !!!!!!!
36
5
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
До 47. Във Франция османски комплекс не съществува. Когато си беден молиш хората за храна и пари за интернет. Това действие се нарича"човещина". Аз съм чист. Не ми се налага да съм лаборална или физическа куртuзаnka,за да оцелея в тази семитска окупация над държавите ни. Нито пък крада за да оцелея. Французите са хора,които ме обичат поради честността. Аз също помагам с каквото и на когото мога. Аз съм достоен пред себе си и своят Български народ. В замяна на храна и пари аз дискутирам история,р
35
2
 
11
 
! Отговори
чок преди 2 години
Как разбирате следното:..."Ако тези 2 млн. души не искат да се ваксинират - достигането на колективен имунитет ще бъде възможно едва в средата на следващата година. Ако не се ваксинираме тези вълни ще продължат до безкрай", категоричен е експертът"....Значи хем достигаме колективния имунитет до юни 2022г., хем обаче ще имаме вълни безкрай ако не се набодем колективно???????
34
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя заблуден продължава да вярва във ваксините.
33
7
 
7
 
! Отговори
мда преди 2 години
какви заразени, какви глупости. Никой не ви вярва вече. Медийки фалшиви.
32
5
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
Клошар с Интернет??? А откога клошарите разбират от епидемиология и имунология?
31
4
 
9
 
! Отговори
Анархист преди 2 години
ама вие сте цял хор, чакате диригента да ви почука с палката и в един глас почвате да бълвате лъжи. И в тая държава толкова много професори и академици че ако ви спрат пожизнената дотацийка от 4000-6000 лв. на месец мисля че ще оправим останалата част от пенсионерите
30
6
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Хайде разни "мъдреци" да ми обяснят как така аз,който живея на улицата и съм първият в лапите на всеки вирус нямам никакви признаци да съм болен от Ковид. Като мен безчет хора французи в окаяно социално състояние и никой от нас не се разболява. Ковид е абсолютна лъжа. Според мен всеки симптом на нормална настинка бива третиран като Ковид симптом. Следва лечение на неболното и методиката,ала и медикаментите, убиват хората. Няма Ковид! Аз трябваше отдавна да съм мъртъв ако имаше.
29
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствените мерки в Дания засега са зелен сертификат. Всичко е отворено и работи. Няма маски.
28
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях почти решил да се ваксинирам, но заповедта за сертификата на Кацаров ме отврати и отказа... Абсолютна дискриминация и без никакъв смисъл...
27
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дания въвежда ваксиноционен сертификат. За да ограничи неваксинираните в обществото за да на разнасят заразата и да не боледуват, защото те влизат в болниците. Имат 14% неваксинирани над 12 години. Мерките са насочени заради и срещу тях.