Болницата в Разлог запълни COVID леглата за пациенти с усложнения

Има недостиг и на персонал, който да се грижи за болните
11 ное 2021 17:37, Ния Христова
13
Болницата в Разлог запълни COVID леглата за пациенти с усложнения
Снимка: БГНЕС
Общинската болница в Разлог вече не може да приема повече COVID пациенти с усложнения, съобщи БНР. Причината за това е, че леглата са запълнени, както и недостиг на персонал, който да се грижи за пациентите.
 
Над 420 са пациентите с COVID-19, настанени в лечебните заведения в област Благоевград. 
 
"От критична ситуацията се превръща в истинска криза, която не можем да овладеем", признава д-р Божидар Велев, директор на болницата в Разлог:
 
"Пълно е, хората са изнервени и не искат и да работят".
Още по темата
 
"В пъти се е увеличил натискът и в рентгеновото отделение, където освен пациенти на болницата идват и хора със симптоми, изпратени от личните лекари в съседните общини Банско, Белица и Якоруда. Почти е невъзможно да разделим потоците", признава д-р Велев:
 
"Рентгенът, коридорът е пълен, апаратури имаме, нов рентген имаме. Много са пациентите и ние сме на денонощен режим на работа".
 
В лечебното заведение няма отделение по реанимация:
 
"Имаме 40 COVID легла и 40-те са пълни. Повече не може и да разкриваме, няма кой да ги гледа. Легла има, но няма персонал, това е най-важното".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
За неуакснатите преди 2 години
Е открит гигантски затворен комплекс в Банкя.
9
0
 
0
 
! Отговори
Истината е друга преди 2 години
До АнонименЩе я разбереш по трудния начин
8
0
 
0
 
! Отговори
Липсва ти кунчев преди 2 години
До АнонименАма той бере душа от трета игла. Отрови се *** с графенов оксид
7
0
 
4
 
! Отговори
До Геният от 4 преди 2 години
Как така не се вижда пневмония на рентген? Боб ли се хвърля или карти Таро предлагате.На мен с рентгенова снимка ми откриха пневмонията ама явно не са се допитали до велико светило като вас.На ходжа да ходиме ли ? А ръсенето на чубрица зад блока помага ли?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"От критична ситуацията се превръща в истинска криза, която не можем да овладеем", признава д-р Божидар Велев, директор на болницата в Разлог" .Ама как - Кацаров и сие по цял ден разправят , че няма проблем покрай Ковида , всичко е под контрол
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите препълниха болниците на България . Сега напират да препълнят и европейските болници.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
затваряй.
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хора не разбраха ли,че на ренген пневмония почти не се вижда ,в кой век живеят?
2
2
 
2
 
! Отговори
Кратунчо преди 2 години
За уаксащите се в гр. София! Моля преди да се уакснете си направете резервация за мястото на отдих. Хотелите в кв. Орландовци и кв. Малашевци нямат места. Има само боксониери покрай алеите за разходка. Хотел Бакърена има места ама са доста близо до метростанция Обеля и може да чувате тракането на мотрисите. Не съм сигурен, че ще се отдадете на почивка пълноценно. И Кунчев не можем да питаме, че рядко отговаря по Вайбър.
1
1
 
10
 
! Отговори
Кратунчо преди 2 години
Ми пациентите да се уакснат и няма да имат проблеми. Ето Кунчев отиде на заслужена почивка след като се уаксна трипъл. Няма го никъв от 12 октомври. Даже от Гугъл търсачката изчезна. Може да е на Бахамите с бонуса за уаксане и да си се кефи на спечеления смарт будилник от томболата. Той затова е отговорил по Вайбър, че от Бахамите 1 мин. разговор е 10лв. Тъй, че ако искате почивка, а не в болница, уаксане му е номера.