В Гърция: Плащаш си за фалшива ваксина, но вместо "вода" получаваш истинска доза

По този начин лекарите искат да избегнат неприятности
14 ное 2021 12:07, Нели Христова
197
В Гърция: Плащаш си за фалшива ваксина, но вместо "вода" получаваш истинска доза
Снимка: БГНЕС

Масово фалшиви ваксинации се извършват в десетки центрове за ваксинация в цяла Гърция, съобщиха медиите в неделя.

Таксата за подкуп за лекари и медицински сестри явно е 400 евро. Голкова струва удовлетворяването на желанията на тези, които не искат да се ваксинират срещу COVID-19, но искат да получат достъп до няколко дейности или просто да избягват бързите тестове два пъти седмично по професионални и други причини.

Но има и изненадващи случаи: лекарите прибират подкупа, но прилагат истинска ваксина, а не „вода“, за да избегнат неприятности, ако излезе истината за фалшиво ваксиниране, показва репортаж на Mega TV .

Според вестник „Товима“ около 100 до 200 центъра за ваксинация от общо 2000 и около 200-300 лекари и медицински сестри са участвали в подобни фалшиви ваксинации и/или в усилия за промяна на данните за ваксинацията. Изчислено е, че над 100 000 граждани са получили фалшиви сертификати за ваксинация чрез незаконни методи.

Под непрекъснати кръстосани проверки от инспекторите на здравните власти са центровете за ваксинация в Атина, Кардица в Западна Македония и няколко области в Пелопонес след цунами от доноси и информации за допускани в процеса на ваксинация нередности.

Съобщава се, че гръцката полиция е отхвърлила част от информацията на „Товима“, без да уточнява подробности.

Парадокс е, че измамниците антиваксери сами биват измамени от „съветсни“ лекари. Оказва се, че „уредилите“ се с уж фалшива ваксина всъщност имат обичайните странични ефекти на ваксината, и установяват при отиване при лекар, че им е приложена истинска доза.Това си има и положителна страна: те вече имат антитела срещу коронавируса.

Има и негативен аспект: те са преминали медицинско лечение без тяхното съгласие.

Могат ли да съдят лекарите? Да, ако признаят, че са ги подкупили с цел фалшив сертификат за ваксинация.

Друг страничен ефект от фалшивите ваксинации е колко реален е процентът на ваксинация в Гърция, действителните епидемиологични данни и имунната защитна стена, коментира Keep Talking Greece.

Разследването на всички тези въпроси е предизвикателство за гръцкото правителство, което желае икономиката да се върне към нормалното възможно най-скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво е цалата схема след, като ваксинираните боледуват и разпространяват? Дали ще го карам по-леко още не е доказано, а и това си е моя работа, някои може да се тъпчат с анибиотици за всичко, други не същото е и с тези бъркочи, които не са ваксини щом не пазят от заразяване и боледуване.
70
0
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Не съм Лекар , но ако ви вкарат вода в кръвта ще умрете .
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77 "Знаеш ли колко милионна умират ежегодно от малария въпреки ваксината и леченията? Знаеш ли, че България е на първо място в Европа по туберкулоза болни, въпреки бцж?" Не знае, затова говори само глупости на кило. Такава неграмотност като при антиваксърите по принцип се среща сравнително рядко.
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сори, никой няма да се измъкне от това, освен да си припомните наученото в училище или университета как да си отваряте портали към други светове. Опа, забравих! Никой и никъде не ни е научил на това... Пак, сори...
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дедо "хората си плащат да не ги спасяват.....хо-хо-хо......" Само най-големите претенденти в надпреварата за най-нискоинтелигентен човек на планетата. На нормалните хора и през ум не им минава подобна глупост.
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаеш ли колко милионна умират ежегодно от малария въпреки ваксината и леченията? Знаеш ли, че България е на първо място в Европа по туберкулоза болни, въпреки бцж?
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72 По-добре да изгоря с 300 лева отколкото да гушна букета, но с отлет на тези измамници ще внимавам всичко да стане както трябва всико ще се уговори преди това. Заради подли същества като теб никога няма да се ваксинирам щом ти искаш да се ваксинирам ще стане само през трупът ми.
64
1
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Напрай сметка тука кво става ))) Особено сред " ваксинираните " доктори ))) А и....много смъртоносен вирус .....хората си плащат да не ги спасяват.....хо-хо-хо.........
63
1
 
7
 
! Отговори
Martin преди 2 години
Това безумие ще има ли край? Отговорът няма да ми хареса, знам
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 "Благодаря днес ще внимаваме да не ни прекарат така. После няма да си получи парите доктора или рязко ще се откажа, като видя, че ще ме боде с истинска отрова.." Абе, дай парите, пък се откажи. :))))
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината Даже и най-добрите ваксини допускат ваксинни пробиви. И си си точно антиваксърче, но причините да си такъв нямат нищо общо с Ковид.
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си спазваха хипократовата клетва щяха безплатн да ваксинират с физиологичен разтвор.
59
5
 
12
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Кой измисли това обидно понятие антиваксър?Аз съм за ваксините ...Обаче щом имаш ваксина и пак те хваща тоз вирус значи не е ваксина това.Като си сложиш ваксина за малария и отидеш в Афика няма да те хване малария.Изилиза че съм Анти експериментален продуктър.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодаря днес ще внимаваме да не ни прекарат така. После няма да си получи парите доктора или рязко ще се откажа, като видя, че ще ме боде с истинска отрова..
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Замисляте ли се на каквинеандерталски мамуни приличаме с тези маски? Смях, смях, че и пак смях. Даже оня ден попаднах на някакъв сериал, където актьорите си духаха репликите в черни маски. *** и Луи дьо Фюнес не мое го докара толкоз смешен, а а сериала трябваше да е страшен и ужасен.
56
4
 
5
 
! Отговори
ГМО преди 2 години
Не е забранено да вярваш в каквото си искаш. Дори в защитните своиства на ГМО ваксините.
55
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите просто изпълтяват хипократовата клетва. Спасяват ти зад..ка да не умреш от ковид. Това, че си дал пари "за благодарност " си е било твое желание.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От вода се умира.Ракия трябва. Щото узото им е слабо.
53
2
 
10
 
! Отговори
123 преди 2 години
На мен ми трябва фалшиф сертификат ,а не фалшива ваксина.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Койчо Следва затвор за дълги години, а ако това не стига, след сублуксация и на двете ти коленни капачки. Или ти си мислиш, че само ти знаеш за винкелО? Представи си, че се изправиш срещу някой, който лекува тия с черните джипове. Да не ти носи благо жито. Винаги ме е забавлявало как разни селУиани не усещат кога са настъпили мотиката.