Кацаров: Сертификатът свърши работа, пречупихме вълната

Рано или късно и у нас ще трябва да си ваксиниран, за да ходиш където и да е
18 ное 2021 08:16, Александър Попов
454
Кацаров: Сертификатът свърши работа, пречупихме вълната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на заразените намалява, а този на ваксинираните и тестваните се увеличава. Броят на хората в болници намалява. Успяхме! Зелените сертификати по начина, по който бяха въведени, си свършиха работата. Пречупихме вълната, заяви здравният министър Стойчо Кацаров пред Нова тв.

Най-важното според него е, че обществото е приело този тип мерки и факта, че те вършат работа. Той посочи, че зелените сертификати трябва да продължат, докато не се ваксинира по-голяма част от населението.

Изборите и зелените сертификати бяха използвани срещу интересите на хората и за печелене на гласове срещу животите на хората. Това е най-тежката епидемична вълна от досегашните, с най-много заразени хора, с щам на вируса, който се разпространява най-бързо и протича най-тежко при повечето хора. И въпреки това успяхме да пречупим вълната, без да налагаме локдаун. Трябва да се признае, твърди д-р Кацаров.

Според него рано или късно и в България, както е в много други страни в Европа, ще бъде необходимо да си ваксиниран, за да ходиш където и да е на работа.

Той заяви, че нивата на ваксинация досега са били прекалено ниски.

"Слава Богу, откакто беше въведен зеления сертификат, тя се е увеличила 4-5 пъти на седмична база. Не може да бъде изключено, че ще има пета вълна. Затова да използваме този прозорец, който се отваря сега, и да се ваксинираме масово. Ако има пета вълна, а ние сме ваксинирали 70-80% от населението, ще има много по-малко смъртни случаи", смята Кацаров.

Той е на мнение, че няма да бъде нужно хората да се задължават за ваксинация, ако приемат, че тя е необходима и това е правилният подход.

"Ние не заложихме на страха, не заложихме на това да уплашим хората, за да можем по-лесно да ги манипулираме. Вие сте свидетели, че ние залагахме на доброто. Ние направихме възможното, най-доброто, което можеше да бъде направено в този момент. Някои ми казват, че трябвало да наложим зелен сертификат през лятото. Аз не чух някой да го предлага тогава. Ние се стремяхме през цялото време да не затворим страната и да се справим с епидемичната вълна. Мисля, че успяхме”, заяви още Кацаров.

Той посочи, че смъртността у нас действително е много висока. Броят на починалите бил съизмерим с броя на починалите през предишните вълни.

„Като съотношение спрямо брой на заразените и брой на починалите, сегашният брой на починалите е по-нисък. Леталитетът- терминът, който определят отношението между починалите и заразените, е 3,5, а при предишните вълни е бил 4.2 – 4,3. На какво се дължи това, че сега имаме по-малко умрели хора? На това, че беше създадена добра болнична организация за настаняване на хората, осигуряване на легла. На това, че се осигуриха достатъчно лекарства", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
25
 
! Отговори
вива сертификати преди 2 години
Новина от последните часове от Ройтерс, SRF(швецарската национална телевизия) и т.н. Заради увеличаващите се случаи в Австрия провинциите се подготвят за ПЪЛЕН ЛОКДАУН. Губернаторът на Горна Австрия е обявил, че ще направи пълен локдаун, ако не се приеме национален. Залсбург също са обявили подготовка за пълен локдаун. Що така, бе чада ваксинирани и сертифицирани?
286
1
 
15
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Фашист и ***...!!!
285
8
 
4
 
! Отговори
факти преди 2 години
данни за вчера: Бълфария 162 починали от Ковид, Португалия - 9. Не отричайте фактите, затова ви наричат *** ;) Ваксинацията помага на много хора да оцелеят въпреки пандемията. Не е 100%, но разликата е в пъти!!!!! Но трябва да сме солидарни, а не българоубийци.
284
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имайте предвид, че колкото повече ваксинирани, толкова повече случаи. Това нараства с броя на ваксинираните и факт.
283
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво си пречупил бе..., фашист, кукла на конци...това което правиш е противоконституционно и незаконно! Ти за нас си престъпник
282
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 308Съгласни ли сте или да?
281
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалък ***, арееее.
280
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Той е на мнение, че няма да бъде нужно хората да се задължават за ваксинация, ако приемат, че тя е необходима и това е правилният подход."Какво искаш да кажеш лопато смешна фурнаджийска ? Че ако хората не се задължат, вие ще ни задължите ли ?? Нали разбираш, че скоро ще станеш най-обикновен никой с останалите пари в джоба от комисионните. От мен да знаеш - няма да успееш да им се нарадваш !
279
0
 
11
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Защо да гласуваме за лъжци, нали те против това УЖ се борят, против лъжата, беззаконието, дезинформацията! Ти като лъжеш на всеки две минути, какво да очакваме? Оше лъжи? Всеки ден лъжа след лъжа? Че за какво да избираме друг? Едните лъжат другите лъжат но са по гладни и уж амбициозни!
278
3
 
6
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Тия са лъжци! Ето как би постъпил истински отговорен политик, би казал, че ще затвори всичко защото му са мили хората, неговите избиратели, за да са живи и здрави! Би казал, че като служебен кабинет, няма възможност да плати на бизнеса и други разходи, защото запълва дупки, но локдаун би ни спасил, защото сега се умира много за жалост! Би казал цялата истина, такава каквото е! А не да лъже и маже само и само за нов мандат! От коментарите тук се вижда, че на всички ни е ясно каква е ситуацията!
277
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
даже предупреждава че скоро няма да може да работиме без ваксина..
276
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що става с Кунчеф?
275
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първите три дози са безплатни,за зарибявка,като при начинаещите наркомани! После сиренето с пари,да си знаете! Първа доза,Втора доза,Бустерка,Пироговка и накрая ОрландОвка!
274
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде намериха тези ненаситни за власт психясали ***? Беше антиваксър, сега обратното, никога не е практикувал медицина...
273
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Кацар,ти история учил ли си? Ми ние разбихме и пречупихме на времето Византия,пречупихме Османската империя,Социализма,селското си стопанство и икономиката,сега некъв измислен Ковид ли ще ни се опре!? В БГ-то разбираме от всичко и знаем на всичко,къде му се намира слабото място! Б-а-а-а го у Ковида!
272
1
 
13
 
! Отговори
Опиумни войни преди 2 години
Вече е ясно защо почти навсякъде наркобизнеса процъфтява, въпреки уж голямата борба срещу разпространението на наркотици. Все по-отчетливо се вижда и това, че печалбите от трафика на ваксини за борба с изкуствено предизвиканата пандемия Ковид-19 многократно надхвърлят печалбите на трафикантите на отрови, предлагащи измамно щастие. При това положение, новите трафиканти могат да закупят не само политически чадър, но и рекламно осигуряване за своята дейност, което да я представя като благодеяние.
271
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пречупихме я защото сме гадни *** и въпреки ваксината!
270
1
 
20
 
! Отговори
K преди 2 години
Ползите от ваксините, които не са ваксини, а експериментални лекарства, са за силно уязвимите (възрастни и с определени придружаващи заболявания). 99% от починалите от ковид в цял свят са от тези така или иначе болни и/или възрастни хора. След като експерименталното лекарство не спира изобщо разпространението, приемът му трябва да е по желание на съответния пациент - рисковете са само за самия него. Факт!
269
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъже, просто спрях учениците.... В държави с по 90% ваксинирано население като Португалия, Дания и т.н. някой да е чул за отмяна на зеления чорап? Май не? Лъжи, лъжи, други лъжи и пак лъжи, тоя като си отвори устата почват опашатите лъжи.
268
1
 
27
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
"няма да бъде нужно хората да се задължават за ваксинация, ако приемат, че тя е необходима и това е правилният подход" ?????????????? Тоест Няма да ви Бием ако сами почнете да си Удряте Шaмaри Доброволно!!! Кацaров как може да си Толкoва Haгъл и Tъп бе ???????????????????