Учени: Ваксините не дават 100% гаранция, маските пазят от COVID-19

Проучване: Не ваксините, а маските предпазват на 100% от COVID-19
18 ное 2021 18:23, Ния Христова
123
Учени: Ваксините не дават 100% гаранция, маските пазят от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Носенето на маска е най-ефективната мярка, която предпазва обществото от заразяване с коронавирус. Тази мярка намалява заболеваемостта с 53%. Това показва най-новото международно проучване на ефективността на маските, предава БГНЕС.
 
Изследователи от различни страни, сред които Великобритания, Австралия и Китай, са провели шест проучвания, за да изследват как носенето на маска, социалното дистанциране и други мерки в областта на общественото здраве влияят върху глобалната заболеваемост от COVID-19.
 
"Общият обобщен анализ показва 53% намаление на честотата на COVID-19, въпреки че разликата между резултатите от отделните проучвания е значителна", се казва в доклада, публикуван днес в научното списание „British Medical Journal“.
 
Над 400 000 души са участвали в проучването. Повече от 2500 от тях са били заразени с коронавирус по време на изследването.
 
Учените твърдят, че въпреки своята безопасност и ефективност, повечето ваксини срещу коронавируса не осигуряват 100% защита.
 
Вестник "Гардиън" отбелязва, че това е първото международно проучване от този род.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне като говорим за маски недейте подвежда хората с тия Китайски еднодневки ами вземете сложете на снимката нещо по добро и качествено!
64
1
 
0
 
! Отговори
До 67 преди 2 години
И каква ти работата да не си заварчик или бояджия
63
1
 
3
 
! Отговори
До Обективен преди 2 години
Абе и аз обикалям магазините на почивки ходя не страня от хората обаче както казах не нося маска и също не знам да съм се заразил но щом казваш от маската ще да е.
62
0
 
3
 
! Отговори
До 62 преди 2 години
Работата ми е такава, че работя с маска. Няма защо да лъжа!
61
2
 
8
 
! Отговори
до 57 преди 2 години
13 човека са се доверили на ваксините и днес са умрели... Какъв е % от тях е в полза на ваксинацията? Би ли ми отговорил?
60
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е толкова ефективна и добра, че трябват три дози от нея като за начало и после да носиш маска. Хвала за най-новото достижение на науката.
59
1
 
19
 
! Отговори
Експерт преди 2 години
Следователно зелените сертификати са безсмислени!!! Освен ако нямат друг смисъл, който няма нищо общо с предпазване на околните, заразяване и всичко друго що се измисли и изприказва!!!
58
1
 
14
 
! Отговори
Ццц преди 2 години
В слабо ваксинирана Индия новозаразените и починалите са до 3 пъти по- малко от ваксания Сащ!
57
1
 
1
 
! Отговори
До Обективен преди 2 години
Е не може всички да сме ентелегентни и всезнаещи като теб трябва да има и прости хора все пак на 10 умни трябва един глупав да им дава акъл иначе нищо няма да свършат.
56
1
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ МАСКИТЕ ПАЗЯТ И ОСОБЕНО - АКО СЕ НОСЯТ НАД НОСА И САМО, КОГАТО Е НУЖНО! ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА В ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, В ХРАНИТЕЛНИТЕ ЕЖЕДНЕВНО - НЕ СЪМ СЕ ЗАРАЗИЛ!
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милион и половина ваксинирани и чупим рекордите по смъртност в света...а и още толкова преболедували има. Че миналата година и без тия ваксини беше по-малка.
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно вярно,добрите маски макар и не сто процентова дават доста по добра защита от ваксините!Справка ваксинирана Европа.
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Носете си новите маски, момчета"- по Ст Цанев. Най-важното е да предпазиш организма си от голямо вирусно натоварване. Той ще се справи с малко, дори и със средно, но не и с това, което му предлагаме в момента. Предпочитам маски и дистанция пред ваксини и хапчета.
52
2
 
2
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
Пишеш безмислици. Колко било за тях лично? Няма такова понятие.
51
1
 
5
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
До maskitepomagali, сега си представи, че комарите са хванати в един голям балон, който се опитва да прекараш през тази мрежа и може и да схванеш разликата. Вирусите не се предават по един през маската, а летят по няколко милиона в една голяма (микроскопична за теб) слюнка.
50
2
 
19
 
! Отговори
*** преди 2 години
Какви три дози и маски бе? Нали ваксината-чудо с един удар 10 щама убиваше и като си я инжектираш "пазиш" и околните?
49
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Хубаво е, когато човек е неграмотен в дадена област, да НЕ пише заглавия и подзаглавия, които са фактологично грешни и нямат нищо общо с текста след заглавието.
48
4
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
До 49. Не си само ти, който не знае как се слага и маха правилно маската. Повечето от онези 80% сте такива. Колкото до неносенето на маска, това го правят още по-изпадналите индивиди.
47
2
 
7
 
! Отговори
До Маските преди 2 години
Искам да ви кажа, че превода на статията не е в оригинал. В оригиналните проучвания се казва, че върху маската, се слага противофаз и върху него женски чоропогащник. Ако обаче искате защита на 100% --трябва и една тапа да си сложите ....в едно отверствие (една анатомична дупка) дет е по отзад
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес има 13 ваксинирани жертви. Колко е гаранцията за тях лично от ваксините...?.... Точно 0%.